Oktober: ALV I; Introductieweekend; JAmFiBi; Brainwash Special; Kultuurkamer; AmFiVrijewil

Waarde leden, 

Het bed gloeit van de nacht en ik kijk naar het weer door uw raam. Getik van de regen en het geluid van de kerkklokken vergroten de stilte; de binaire tiktak en bimbam steeds stabieler. 

Nu lopen wij allen natte bladeren naar binnen bij het kroegenbruin en kussen donkerrode wangen. Buiten loopt de straatverlichting nog achter op het donker.

De bloemblaadjes wegen zwaar van de druppels maar u leeft er juist van op. Ik zie het aan alles. Ik zie het aan springen en spetteren en aan de wind die uw gezang en geflierefluit verzamelt en het in ieders oor fluistert. 

Het kriebelde eerst, zo teder was ze. Heersers zijn echter doof voor misère en mijmerende arbeidsliederen, dus probeert de storm u iets duidelijk te maken. 

Het is de ultieme democratie: iedereen en alles moet eraan geloven, tussen nu en ergens in de verre toekomst. 

Wees geprezen, mijn Heer, door onze moeder aarde,

die ons voedt en leidt,

en allerlei vruchten voortbrengt, bonte bloemen en planten. 

Wees geprezen, mijn Heer, door zuster water,

die heel nuttig is en nederig, kostbaar en kuis. 

Wees geprezen, mijn Heer, door zuster maan en broeder ster.

Aan de hemel hebt Gij ze gevormd, helder en kostbaar en mooi. 

Wees geprezen mijn heer, door broeder vuur,

door wie Gij voor ons de nacht verlicht;

en hij is mooi en vrolijk, stoer en sterk. 

Bovenal, wees geprezen met al Uw schepselen. 

Lieve leden, wij zijn geprezen met u en wij hopen u met ons. Of u dit nu knikkend of hoofdschuddend leest, dit mag u allen kenbaar maken op de eerste ALV – algemene leden vergadering van het jaar. Dit is tevens het moment waarop alle commissies aan u worden gepresenteerd en u een affiliatie aan mag gaan. Of werpt u er zelf een op? Het is de ultieme democratie. Weest daar op 4 oktober in de Potgieterzaal (C0.01) Singel 425. Wij vangen vroeg aan ditmaal, om 18:30.

Het volgende nieuws mag u zeker niet ontgaan (zijn), maar het is aanmelden geblazen voor het introductieweekend van 11 t/m 13 oktober.  De sluizen zijn reeds geopend en er zijn nog een paar piepkleine plekjes vrij. Voor u! 

Nog eenmaal: eerstejaars naar: kikkerdril@amfibi.nl en ouderejaars naar: ouwekikkerbil@amfibi.nl. Het weekend zal u 6o euro kosten, waarvan 10 euro als borg wordt gerekend. Vertrouw nooit jongelingen. 

Zodra u uitgerust, opgewarmd en schoongeboend bent, is het tijd om te jammen! Als u na het introductiekamp nog niet genoeg binding voelt met uw medeleden, is daar maar een remedie voor: de verbindende kracht van musiceren. JAmFiBi maakt samen muziek én jam – als de een het een niet kan, kan het het ander wel en andersom. Wij zien u graag verschijnen met eigen instrument, ritmische handen, voeten of de bramen van augustus. Zij zal aanvangen op woensdag 16 oktober vanaf 16:00 uur in ofwel een heuse studio in CREA, of het heuse appartement van Benjamin. 

Goed, nu we nog vroeg in het bericht zijn, wil ik uw frisse aandacht vestigen op een aantal gewichtige zaken, de evenementen volgen zo dadelijk.

Ten eerste is er een open brief opgesteld betreffende de procedure die AmFiBi vanaf het huidige academisch jaar volgt. Dit betreft een procedure aangaande overschrijdend gedrag en vertrouwenspersonen. Daarnaast staat er een verklaring in over het handelen van het bestuur van 2018-2019. Dit is een open brief die ieder lid van AmFiBi op mag vragen door naar AmFiBi te mailen, te weten: info@amfibi.nl. Aangezien wij er allereerst voor u zijn, staan wij open voor commentaar of toevoegingen aan de procedure. Deze mag u ook mailen naar ons en hierover zullen wij dan in overleg gaan.


In de vorige mail heb ik u tevens geïnformeerd over activistische nevenactiviteiten, maar dat deed ik niet volledig correct. Mevrouw de secretaris is op het matje geroepen, en biedt u hierbij nederig de juiste informatie aan. Rethink is geen actieve actiegroep meer, wel is dat Future of Humanities. Zij hebben het volgende mailadres: humanitiesofthefuture@gmail.com en houden een bijeenkomst op 29 oktober om 18:00 uur. De inhoud blijft echter onveranderd, zij maken zich terecht zorgen over de bezuinigingen op het onderwijs, met name de geesteswetenschappen en alle gevolgen van dien. Denkt u aan overwerkte docenten, studenten en het verdwijnen van de kwaliteit van uw opleiding. Een doemscenario dat helaas een realiteit kent. Wees vrij en volg uw kloppend activistische hart!  

Als laatste wil ik u graag attenderen op de logica bijlessen die zich reeds latent voltrekken. Deze zijn geheel kosteloos en worden u tot het einde van het semester aangeboden. Zij hebben plaats in BG 2.02 op woensdag van 15:00 tot 17:00 uur. Dan grijp ik meteen de gelegenheid om – de eeuwige wederkeer van het gelijken is een feit – u moederlijk toe te spreken. Ditmaal met de mededeling dat de eerste tentamenweek van 21 t/m 25 oktober plaats heeft. Maar dat weet u, zoals het een heuse student betaamt. Om deze reden organiseert uw Binding geen evenement in deze week, maar vrijdag alweer een, neen, twee machtig mooie activiteiten! Leest u verder.

Zij wordt bezongen door een windvlaag uit de jaren 70, maakt uw thee lauw en blaast de boeren naar het Malieveld.
          I´ll listen to the wind, to the wind of my soul.
Zingt zij voor u, schreeuwt ze tegen u of doen alleen anderen dat? Over wie u moet zijn of wil zijn.
          Je kan alles je kan naar school, dus dat moet je doen je moet een leuke baan je moet reizen je   moet dingen meemaken je moet er goed uitzien je moet sporten. Je kan alles.
De mens is alleen datgene wat hij van zichzelf maakt. De mens is geworpen, maar ook in de wereld van giganten op wiens schouders we nu dansen. Een gigant waarmee we nog arm in arm kunnen dansen, is filosoof Kwame Anthony Appiah. Hij beweert dat het tijd is voor een radicaal andere manier van denken over identiteit, en doet dit uit de doeken op een Brainwash Special waar wij u graag mee naar toe nemen. Op 25 oktober in het Tropenmuseum van 20:00 – 22:00. Ook komen Zihni Özdil en Karin Amatmoekrim spreken – maar Kane komt helemaal de oceaan over, zelfs Sinterklaas heeft daar geen trek meer in. Leest u zich vooral in, en prop al uw ideniteitsgetob op tot het einde van de maand. Aanmelden graag en uiterlijk voor 20 oktober naar: wiebenik@amfibi.nl. De kaarten mogen wij u aanbieden voor de helft van de reguliere prijs, een tientje dus. 

Och en wee, dat zult u net zien. Het moment waarop u voor een identiteit heeft  geopteerd, komt de man met de hamer op u af dansen – en zingen!
Nietzsche is waar, Nietzsche is waar. De mens is een touw tussen dier en übermensch! Nu bent u nóg verder van huis, alhoewel de reistijd maar een half uur bedraagt. Er staat namelijk een groot theaterstuk op ons te wachten. Zij ontvingen reeds veel sterren van het dagdagelijks leven: de kranten en zij heet Immens. Een overdonderend muzikaal hersenspinsel, geïnspireerd op de schoonheid en gevaren van Nietzsche’s gedachtegoed. De muziek varieert van electrofunk tot Wagneriaanse opera, uitgevoerd door een dertig koppig koor achter de solo-acteur. Dit mag u gerust een wervelstorm op de bühne noemen en dit wilt u meemaken.
Echter, een kleine complicatie is al volgt: Theatergroep Utrecht speelt met deze voorstelling in Amsterdam, maar hier is zij reeds uitverkocht. Omdat zij zo enthousiast waren over de anti-spam vraag van ons contactformulier, willen zij ons kaarten aanbieden voor een extra voorstelling op 25 oktober om 20:30 –  22:00 in hun thuistheater, dat is: Theater de Paardenkathedraal te Utrecht. Naast de korting bieden zij ons ook een exclusief gesprek met de acteur en regisseur aan na de voorstelling.
Wij bieden u dit spektakel aan voor vier kleine euro’s. Aanmelden graag en uiterlijk 20 oktober naar: hamertjetik@amfibi.nl 

Een nieuwe maand brengt altijd haar nieuwe kansen mee. Om goed te doen. Het is immers de maand van Assisi Franciscus. Hij bekommerde zich om de behoeftigen, zoals wij ons met AmFiVrijewil op maandag op 28 oktober om de inwoners van de Volksbond op de Jan Rebelstraat zullen bekommeren. Een middag wordt er gekookt, op verzoek iets uit de Mexicaanse keuken. U bent allen van harte welkom vanaf 15:00 – 18:00 uur. Aanmelden graag naar: beansandcornbread@amfibi.nl

En daarmee sluiten wij de maand af. Wel wil ik u graag wijzen op het eerste AmFiBische feest dat zich op 1 november zal voltrekken, eveneens als de Kultuurkamer. Wij nemen u mee naar een vervolg op Panopticon, waar AmFiBi twee jaar geleden aanwezig was. Ditmaal heet zij BuutVrij, nog altijd filosofisch van aard. Houdt u daar alvast rekening mee?  

Nog zoveel bladeren aan de bomen, nog zoveel bladeren overal. Kruip onder uw deken van wolken en soes zachtjes oktober door. 

Alle warme goeds, 

Uw Binding

TL∴NG

.    Vrijdag 4 oktober, 18:30 – ALV I – Potgieterzaal C0.01 (Singel 425)

.    Vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober – Introductieweekend – Limburg

.    Woensdag 16 oktober 16:00 – JAmFiBi – Ofwel in CREA, of bij Benji. Duidelijkheid volgt spoedig

.    Maandag 21 oktober t/m vrijdag 25 oktober – Tentamenweek: leren met je reet – UB

.    Vrijdag 25 oktober 20:00 – Kultuurkamer: Brainwash Special met Kwame Anthony Appiah – Tropenmuseum

.   Vrijdag  25 oktober 20:30 – Kultuurkamer: Immens, theater over Nietzsche – Theater de Paardenkathedraal te Utrecht (Veeartsenijstraat 155, Utrecht)

.  Maandag 28 oktober 15:00 – AmFiVrijewil – Stichting De Volksbond (Jan Rebelstraat 20)

.

.   Aanmelding voor de Kultuurkamer Brainwash Special op: 

wiebenik@amfibi.nl 

.   Aanmelding voor de Kultuurkamer Immens (Nietzsche) op: 

hamertjetik@amfibi.nl

.   Aanmelding voor koken bij de Volksbond op: 

beansandcornbread@amfibi.nl

.   Aanmelding voor het introductieweekend eerstejaars:

kikkerdril@amfibi.nl 

.   Aanmelding voor het introductieweekend ouderejaars: 

ouwekikkerbil@amfibi.nl

19. november 2019 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment