September: ’s Jaars eerste borrel; Boeken ophalen; AmFiBios; Mezrab; Kultuurkamer; KUCH; Eerstejaarsweekend.

Lieve leden,

Er wordt aan de deurbel geringeld en ietwat verdwaasd kijkt u op. Wie kan dat nu zijn? Bezoek werd niet verwacht. Edoch, het komend jaar staat op de stoep en toetert ongeduldig door de brievenbus, maar u leeft nog in de dagen van wijn en rozen.

Om uw gebruinde en besproete zomerneus niet gelijk op de leerplichtige feiten te drukken, wil ik u allereerst attenderen op de eerste borrel van het academische jaar. Zij zal plaatsvinden op dinsdag 1 september in Café Waterlooplein 77 en – ter informatie van de nieuwe leden – zich ontpoppen als een wekelijks verschijnsel. 

Omwille van de maatregelen kunt u zich op de dag zelf vanaf 13:00 uur aanmelden door een mailtje te sturen naar gelagondergelach@amfibi.nl. U kunt kiezen of u om 17:00, dan wel 21:00 uur aanwezig wilt zijn. Wees er snel bij, dan houden wij een plekje voor u vrij. Van de kapstok naar de toog, van de toog naar het diepzinnige discours met uw medestudenten, al dan niet met inhoud. Afijn, u komt er wel uit! 

Mocht de realiteit van de academie onderwijl in uw geest haar nest gebouwd hebben, is het aan u om haar te voederen. Daarom kunt u op woensdag 2 september tussen 12:00 en 16:00 uur uw boeken ophalen in SPUI25, mits u deze bijtijds besteld hebt. Uw bestuur zal daar de boekenpakketten rondstrooien terwijl u welgemoed uw zomers relaas over tafel uitstort.

Van het boek tot het witte doek; op donderdag 10 september vanaf 19:00 uur worden wij met AmFiBios de film They Live gewaar, in de achtertuin van Frans. Popcultuur en commercialisering in de jaren ‘80 vormen het decor waartegen het verhaal van een Reaganomische alieninvasie zich aftekent. De zonnebril ontspint zich tot een baken van waarheid. Mis het niet! U kunt zich aanmelden middels een mailtje aan ‘t adres: 80sfilms4ever@amfibi.nl.

Nu, wij blijven desgelijks in verhalende sferen. Wat zeg ik? Het échte verhaal zal geopenbaard worden, gedurende de Friday Storytelling: My True Story in Mezrab, op vrijdag 18 september vanaf 19:00. Een selectie verhalenvertellers zal haar waarachtige vertelsels met u delen en het gerucht doet de ronde dat er soep aanwezig is. Voor deze verhalende verrukking kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar luisterrijkevertelsels@amfibi.nl

Voor een goed verhaal zal het doek echter nooit vallen en derhalve brengen wij met de Kultuurkamer een bezoekje aan het Theater Bellevue, waar op donderdag 24 september om 20:30 uur het theaterstuk Sons of Abrahamten uitvoer gebracht zal worden. Normen en waarden, intern, dan wel inter-broederlijk conflict en nachtelijke schoonmaakdiensten; tot denken zal zij aanzetten. Daar de kaarten dun gezaaid zijn, kunt u zich vlug aanmelden via telandentheater@amfibi.nl. Een kaartje kost u slechts een schamele vijf duiten

Stof tot nadenken dient opwaaiend stof te zijn. Zodoende waaien wij uit en struinen wij met KUCH door de duinen, de frisse wind achterna. Op woensdag 30 september verzamelt men zich om 14:00 op Amsterdam Centraal, waarvandaan wij ons gezaam over ijzeren wegen naar de kust zullen begeven. Gaat u mee? Mailt u dan even naar spazierenistamusieren@amfibi.nl, opdat wij u niet op het station laten staan. Zo zijn wij immers niet getrouwd.

Rest mij nog een weinig op de zaken vooruit te lopen. Op 3 en 4 oktober vindt het eerstejaarsweekend plaats, maar gezien de geldende maatregelen zal zij een ietwat andere vorm aannemen dan gebruikelijk. De precieze invulling zullen wij op een later moment aan u onthullen, maar zet u de data vast op uw kalender, liefst met viltstiften in een paar vloekende kleuren. 

De lustrumcommissie, ten slotte, heeft te kennen gegeven nog in de slaapstand te verkeren. Eer zij ontwaakt, bent u de eerste die het hoort.

Niets dan goeds,

Uw Binding

‘s Jaars eerste borrel – dinsdag 1 september, vanaf 17:00 uur – Waterlooplein 77, Rapenburgerstraat 169.

Boeken ophalen – woensdag 2 september, 12:00-16:00 uur – SPUI25, Spui 25.

AmFiBios: They Live – 10 september, 19:00 uur – de achtertuin van Frans. 

Friday Storytelling: My True Story – vrijdag 18 september, 19:00 uur – Mezrab, Veemkade 576.

Kultuurkamer: Sons of Abraham – donderdag 24 september, 20:30 uur – Theater Bellevue, Leidsekade 90.

KUCH: wandelen in de duinen – woensdag 30 september, vanaf 14:00 uur – Amsterdam Centraal. 

Eerstejaarsweekend – 3 & 4 oktober. 

04. september 2020 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment