Juni: AmFiVrijeWil; Lentegasten; ALV; Jeu de Boules / Petanque; BBQ; Voetbaltoernooi; Feest

Waarde leden,

In juni is ‘t leven vurrukkulluk! De laatste, ijzige lucht vliegt de stad uit en gearmd huppelen de mensen uit hun winterse holletje van dekens; op dat het buiten nóg warmer is!
Al dansend en zingend schudden we de regendruppels van ons af en uit de lucht – hard schudden, dus. Of zingen, waarmee u denkt de lucht succesvol te kunnen bereiken.
De hooikoorts-slachtoffers niezen nog een laatste keer, wrijven de jeuk uit hun betraande ogen en zien weer helder: de zomer lonkt! Toen zij viel, wist nog niemand welk een schoonheid zich kenbaar had gemaakt aan de wereld. Wij hoorden slechts terloops van haar komst, lazen ervan in een hoekje van de krant, voorbij alle oorlog. Mettertijd werd zij minder behoedzaam, ook zij verloor haar geduld. Hele dagen zon vergat zij latent in te luiden. Ook de vogels was zij vergeten; ze zongen zorgeloos hun zomerlied. En zo kwam het te gebeuren dat zij besloot alles uit handen te geven, de boel de boel te laten.

Vanaf juni besluiten veel mensen de boel de boel te laten.

Om de maand barmhartig in te luiden – alhoewel, om het midden van de maand in te luiden – zullen wij de handen uit de mouwen en huts… in de hutspot steken. Jazeker, er wordt met AmFiVrijewil vrijwillig en goedhartig gekookt op de Jan Rebelstraat bij Stichting Volksbond! U bent woensdag 19 juni allen van harte welkom om 15:00 uur. Ook zij die meermaals zwartgeblakerde pannen bij het grofvuil hebben moeten zetten, wellicht is het cateren iets voor u?

Met lamlendige armen van het hutspot stampen, mag u de volgende dag in de collegebanken neerploffen. Laat nu het hoofd maar werken.
In de laatste maand van het academisch jaar lijkt het aan nieuwe ideeën dikwijls te schorten, zij het een tekort aan scheppingskracht of simpelweg de eeuwige wederkeer van het gelijke? In juni valt AmFiBi terug op traditie met een Lentegasten. Nog op het nippertje geoorloofd, want zij zal één dag voor de aanvang van de zomer plaatsvinden, dat heet donderdag 20 juni. Drie uur lang zal student Gaia in gesprek gaan met docent Yolande Jansen. Gezien beiden betrokken zijn bij studenten- en docenten-protest, zal het aan kritische universiteitspolitiek niet ontbreken, maar ook onderwerpen als het Europees migratiebeleid zullen de revue passeren.
Dit wilt u meemaken, en wel in PCH 1.04. Om 19:00 uur.

Na de Lentegasten van woensdag zal uw mooie hoofdje ongetwijfeld overkoken van het onrecht in de wereld, op de universiteit en misschien wil in AmFiBi…
Wilt u uw huidig bestuur nog eenmaal wijzen op haar fascisitischte trekken voor zij pensioneert om haar vervolgens des te eervoller te ontslaan? En wie zullen komend academisch jaar uw zondebokjes worden?

Om u het lege-nest-syndroom te besparen, zijn wij al wezen vissen naar nieuw kroost. Na dagen met netjes in de weer en in de knoop, had de zon een gat in onze vissershoedjes gebrand en op een doorgezakte campingstoel plofte de grijze kikkers teleurgesteld neer. Tot een van hen wakker schrok: verhip, daar in het water, daar tuimelt en roert het als nooit tevoren. De resterende vier voelden het ook en trokken simultaan met een theatrale zwiep hun netten omhoog, zoals alleen kikkers dat kunnen. Ieder netje verzwaard met precies één vangst.

Vijf kleine kikkervisjes zwommen in de zee en ze mochten allemaal mee! De pootjes vooralsnog rudimentair, maar al vlug zullen zij grote kikkersprongen maken – hoger en hoger en hó-… op de bestuursfuncties. Bent u niet zo’n geduldig buitenmens als wij, maar wel een kikker-liefhebber? Komt dan naar de allerlaatste ALV om ze te zien springen naar een nieuw bestaan, en nog een laatste keer met uw huidige bestuur te vergaderen, te stampen, te joelen, al wat u wenst.
Het zal plechtig alsook emotioneel zijn: hoe dan ook zal de drank rijkelijk vloeien.
ALV IV zal plaatsvinden in de feestcontainer op Noord gelegen op de M. S. Oslofjordweg 1. Wij zullen aanvangen om 20:00 uur.

Door de vertraagde maandmail heeft u alle reden te denken dat wij in juni ook de boel de boel laten, vreest u echter niet. Wij zullen u deze maand nog een laatste keer aan de hand nemen door de stad die zuipt en de natuur die bloeit. Sterker nog, wij pakken de boel juist op, en wel met Jeu de Boules. Precisie, werpkracht, uithoudingsvermogen en lang uw geduld kunnen bewaren, komen allen tezamen in de koning van de spellen op de Franse camping. Waar zijn uw bretels? Waar is uw baret? Stof ze af en kom gestreept naar het Amstelveld op 24  juni vanaf 17:00 uur. Er zal wijn zijn om aan te sippen en brie om naar te stinken, sterker nog: er zullen docenten zijn om in te maken.

De helaasheid der dingen blijft groot; we kunnen ons niet voor eeuwig in de sublimiteit van de Franse cultuur wanen. Omdat contrast het leven zin geeft, zullen wij de provençaalse idylle inruilen voor de massacultuur van patserige amerikanen. Jazeker, dat riekt u goed, de AmFiBische BBQ wordt reeds voor u voorverwarmd! Let wel, wij zullen enkel planten de lucht in roken, op dat de hemel nu eindelijk  een keer amfibisch groen kleurt. Brengt ieder een spijs naar uw hart, of de vergeten kerstboom die almaar meer vergeten wordt met de aanvang van de zomer, wij kunnen haar nog eenmaal oplichten. Het festijn van de vraatzucht zal plaatsvinden op de 27e dag van juni in ‘t Oosterpark vanaf 17:00 uur. In ‘t park kan het flink zoeken zijn, wij zullen u daarom nader inlichten over waar we precies neerstrijken.

Volle magen moeten geleegd worden, en wel door te trappen en springen. Neen, niet tegen elkaar, maar tegen een bal. Al uw Kleio-ressentiment mag 28 juni om 13:00 uur bij Roeterseiland geuit worden op het Geesteswetenschappen voetbaltoernooi! Volgens sommigen kunt u zelfs nog meespelen in het voetbalteam der filosofen, volgens anderen niet. Zoekt u dat zelf even uit? Dat kan bij Wout of door ons te contacteren via Facebook. Rookt u te veel, bent u astmatisch of vervloekt met twee linkerbenen? Vrees niet, er moet ook keihard aangemoedigd worden – door u!

Met een weemoedige edoch vreugdevolle blik zien we het einde van het jaar naderen. Er is maar een manier waarop die twee gemoedstoestanden te verenigen zijn, door te dansen. Dansen zullen we als de Avondster schijnt, dansen zullen we als zij Morgenster heet. Dat heeft u goed in de smiezen, ik refereer naar het raven. De eindejaars Rave zal 1 juli plaatsvinden, laat als ook vroeg. Precieze tijd en locaties volgen later, zo is de aard van het feest. Eén ding is echter zeker, Venus zal ons – in al haar verschijningen met liefde verblijden. Wat u ook doet of spreekt, hoe u ook danst of smeekt, we ravereren allemaal naar hetzelfde, niet waar? Maak het met ons mee, Frege had nooit durven dromen dat er zoveel kan worden gerefereerd.

Enfin, ren nu maar vlug naar buiten, wij treffen u daar.

Alle liefs,

Binding

TLNG

  • Woensdag 19 juni, 15:00 – AmFiVrijewil: koken bij de Volksbond – Stichting Volksbond (Jan Rebelstraat)
  • Donderdag 20 juni, 19:00 – Lentegasten: in gesprek met Yolande Jansen – P. C. Hoofthuis 1.04.
  • Vrijdag 21 juni, 20:00 – ALV: Bestuursoverdracht – Feestcontainer Noord (M. S. Oslofjordweg 1)
  • Maandag 24 juni, 17:00 – AmfiBoules: Jeu de Boules – Amstelveld
  • Donderdag 27 juni, 17:00 – Amfibische Barbewenking – Oosterpark
  • Vrijdag 28 juni, 13:00 – Geesteswetenschappen voetbaltoernooi – Roeterseiland
  • Maandag 1 juli, 23:59 – Eindejaarsfeest  – vooralsnog onbekend

07. juli 2019 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment