Categorieën
Uncategorized

September: AmFiBios; Introductieweekend; AmFiVrijeWil; Feest!; Spelletjesavond; AmFiBildung; Oum

Waarde leden,

De zomer loopt ten einde en dan langzaam, heel langzaam begint de modderpoel weer tot leven te komen. Een rimpeling in het water hier, een diepe kwaak daar. Hoog tijd dat het strandzand uit de oren wordt gewassen en de caput weer gevuld wordt met kennis. Ja, de zon is mooi, maar de natte aarde beter.

Zo was het dan opeens september en… maar hé, wat ziet mijn oog daar? Och neen! Incongruentie tussen referent en symbool – zeven in naam, negen in daad – wat te doen? Natuurlijk houden wij dogmatisch vast aan onze semantiek. September, zeven, zeven AmFiBische vermaken draagt zij onder haar vleugel (negen zou ook wel wat kwistig zijn).

Begin het nieuwe jaar – u kunt er uw klok haast op gelijk zetten – wast er een nieuwe golf over de AmFiBische vijver heen. Nieuwe golf, gedienstige golf, zonder haar aanwas zou de brakke poel gauw leeglopen. Zodoende achtten wij het nodig om een ode aan de Nieuwe Golf te geven, in de vorm van een AmFiBios. Aldus zal er in filmhuis Cavia op maandag 10 september een Iraanse New Wave film vertoond worden. Film in kwestie is Close-Up, welke ingeleid zal worden doorPeyman Jafari van het Amsterdam Initiative for Iranian Studies. Het doek gaat op om 20:00.

Wie zegt dat de AmFiBie geen gewoontedier is? Ja, ook wij kennen onze patronen, en een van deze is het bindingsveresterkende fenomeen dat men het eerstejaarsweekend placht te noemen, dit jaar geschiedend van de 14e t/m de 16e vanseptember. Ervaring leert dat het goed vertoeven is, ongeacht de locatie, maar laat ons toch een tipje van de sluier oplichten: Maasland is waar wij zullen verwijlen (zelfs de naam is AmFiBisch van aard, leuk voor de nominatief deterministen onder ons). Hoe dan ook, rollebollen in het Limburgse gras, ’s avonds sterren staren, wie wordt daar nou niet gelukkig van; u wilt dus vast en zeker mee? Nu hoe bewerkstelligt een ziel dat nou? Bent u eerstejaars, bericht dandemorgenster@amfibi.nl. Gezien een eindigheid aan plekken zien wij ons helaas wel genoodzaakt om een molenaarsbeleid te hanteren, zodoende: wie het eerst mailt, wie het eerst maalt. De sluizen voor uw berichten zullen openen op 7september om 12:00. Natuurlijk is er ook ruimte voor een begeleidende factor. Ziet u uzelf meer in deze rol, dan kunt u vanaf nu een korte motivatie (hint: een rijbewijs bezitten helpt u wellicht) naar deavondster@amfibi.nl sturen. Voor een schamele 55 knaken kan deze reis al de uwe zijn.

Wellicht ten overvloede, maar kengierig als u bent kan dat nooit kwaad: u dient lid van AmFiBi te zijn, wilt u van deze geneugten genieten.

Bent u angstig dat u de vrijdag een werkgroep moet missen (we vertrekken rond 13:00), niet getreurd! Dit valt altijd met uw werkgroepdocent te regelen, u zult dan eenmalig plaatsnemen bij een eerdere werkgroep. Auf jeden Fall, morgensterren en avondsterren, na dit weekend zullen zij allen één zijn. Of waren zij dit reeds?

AmFiVrijeWil is ook weer terug met grootse plannen in het voorland, maar laten we de kaart nog even bij ons houden. Dat is dan, nu is nu; zaak om nog even vast te houden aan het nu. Daarom binnenkort (woensdag 19 september welteverstaan) gewoon weer koken bij de Stichting Volksbond. Mocht het u ontschoten zijn, dit is het opvangcentrum voor (ex-)verslaafden, alwaar wij reeds vaker onze kookkunsten hebben verleend. Meldt u toch aan, dat is leuk, want koken is leuk en de mensen zijn goed; immers, wie goed doet, goed ontmoet. Komt het goede u toch niet zomaar toe, dan wil het toch nog dat u goed volk ontmoet. Moet niet, mag wel. Wilt u dus vrij, mailt dan naar goedeontmoetingen@amfibi.nl.

De feiten in de logische ruimte zijn de wereld, en de wereld is alles wat het geval is, dit weet u nu hopelijk wel. Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn die feiten dan, laat ons eens uw neus erop drukken. Op 21 september is er maar één feit voor u: het Logische Ruimte feest: wo man nicht sprechen kann muss man tanzen. Feest is – logischerwijs – in De Ruimte (Distelweg 83) en zal aanvangen rond 22:00.

Eenmaal bijgekomen van het eerste feest lijkt ons weinig beters dan een ouderwetse spelletjesavond om de gemoederen te bedaren. Kortom, speel elkaar parten, chapeau bas, of va banque. We zullen spelen op maandag de 24e, in Café Schiller’s diepste spelonken. Komt toch, de spellen lonken.

Hallo daar! Wat is er loos? Onze rust is loos, of liever gezegd, na aanvangen van het jaar zijn wij weer rusteloos. Ja, kwelt nerveuze gejaagdheid – die ongeziene demon – ook u, dan is hier uw uitweg. Omarm haar, bezing haar, bij deAmFiBildung, AmFiBische voorleesavond ditmaal omtrent het thema ‘Rusteloos’. Levert in Boekhandel Kirchner (Leliegracht 36) vanaf 20:00 op donderdag 27 september uw arbeid, prozaïsch of poëtisch van aard, het zal daarna goed rusten blijken; maar pas op, niet te lang, immers roest rust.

Klap op vuurpijl situatie doet zich voor, een overvloed aan cultuur wordt in uw schoot geworpen, want ook de Kultuurkamer verzaakt haar troef deze maand niet. Jazz, bossa, klassieke bedoeïense muziek, soul, noemt het maar, Oum weeft het naadloos aan elkaar. Komt allen naar het Bimhuis, 29 september zo rond 20:oo, alwaar de wonderlijke lappendeken van haar muziek u ten deel valt. Lijkt dit u wat, dan kunt u zich tot 13 september aanmelden viacogitoergooum@amfibi.nl, daarna rest u slechts het overmaken van vijf euro naar NL59TRIO 0212 1644 57, onder vermelding van ‘Oum’ en uw naam.

Liefs,

Uw Amarinde

PS Oktober zal al vroeg een JamFiBi kennen. Lekker jammen (maken), altijd goed, houdt er alvast rekening mee.

PPS Oktober heeft tevens al vroeg een Soirée Musicale et Poétique voor u in het verschiet. Wilt u stralen op het podium bij het meest pretentieuze AmFiBische evenement, laat het dan voor 27 september weten opdesterrenhemelbovenmijendekunstinmij@amfibi.nl.

PPPS Mocht het u ontschoten zijn, uw code voor boekenkorting op de website van Atheneum is AMDiscount, en is tot 13 september geldig.

PSS Ik heb nog nooit de kans gehad om een post super scriptum in te voegen dus ik dacht verduveld ik grijp die kans.

TL∴NG

  • Maandag 10 september, 20:00 – AmFiBios: Close-Up – Filmhuis Cavia (Van Hallstraat 52-1HG)
  • Vrijdag 14 t/m zondag 16 september – Introductieweekend – Een hutje in Limburg
  • Woensdag 19 september, 16:00 – AmFiVrijeWil – Stichting Volksbond (Jan Rebelstraat 20)
  • Vrijdag 21 september, 22:00 – Logische Ruimte Feest: wo man nicht sprechen kann muss man tanzen  – De Ruimte (Distelweg 83)
  • Maandag 24 september, 20:30 – Spelletjesavond – Café Schiller (Rembrandtplein 24)
  • Donderdag 27 september, 20:00 – AmFiBildung: Rusteloos – Boekhandel Kirchner (Leliegracht 36)
  • Zaterdag 29 september, 20:00 – Kultuurkamer: Oum – Het Bimhuis (Piet Heinkade 3)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *