Categorieën
Aankondigingsmail Uncategorized

November: AmFiBios;Soirée;Fissa;Schaaktoernooi;Complottheorieëenavond; Warme Winkel en nog veel meer

Waarde leden,

‘Het regent en het is november, weer keert het najaar en belaagt het hart dat droef, maar steeds gewender zijn heimelijke pijnen draagt.’ Dat is beroepsmelancholicus, dichter, J.C. Bloem. Dit is uw secretaris, die de nevelmaand praktisch en van de melancholie gespeend duiden zal.

Aldus, AmFiBi dendert door en wijst u ten eerste op de mogelijkheid om voor de goede zaak slogans te schrijven met Loesje, aankomende vrijdag 4 november van 20:00-23:00 in het Gespuis (Spuistraat 47). De goede zaak is de postercampagne van commissie Democratisering & Decentralisering voor het aankomende referendum aangaande een aantal voorstellen over democratisering op de UvA. Het referendum begint op 23 november, stem!

Dan volgt een ongelukkige samenloop van omstandigheden in de vorm van de film ‘Wendy & Lucy’. AmFiBios: Precariteit is een filmavond op woensdag 9 november die aan de hand van de filosofie achter het begrip precariteit deze film van Kelly Reichardt zal pogen te duiden. Dit met behulp van een inleiding door professor politieke en sociale filosofie Robin Celikates, en een hoop zakken Pombär. Deze avond begint om 20:30 in het Gespuis.

Op donderdag 17 november is er tot onze vreugde weer een Soirée Musicale et Poétique. Dat betekent dat u al uw kunstzinnig vernuft uit de kast kunt halen om ermee te reiken naar de waardering, of anders de goede wil, van uw medefilosofen. U kunt zich hier tot maandag 14 november voor aanmelden door te mailen naar benenbreken@amfibi.nl. Vermeld de lengte en benodigdheden van uw stuk. De avond zal middels elegantie en souplesse aan elkaar geluld worden door Paulien Koning en begint om 20:15. Het decor van dit alles is het traditionele Kapitein Zeppos (Gebed zonder end 5).

De dag erna, op vrijdag 18 november, zal er radicaal gevrijd worden in de Cinema (Thorbeckeplein 16-18). Dit omdat de antioxidant troef is volgens de voedselgoeroes. Het legt een vrije radicaal vast door met zijn ongepaarde elektron te paren. Liefdevol vrijen is dat niet; buiten kijf staat dat de antioxidant de vrije radicaal vast heeft gelegd. Dit is vanuit het oogpunt van deze radicaal bezien een ondermijning van zijn vrijheid waarmee de antioxidant behalve de Ander ook de hel geworden is. Op ‘De Vrije Radicaal en de Antioxidant’ vieren we deze dialectiek van 22:00-05:00. De Ander is eveneens te vinden achter de garderobebalie en vraagt 1,50; wat een hel!

Op dinsdag 22 november is de boel overzichtelijker. Dan is er een Schaakborrel, gewoon vanaf 21:00 bij Inge (Rapenburgerstraat 169). Torst uw schaakborden mede, en daagt uw rivalen uit. Grootkikvorsen Stan en Jeroen zullen toekijken en uw schaakboel bijsturen, uw tactiek bijschaven, mocht dat nodig zijn.

Dat ter voorbereiding van donderdag 24 november. Om 19:30 begint dan het Schaaktoernooi. Het strijden om de – daadwerkelijk bestaande – schaakbokaal zal plaatsvinden in Café de Laurierboom (Laurierstraat 76).

Op dezelfde dag op een vroeger tijdstip, van 14:00-16:00, komt een leesgroep bijeen om het werk ‘Repressive Tolerance’ van Marcuse te bespreken. Dit is hier te vinden, en wordt door de groep gelezen vanaf pagina 81. Daarnaast zal Graebers ‘Revolutions in reverse’ gelezen worden. De groep leest het hoofdstuk dat qua naam aan de titel gelijk is en dat is hier te vinden. De locatie is nog onbekend.

Maandag 28 november is het om 20:30 tijd voor de notoire Complottheorieëenavond. In de bovenzaal van het Gespuis kunt u uw eigen complottheoretisch inzicht wereldkundig maken. Of het nu gaat om de gaat om Jet Bussemaker, de Dirk van den Broek, Poetin, Hans Spekman, Kleio of massavernietigingswapens; het doet er niet toe en het een sluit het ander niet uit. Laat weten of u een complot zult ontvouwen door te mailen naar toevalbestaatniet@amfibi.nl.

De woensdag hierna, dat is 30 november, begeven we ons met de Kultuurkamer naar Frascati (Nes 63) om de Warme Winkel het stuk Privacy te zien spelen. Het stuk is een schermutseling met het begrip privacy in welbewuste theatervorm; wat is privacy heden ten dage nog waard en hoeveel kan je als acteur van jezelf laten zien? Een verkenning van grenzen op het toneel, zogezegd. Wilt u mee? Mail dan naar nietsteverbergen@amfibi.nl en maak 6,50 over naar NL59TRIO0212164457 o.v.v. uw naam. Wees daarnaast om 20:15 voor Frascati.

Op deze hoogte van de mail – van de maand – nadert Sinterklaas met de raste schreden die zijn fysiek hem toelaat. Wij, echter, gaan ontspannen ons schoentje zetten op het Hok (Oude Turfmarkt 141, Kamer 1.12). Ontspannen als u tegen wat spanning kunt; u dient een Sinterklaaslied te zingen voor de aldaar aanwezigen terwijl u uw schoen, gevuld met wortel voor dat beschimmelde paard, achterlaat. Hier staat tegenover dat u op zowel het poëtische als het materiële vlak beloond zal worden. De schoen kan gezet worden op 29, 30 november en 1 december.

Ten slotte willen we u nog wijzen op de mogelijkheid uw penvruchten – anoniem – in te sturen naar de HET! middels een mail naar hetamfibischtijdschrift@gmail.com. De nieuwe HET! zal spoedig in het nieuwe jaar gedrukt worden.

Liefs, houdt u goed,

Uw studievereniging AmFiBi

Kortom:

4/11 20:00-23:00: Slogans schrijven met Loesje in het Gespuis
9/11 20:30-23:30: AmFiBios: Precariteit in het Gespuis
17/11 20:15-00:00: Soirée in Kapitein Zeppos
18/11 22:00-05:00: Radicale Vrijheid en de Antioxidant in club Cinema
22/11 21:00-01:00: Schaakborrel in café Waterlooplein 77
24/11 14:00-16:00: Leesgroep Marcuse en Graeber op nog onbekende locatie
24/11 19:30-00:00: Schaaktoernooi in café de Laurierboom
28/11 20:30-00:00: Complottheorieëenavond in het Gespuis
30/11 20:15-22:30: Kultuurkamer: Warme Winkel met Privacy in Frascati
29/11 – 1/12: Schoen zetten op het Hok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *