Categorieën
Aankondigingsmail

Oktober: Kultuurkamer; KUCH; ALV; AmFiVrijewil; Herfstgasten.

Lieve leden,

Ziezo, met de eerste maand van de academische kalender is het gedaan. Een goed begin is het halve werk, zulks is het motto, of naar de tongval van de academie vertaald: half werk is geen goed begin. Smartelijk wacht de nieuwe maand tot zij het stokje mag overnemen. Hoe zullen we haar noemen? Oktober is haar naam, of zoals ze op IJsland zeggen: október. Anderen kennen haar als de wijnmaand. Le vendémiaire, bien oui, c’est si bon!

Wat heeft de nieuwe maand u te brengen, vraagt u zich af. Welnu, laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: op donderdag 8 oktober om 20:30 uur schikt de Kultuurkamer zich weer aan de bestoelde zijde van de vierde wand en brengt een bezoek aan de Brakke Grond waar theatergezelschap de KOE de voorstelling De Nijl is in Caïro aangekomen zal spelen: een relaas van tegenstellingen, verbaal geweld en kamerjassen, met een vleugje Schopenhauer. Dit spektakel kost u slechts een kleine vier duiten en u kunt uw gretigheid toonbaar maken door een mailtje te sturen naar cairowaarligtdatookalweer@amfibi.nl.

Op woensdag 14 oktober waaien wij uit en struinen wij met KUCH door de duinen, de frisse wind achterna. Wat krijgen we nu, bemerk ik een lichte vorm van déja vu? Welzeker, deze wandelende escapade werd reeds in jongstleden maandmail aangekondigd, maar helaas, zij bleek samen te vallen met ‘s jaars eerste logicatentamen. Daar de wetten van der logica universeel en onvermurwbaar zijn, is het uitje verplaatst. Om 14:00 uur verzamelen wij op Amsterdam CS en bewegen wij ons alsnog duinwaarts. Gaat u mee? Stuur dan een mailtje naar spazierenistamusieren@amfibi.nl. 

Welnu, het reilen en zeilen van de Binding is een goed dat ons allen aangaat. Zodoende nodigen wij u uit om altegader over het alles te vergaderen tijdens de eerste ALV (Algemene Ledenvergadering) van het jaar, die op vrijdag 16 oktober vanaf 18:00 uur zal plaatsvinden in Theater De Cameleon Daar we nog immer enigszins beperkt zijn in het aantal mensen dat zich gezaam in een ruimte mag stouwen, vragen wij u om een aanmelding aan het adres vergaderenismenselijk@amfibi.nl. Voor hen die geen plekje in de zaal weten te bemachtigen, zal er een Zoom-verbinding in het leven geroepen worden.

Op maandag 26 en donderdag 29 oktober om 14:00 uur steken wij met AmFiVrijewil de handen uit de mouwen en brengen wij de pannen aan het rammelen. Er zal gekookt worden voor daklozenopvang het Stoelenproject. Als u een steentje, of eigenlijk vooral uw culinaire menslievendheid wilt bijdragen, kunt u een mailtje sturen naar vandekokendennietsdangoeds@amfibi.nl, waarin u ook aangeeft op welke van de genoemde dagen u het liefst zou willen komen kokkerellen.

Opdat u ook nog met enig voer voor de geest in aanraking komt, organiseert de Lezingencommissie op woensdag 28 oktober een nieuwe editie van Herfstgasten met één van de docenten. De precieze vorm hiervan staat in verband met de nieuwe virusvoorschriften nog enigszins op losse schroeven, maar meer informatie volgt: houd het Facebook-evenement in de gaten! 

Ten slotte gluren wij vast met een schuin oog over oktobers schutting, in de tuin van november. Zij is de oogstmaand van de twijfelzaaiers, want KUCH organiseert een Complottheorieënavond! Het hoe, wat, waar en wanneer zullen wij in de volgende maandmail met u delen, maar voor nu alvast de volgende boodschap: hup, breng uw hoofdelijk spinnewiel aan het draaien! Uw spinsels en bijbehorend beeldmateriaal kunt u mailen naar ikconspiracywatjijnietziet@amfibi.nl. 

Niets dan goeds,

Uw Binding

Eerstejaarsweekend – zaterdag 3 & zondag 4 oktober – Amsterdamse Bos. 

Kultuurkamer: De Nijl is in Caïro aangekomen – donderdag 8 oktober, 20:30 uur – Brakke Grond, Nes 45. 

KUCH: wandelen in de duinen – woensdag 14 oktober, 14:00 uur – Amsterdam CS. 

ALV I – vrijdag 16 oktober, 18:00 uur – Theater De Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35. 

AmFiVrijeWil – maandag 26 & donderdag 29 oktober, 14:00 uur – Stoelenproject, Marnixstraat 248.

Lezingencommissie: Herfstgasten – woensdag 28 oktober. 

KUCH: complottheorieënavond – november.