Categorieën
Aankondigingsmail Uncategorized

Oktober: Wanorde; Wittgenstein; Rachmaninoff; Herfstgasten.

Waarde leden,

Als het leven deze stad is, zouden de kluwen Amsterdammers met hun gefiets, gescooter – getoeter -, tramgeklingel en oeverloos gelul mooi blijk geven van het doordenderen ervan. En u? Bent u meegedenderd deze maand?

AmFiBi zegt ‘ja’ tegen het denderen des levens. Zo ook in oktober. Wij gaan deze maand van start op aankomende woensdag, de 5e, met AmFiBildung: Wanorde. Dat is wanordelijk bijeenkomen in de Richel (Nes 71) om poëzie, toneelstukken, romans – allerhande literatuur – met wanorde als thema aan elkaar voor te dragen. Vanaf 20:30.

Vervolgens, op maandag 10 oktober, vertonen we met AmFiBios, naar goed gebruik, de film Wittgenstein van Derek Jarman, naar het script van Terry Eagleton. We worden warm gemaakt door een inleiding van Deva Waal, afgestudeerd in Wittgensteins gedachtegoed; op de been gehouden door bier en Pombär, ten einde het gepivoteer van Ludwig op het logische ijs te aanschouwen. Dat is vanaf 20:00 in Het Gespuis (Spuistraat 47).

De dag erna, op dinsdag 11 oktober is er een docentenborrel bij Inge (Rapenburgerstraat 169). Deze begint om 19:30 zodat de docenten hun voogdelijke honneurs nog waar kunnen nemen alvorens ze met ons bier gaan drinken – waarvan uw eerste gratis zal zijn, indien u er voor 20:30 bent.

Dan, op maandag 17 oktober gaan we met de Kultuurkamer naar het Concertgebouw. Het Nederlands Philharmonisch Orkest gaat zich wagen aan wat naar verluidt het moeilijkste pianoconcert ooit geschreven is. Dat is het derde pianoconcert van Rachmaninoff. Hiernaast zal ‘Manfred’ van Tsjaikovski vertolkt gaan worden. Wilt u mee? mail dan uw voor- en achternaam naar raggenmetrach@amfibi.nl, en maak voor het kaartje 5 euro over naar NL59TRIO0212164457 t.a.v Rach. Op is, vanzelfsprekend, op. We verzamelen om 19:00 vóór de ingang van het glazen café, om een introductie van dirigent Marc Albrechts te krijgen voor het intelligente gepingel losbarst.

Het laatste evenement van deze maand zal Herfstgasten zijn. In deze editie van de AmFiBische versie van Zomergasten wordt Hein van de Berg geïnterviewd door Tijmen Lansdaal. Eerstgenoemde is gespecialiseerd in de filosofie van de biologie en de geschiedenis van de filosofie – met name in Kant, waarop hij gepromoveerd is. Zijn interviewer is behalve gewaardeerd kikvors onlangs afgestudeerd in de onderzoeksmaster filosofie. Recept voor een interessant gesprek; Herfstgasten begint op woensdag 20 oktober om 18:30. U krijgt nog te horen waar.

Tot slot willen we u attenderen op de mogelijkheid om uw penvruchten middels een mail naar hetamfibischtijdschrift@gmail.com naar de Het! te sturen. Ze worden anoniem gepubliceerd.

Liefs, houdt u goed,

Uw studievereniging AmFiBi

Kortom:
5/10 20:30: AmFiBildung: Wanorde in de Richel (Nes 71)
10/10 20:00: AmFiBios: Wittgenstein in Het Gespuis (Spuistraat 47)
(7/10 – 9/10: Introductieweekend)
11/10 19:30: Docentenborrel bij Inge, café Waterlooplein 77 (Rapenburgerstraat 169)
17/10 19:00: Kultuurkamer: Rachmaninoff en Tsjaikovski in het Concertgebouw
20/10 18:30: Herfstgasten met Hein van de Berg en Tijmen Lansdaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *