Categorieën
Uncategorized

Oktober: jAmFiBi; Spelletjesavond; Wittgenstein; ALV; Soirée; Brussel; нет!

Waarde leden,

Oktober doet haar intrede en met haar komt verandering. De herfstwind is veranderlijk en dringt door merg en been; door huis en hoofd.

En oh hoe schielijk kleurt de herfst scharlaken, het rode blad dwarrelt loom, de wind tilt het naar het dak. Toch, rood wordt altijd nog beperkt door blauw, zo blijkt maar weer, en de ambtenaar veegt de bladeren van de stoep.

Goed dus, de herfst is daar en met haar komt verandering, het hangt in de lucht. Proeft u het al?

Allemaal leuk en aardig met dat allegorische gebrabbel maar laat ons toch even in duidelijkheid doen, en kijken waar de AmFiBische waarheid deze oktober ligt.

Schopenhauer zei het al: muziek is waar de wereld haar essentie toont, geen slap aftreksel van de ideeën – al valt dit misschien niet van alle muziek te zeggen –, maar directe wil. Betrekkend op het dagelijks leven betekent dit het volgende: u kunt dus vrij zijn, dichterbij zijn, dichter bij het ding an sich, enkel moet u maar erbij zijn. De jam is dus uw gatewaydrug; ze brengt u bij de zoete wijsheid.

De wil manifesteert zich in ons allen, de Wille zum jammen welteverstaan, en zoet smaakt het als men zich overgeeft aan die wil. Kortom, slikt de zoete AmFiBische koek en maakt muziek met ons (of jam), Bij jAmFiBi in huize Tessa & Alma (Hogeweg 33-3). Wij zouden het – in tegenstelling tot Arthur Schopenhauer – fenomenaal vinden. Jammen doen wij al gauw, te wetenop de 1e van oktober vanaf een uur of 16:00, dat is dus vandaag.

Wat Schopenhauer overigens van jam vond weten wij niet, maar wij vermoeden dat hij het goedje smakelijk achtte.

Zaak is trouwens om als u jam wilt koken zelf fruit mee te brengen, tevens als u jam wilt spelen zelf instrumenten mee te brengen (behalve als het een gitaar is, die zijn er al in overvloed).

 

Vorige maand heeft de AmFiBische spelletjesavond het helaas af moeten laten weten, daar er zaken waren waar de filosofiestudent zich drukker over moest maken dan een potje jassen (is dat mogelijk?). Goed, onze tramontane was dus even kwijt, maar nu is zij weer veilig op haar plek. Donderdag de 4e prikken wij nu voor een avond spel in café Schiller, waar vanaf 20:00 de tafels voor u bespeelbaar zijn. Met de theorie van het spel bent u als filosoof onderhand wel bekend, maar theorie is natuurlijk niet alles. Brengt uw speltheorie in de praktijk, komt spelen.

 

Er wordt altijd veel geklaagd over het verval van traditie binnen de AmFiBische sferen. Zo zou het “Hoi! Hoi! Hoi!” almaar zwakker uit de kelen des algemenen schellen, heeft onze meest problematische feestdag eraan moeten geloven, en was er ook nog ‘het akkefietje met het boek en het raam’. Dit leidt de rebelse AmFiBie tot vragen als ‘wat kan er niet op de schop?’, en uw lokale conservatieveling tot vragen als ‘wat bindt ons als niet het verleden?’. Kortom, er worden nog net geen zaken over kinderfeesten geschreeuwd. Maar goed, erkend mag worden dat wij toch enigszins onderhevig zijn aan het ijzersterke argument dat het beroep op traditie constitueert, en zodoende laten wij het jaarlijks wederkerende AmFiBische element samenhangend met de zogeheten ‘Wittgensteinweken’ geen stille dood sterven. Zeker als u op het moment iets van Ludwig aan het lezen bent – de Tractatus bijvoorbeeld – is dit een uitgelezen kans om de man achter de stellingen te leren kennen. Steekt dus niet uw kuif op, want de klassieke film Wittgenstein steekt haar kop weer op. Ditmaal vertoont in de Cavia op maandag de 8eDe film zal vanaf 20:00 aan elkaar gebabbeld worden door onze Wittgenstein-minnende Deva Waal.

 

Beroemd, berucht, feestelijk, kneiterzuur, jolig, plechtig, al deze bijvoeglijk naamwoorden zijn van toepassing op dat wat de toekomst voor u in pacht heeft, die grootse AmFiBische emotionele achtbaan. Ik spreek natuurlijk over de Algemene Ledenvergadering welke eraan zit te komen. Op donderdag de 11e van oktober, zullen wij allen verenen, zullen onze huidige commissies gepresenteerd worden, en zult u mogelijk zelf geboorte geven aan een nieuwe. De notulen en andere belangrijke informatie betreffende uw favoriete democratisch delibereerfestijn zullen ras uw kant op komen, baart u daar maar geen zorgen over.

 

Dan is ze weer daar: de Soirée Musicale et Poétique, wonderschoonste parel aller AmFiBische pracht. Daar waar u, ja u, voor vertrouwd publiek uw mooiste kunst kunt etaleren, al wat ons dan weer doet leren uw kunstvorm meer te waarderen. Keer op keer plaatsvindend bij Kapitein Zeppos, zo nu weer. Op de 17e om 20:00 gaan wij van start.

Kunt u dus een leuke truc, onthoudt de wereld er dan niet van, dat zou toch zonde zijn. Immers kunstelen we allemaal doelloos over deze zompige kluit modder rond. We kunnen elkaar derhalve maar beter vermaken. Wat u wilt voordragen, zingen, spelen, of aan elkaar breien, kunt u sturen naar desterrenhemelbovenmijendekunstinmij@amfibi.nl. Uw AmFiBische kapitein, Zeppos, zal op deze avond bijgestaan worden door zijn trouwe matrozen Momo en Lara. Zij brabbelen de hele avond aan elkaar, spektakel dat u hoe dan ook niet wilt missen. Komt u zelf niet optreden, voelt u dan overigens hartstikke vrij om te komen kijken, immers verdienen onze artiesten wel een lofzang.

Ahem! Pardon? Uitje erbij? Jazeker, en noem het maar gerust een ui, daar onze KUCH op tournee gaat, en naar Brussel welteverstaan. Ja, er wordt u zomaar een AmFiBisch reisje in de schoot geworpen. Waarom nu Brussel? Eenieder weet immers dat Brussel tóén nog een bruisende stad was, zo oh lá lá en olijk. Maar is het nú nog een ruisende stad, nog zo vrij en vrolijk? Toen is immers niet nu, maar wie weet is nu nog net als toen, en toen klinkt nu eenmaal erg goed. Nu is er maar een manier om uit te vogelen of nu dus onderdoet voor toen. U begrijpt het al, op naar Brussel.

Maar wat valt er dan te doen? Nou, schop bijvoorbeeld trammelant met uw trawanten in het voormalig Zuid-Brabant en babbel onderhand ook nog een beetje over Kant. Is dit niet genoeg om u te overtuigen, dan is er altijd nog de belofte van dat geinige blote beeldje welke uw besluit wellicht doet kapseizen.

Thans wilt u natuurlijk en plekje bemachtigen dat uw meegaan naar de bruisende stad verzekert. Laat ons verhelderen: op maandag de 15e vanaf 12:00 kunt u mailen naarBertrandRussel@amfibi.nl om uzelf van een plek te verzekeren. Vrees ook niet, tijdens het neertikken zult u ook uw vingers niet blauw hoeven te tellen, het weekeind zal u slechts een luttele 70 noppen kosten.

Niets dan voorspoed,

Uw Amarinde

 

PS Voor u het vergeet, vergeet нет! niet. Dat u dit roemruchte spuigat van ons AmFiBisch schip zou vergeten is natuurlijk een schier ondenkbaar scenario, maar een korte geheugenverfrisser kan, dunkt ons, geen kwaad. Zoals u weet is alles geoorloofd alsmede anoniem in dit sublieme revue: klaagbrieven, poëzie, erotische strips van uw favoriete docent, de beste mop uit uw trommel, noem maar op. Nou, nu u нет! weer weet kunt u al uw stukken opsturen naar hetamfibischtijdschrift@gmail.com.

PPS Er zijn twee aangewezen vertrouwenspersonen binnen AmFiBi, en dit zijn David Kleinsteuber en Lara Breedveld. Mocht er dus iets naars gebeuren wat u graag onder vier ogen wil bespreken, of zijn er persoonlijke situaties waarvan u graag heeft dat er iemand kennis van neemt, dan kunt u altijd één van hen aanschieten.

TL∴NG

  • Maandag 1 oktober, 16:00 – jAmFiBi – Chez Tessa & Alma (Hogeweg 33-3)
  • Donderdag 4 oktober, 20:00 – Spelletjesavond – Café Schiller (Rembrandtplein 24)
  • Maandag 8 oktober, 20:00 – AmFiBios: Wittgenstein – Filmhuis Cavia (Van Hallstraat 52-1HG)
  • Donderdag 11 oktober – Eerste ALV van het jaar – Locatie volgt
  • Woensdag 17 oktober, 20:00 – Soirée Musicale et Poétique – Kapitein Zeppos (Gebed Zonder End 5)
  • Vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober – KUCH on tour: Brussel – Brussel, België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *