Enige informatie

Voor relevante informatie betreffende het studeren van Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam verwijzen wij u graag door naar een aantal webstekken van de Universiteit. Wij zullen hier vooral de nadruk leggen op informatie voor (aankomende) bachelorstudenten. Informatie over verschillende masters is over dezelfde weg ook vindbaar.

De webstek van de Universiteit van Amsterdam kan soms een labyrint lijken. Er zijn verschillende wegen mogelijk om tot bepaalde informatie te komen. In die zin gelijkt de webstek meer een doolhof.

De aankomende, zoekende student kan terecht op deze pagina. Op deze pagina wordt u zowel geïnformeerd over het volgen van de bachelor Wijsbegeerte aan de UvA, als overtuigt om dit vooral te komen doen: https://www.uva.nl/programmas/bachelors/filosofie/filosofie.html.

Op deze pagina vindt u informatie over Wijsbegeerte in de breedste zin van het woord. Onderzoek en onderwijs komen op deze pagina samen. Deze pagina verwijst u door naar alle verschillende mogelijkheden (bachelor, master en minor) over het studeren van Wijsbegeerte aan de UvA: https://www.uva.nl/disciplines/wijsbegeerte.

Vervolgens is er een pagina die vooral gericht is op hen die reeds studeren. Hier vindt u informatie over alles wat u als student aangaat. Hoe u contact opneemt met bepaalde instanties, wat zoal uw rechten en plichten zijn, et cetera: https://student.uva.nl/wys.

Wanneer u als student Wijsbegeerte wat meer wegwijs wilt raken in de beschikbare offline en online bronnen kunt u goed terecht op de pagina van Wijsbegeerte op de webstek van de bibliotheek van de UvA: http://uba.uva.nl/content/onderzoeksgroepen/wijsbegeerte/wijsbegeerte.html.

In de studiegids vindt u gedetailleerde informatie over de vakken die de Universiteit aanbiedt. Handig als u zich moet inschrijven voor nieuwe vakken of als u zich wilt ori├źnteren op de mogelijkheden bij Wijsbegeerte aan de UvA: http://studiegids.uva.nl/xmlpages/page/2017-2018/zoek-opleiding/opleiding/2887.