September: Spelletjesavond; Kultuurkamer; AmFiVrijewil; KUCH; AmFiBios; Introductieweekend

Waarde leden,

Het kind breekt het kalme wateroppervlak met geschreeuw en geklap, een lichte warmte boven haar gezicht. Zij is niet alleen als ze breekt met de rust die u zo goed heeft gekend. 

Er was een boomgaard en grind dat in sandalen kruipt. Paardenbloemengeel tussen handen en halmen. 

De tuin nog een laatste maal voor ons alleen.

Voor u er erg in heeft wordt water kunstmatig verwarmd en de brug ontdooid, de treinrails staat ‘s nachts in brand en dan kijkt u nog eenmaal weemoedig achterom naar de zon die in het Ij zakt. In tegenstelling tot de zon belooft u elke zomer anders terug te komen – is het gelukt? Zij loopt af maar u loopt vooruit en als vanouds staan de oude mannetjes aan huis bij de poort – u ook. 

Om te beginnen wil ik de leden die hun studieboeken bij ons laten bezorgen erop attenderen dat u de eerste ronde deze week op kan halen op ‘t Hok. Nog eenmaal de getallen: is uw bestelling geplaatst tussen 16 augustus en 28 augustus. Dan kunnen de boeken tussen 2 en 4 september vanaf 11:00 tot 14:00 opgehaald worden. Heeft u uw boeken nog niet besteld en gaat u dat op deze manier doen, of is het al gebeurd tussen 28 augustus en 4 september. Dan kunnen de boeken tussen 9 en 11 september vanaf 11:00 tot 14:00 opgehaald worden. Allemaal op de Oude Turfmarkt 141 in kamer 1.12. 

Vandaag is het 2 september en vandaag is het academisch jaar begonnen. Echter, terugblikkend op dinsdagmiddag vond het eerste feest al plaatst. Wat goed u allen te zien en wat was u mooi – al waren we een hemel aan’t versieren.
Dinsdag 3 september heeft de eerste borrel van het academisch jaar weer plaats, vanaf een uur of negen. Een noot voor alle nieuwe leden: de dinsdag borrel is wekelijks en altijd feestelijk. De portemonnee zult u ditmaal helaas zelf moeten trekken, doe dat nog eenmaal goed voordat de sobere, leerplichtige maanden roet in uw eten gooien of de alcohol uit uw glas laten verdwijnen. 

De vakantie wekt vergetelheid op in de mens, over de heil en wrijving die er vorig jaar is ontstaan in bloedige schaaktoernooien en klaverjas-afslachtingen. Wij willen uw geheugen opfrissen en komen u tegemoet met een gelegenheid voor een revenge. Van horen zeggen heb ik vernomen dat cijfers direct verband leggen tussen toenemende criminaliteit en warmere dagen. Dus op een dezer laatste zomerdagen kunt u uw zinderende woede uiten op de altijd gezellige spelletjesavond op woensdag 4 september in Café Schiller vanaf 20:00. Onthoud: wijt uw woede en verlies aan de hitte, of ouderwets aan de dobbelstenen. 

Dan willen wij u altijd aanmoedigen daar te werken waar u van houdt, omdat u ervan houdt. Zoals zij op de bühne doen. De spelers zullen spelen, anders is er geen theater – vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt…
Lieve leden, er is een theaterstuk en wij gaan! Ai van Ajax wordt omschreven als een griekse tragedie met hits van Dolly Parton en speelt in de duurzame broedplaats De Ceuvel op de Korte Papaverweg 2-6 in Amsterdam-Noord. Als ze zouden willen dat we het hadden begrepen, hadden ze het wel beter uitgelegd. Ze laten zien wat ze kunnen, dus we weten meteen wat ze niet kunnen. Lijkt me logisch. Alle voetbal-logica voorbij: een lid van AmFiBi dat ons zo lief is, speelt mee! Wij gaan op vrijdag 13 september van 21:00 tot 21:30, maar wees er iets voor aanvang om warm te spelen. Let op: het is een buitentheater, dus ik mag u weer moederlijk toespreken: trek iets warms aan. Ervaring. Dat heb je of dat heb je niet, doet u het met ons op? Aanmelden kan vliegensvlug naar vitesse@amfibi.nl en het kost u een schamele zeseurovijftig. 

De eerste maand brengt nieuwe ontmoetingen. Hoopt u dat dezen van goede aard zijn? Kom dan koken bij de Volksbond op 18 september op de Jan Rebelstraat 20 van 13:00 tot 18:00. Welbeschouwd, wie goed doet, goed ontmoet. Voor hen die het is ontgaan of nieuw zijn: de Volksbond is een centrum voor (ex-)verslaafden waar AmFiVrijewil vrijwillig haar goede wil toont middels het bereiden van een warme maaltijd. Behaal alvast uw aflaatjes als wilde student en mail naar veganisme@amfibi.nl voor aanmelding. 

Twee weken struinen wij alweer door de spelonken van de Oudemanhuispoort, u bent reeds vergeten van de bijen die glinsterend boven de bloemen zwermen – gelooft u mij, ze zijn er nog. 20 september ontwaakt u van het zonlicht dat door de donkere gordijnen snijdt. Ze stroomt naar binnen en voor het eerst begrijpt u, neen, voelt u het! Morgenstond heeft goud in de mond. Het is ochtend en u wilt wat. Wat fietsen in de hei, wellicht? Om de laatste dagen van de purperen hei te bewonderen, rekken wij ons uit met KUCH om 11:00 uur op Amsterdam Centraal. Reist u niet gratis? Dan kunt u een beroep doen op onze portemonnee voor een vergoeding. Aanmelden wordt aangeraden en kan via hooikoorts@amfibi.nl

Eind september wordt de lucht ijzig en van de hei die zich leent voor impressionistische lieflijkheid, vertrekken wij naar het hoekige duits expressionisme. AmFiBios griezelt met ons bij de film Das Testament des Dr. Mabuse en na een korte pauze kunt u wegdromen bij Das Cabinet des Dr. Caligari over een slaapwandelaar. Alhoewel, het is een stomme film, dus dromen met de ogen open – gelijk een slaapwandelaar. Ons’ eigen Mari, ook van AmFiBi, zal de films inleiden. Op donderdag 26 september, de inloop vanaf 18:30, staan wij aan de wieg van de horror – gaat u mee op kraamvisite? De locatie volgt spoedig, we wachten de geboorte nog af. 

Nu, wellicht misplaatst in deze september-mail, maar zoals het eeuwenoude gezegde luidt: een eerstejaars is altijd te vroeg, daarom springen we een maand vooruit naar het eerstejaarsweekend! Gezamenlijk zullen wij van vrijdag 11 tot zondag 13 oktober afreizen naar de warmere streken van de lage landen en vlak voor de grens neerdalen om elkaar diep in de ogen aan te kijken en te vragen: wie bent u nou écht? De dagen zullen uitgedanst worden en u wilt erbij zijn, ik ken u. Vreest niet voor de werkgroep op vrijdag, u mag een andere bijwonen. De eerstejaars mogen zich al vanaf woensdag 18 september aanmelden om 20:20. De ouderejaars die meewillen ter begeleiding van de kikkervisjes mogen mailen vanaf woensdag 25 september om 02:02. Van u lezen wij graag uw warmste herinnering aan het eerstejaarsweekend, een motivatie of een rijbewijs.
Aanmeldingen van de eerstejaars graag mailen naar: kikkerdril@amfibi.nl.
Ouderejaars mogen mailen naar: ouwekikkerbil@amfibi.nl.

Niets dan liefs, 

Uw Binding

TL∴NG

.    Woensdag 4 september, 20:00 – Spelletjesavond – Café Schiller (Rembrandtplein 24-A) 

.    Vrijdag 13 september, 21:00 – Kultuurkamer: Ai van Ajax – De Ceuvel (Korte Papaverweg 2-6)

.    Woensdag 18 september, 13:00 – AmFiVrijewil – Stichting Volksbond (Jan Rebelstraat 20)

.    Vrijdag 20 september, 11:00 – KUCH: fietsen door de hei – (Verzamelen Amsterdam Centraal)

.    Donderdag 26 september, 18:30 – AmFiBios: Het testament van dr. Mabuse en Das Cabinet des Dr. Caligari – (Locatie volgt spoedig)

.   Vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober – Introductieweekend – primitieve hutten in Limburg

.

.

.   Aanmelding voor de Kultuurkamer op: 

vitesse@amfibi.nl

.   Aanmelding voor koken bij de Volksbond op: 

veganisme@amfibi.nl 

.   Aanmelding voor fietsen met KUCH op: 

hooikoorts@amfibi.nl 

.   Aanmelding voor het introductieweekend eerstejaars:

kikkerdril@amfibi.nl 

.   Aanmelding voor het introductieweekend ouderejaars: 

ouwekikkerbil@amfibi.nl

04. september 2019 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment