Een nakomer; de nieuwkomers

Waarde leden,

Ik zing van leven, ik zing van de zon die eerst door het lot van zuidelijke kusten verjaagd naar ons toe kwam, over landen en zeeën geslingerd door de wil van de goden. Ja, dit betekent…

Maar ho eens even! Ik hoor u reeds denken, zie u reeds angstvallig aan alle knoppen binnen handbereik beginnen te draaien, Dit is geen vertrouwd gekwaak, wat voor een vreemd stemgeluid galmt er uit de o zo vertrouwde spreekbuis. Alstublieft, schakel niet! Ik voer onder valse vlag, maar nu zal ik olie op uw golven plengen. Het buitenissige geluid dat u hoort is afkomstig van een nieuw bestuur.

Een korte introductie: de functie van voorzitter zal bekleed worden door Iris Kater; David Kleinsteuber behelst uw nieuwe penningmeester; de algemenen hebben de vorm van Lara Breedveld en Momo Schaap aangenomen; tot slot is uw secretaris Max Molenaar. De lans is aan ons doorgegeven, en wij zullen hem voor u breken. Het staat een mooie tijd te worden, dat doen wij u gestand.

Goed, waar was ik …? Ja, ik was de zomer aan het bezingen! Echter, voordat men wegtrekt uit de opgedroogde modderkluiten valt er hier heus nog wat te beleven. Daarom vraag ik: “Muze zeg mij, wat voor een AmFiBisch jolijt vormt zich nog de komende tijd?”

Voorts komen wij bij een netelige driesprong aan, of liever gezegd, een tweesprong snel leidend naar een zelfde pad. Hier zult u wel al uw kiesrecht in de strijd moeten gooien, opdat u niet zult talmen en de juiste keuze weet te maken. Op donderdag 28 juni hinkt, stapt, en springt u zo van de ene belevenis in de andere. Nu niet langer getreuzeld, een opsomming volgt:

Allereerst de hink, en dit is er één van praktische aard. Nou, niet louter praktisch, evenwel didactisch. U zult vast gemerkt hebben dat uw studie en de praktijk vaak lastig te vermengen valt. Louter theoretisch kader vloeit nog door de ader als men lang genoeg verblijft onder de wijsgerige types, dit kan niet gezond zijn. Hier bieden wij  u een oplossing: komt naar de Roeterseilandcampus, Gebouw A, A1.02 en laat u omverblazen door de eindpresentaties van het filosofisch practicum van 14:00 tot 16:00. Laat uw theoretisch kader thuis en wees bij dit praktisch-didactisch genotsjunctuur.

De stap is een van Bijbelse proporties. Kaïn knaagt weer eens aan ons been Abels, oftewel het grote Geesteswetenschappelijk Voetbaltoernooi staat voor de deur. Kaïn heeft voorts Kleiotische vormen aangenomen en staat klaar om ons te belagen. Nietsvermoedend zijn wij ditmaal echter geenszins, noch onvoorbereid, kranig zullen wij weerstand bieden en in ieder geval ons been niet laten lichten. Richt u uw middag dus liever op sportieve ontlading, komt dan aanmoedigen in Sportpark Spieringhorn van 13:00 tot 17:00 opdat de moed ons niet in de schoenen zinkt. Of wacht, de schoenen is nou eigenlijk juist waar onze moed nodig zal zijn… Nuja, kom maar gewoon.

Dan komt de sprong. Nadat u een keuze heeft gemaakt tussen een educatieve of een toejuichende middagbesteding staat er nog protest op het program, te weten de New University NightGeorganiseerd door Humanities Rally, University of Color, ASVA, en NU! Zij gaan opzoek naar hun roots op het grasveld bij RECwaar zij nog kort geleden wortel schoten – althans, hiervan werden zij beschuldigd, al waren het de acties van beschuldigend partij die meer op schieten leken. De inhoud van de avond is zowel cultureel als politiek: het zal bestaan uit live optredens, poëzie, panels, discussies en workshops. Met dit evenement proberen zij op een zowel informatieve als feestelijke manier dit jaar af te sluitenVan 16:30 tot 02:00 bent u welkom. Wel, waar wacht u nog op? Kom!

De driesplitsing is overbrugd maar daarmee is nog niet alles gezegd. Nu kreeg uw Binding namelijk een delicaat vraagstuk voorgeschoteld. De AmFiBie heeft namelijk sinds lange tijd de dunne ochtendnevel bij de modderpoel vervangen voor een dikke rook, en om meer rook kwaakt men alsmaar luider. De binding wil haar kikkers graag verschaffen van hetgeen dat zij verlangen, doch, zij heeft belooft hen nooit te schaden in hun vleselijkheid. Ach en wee, wat een vreselijkheid. Plots, Eureka! Ja, de binding heeft een ijzer in het vuur liggen. Doorrookt de spijzen, voedt die aan onze wijzen. Eruit met het ijzer dus, erin met de kolen. De jaarlijkseAmFiBische barbewenking vindt namelijk plaats op vrijdag 29 juni. Of u de vuurproef die dit academisch jaar gebleken is nou doorstaan heeft of niet, deze culinaire uitspatting heeft u in ieder geval verdiend. Op uw wenken zult u dus bediend worden. Bent u daar niet van gediend, dan dient u de wenking te verlaten. De rook zal opstijgen in het Rembrandtpark vanaf 17:00.

Naaktgeboren schoot u ooit uit de schoot des aards, en zo nakend was u goed tevreden, maar al snel werd u blootgesteld aan kromme en rechte machten die u de eerste lendendoek omwonden. AmFiBi helpt u graag over deze situatie heen te komen Nu doet de raaf zijn intrede en zegt: “De soevereine nacht en het naakte raven.” Op 2 juli verruilen wij  macht voor nacht. Expliciete tijden en locaties zullen later volgen, edoch, ondanks deze ruimtetijdelijke ambiguïteit hoop ik dat u deze avond toch verder vrijhoudt. Stelt u voor: de avond valt, u bent er, u draagt uw schoonste dracht, gewoonste dracht, of naaktste dracht, het maakt allemaal niet uit, want wij zullen zijn in eendracht. Normaliter maakt dit macht, thans maken wij de nacht. Maakt u het met ons mee?

Tot slot nog een oproep, een oproep tot opleiden. ik spreek natuurlijk over het vers gelegde kikkerdril. De zomer zullen zij broeden op hun gemaakte keuzes, hierna hebben zij hulp nodig hun eierschaal te doorbreken en te ontwaken uit hun dogmatische sluimer. Dit kunt u doen door u aan te melden als mentor voor het komende studiejaar. U zult instrueren, dineren, en uiteindelijk de tranen over uw wang voelen scheren wanneer de visjes zo snel hun staart al verliezen. Mail naardrilinstructeur@amfibi.nl om deze droom te verwezenlijken.

Om de zomer verder te bezingen ben ik nu te moe geworden. Zingt u dus uw eigen lied. Wij wensen u niets dan voorspoed.

Liefs,

Uw Binding.

TL∴NG

Donderdag 28 juni, 13:00 – 17:00 – Voetbaltoernooi der Geesteswetenschappen – Sportpark Spieringhorn

Donderdag 28 juni, 14:00 – 16:00 – Eindpresentaties Filosofische Practicum – REC, A1.02
Donderdag 28 juni, 16:30 – 2:00 – New University Night – REC, grasveld

Vrijdag 29 juni, 17:00 – Barbewenking – Rembrandtpark

Maandag 2 juli, ??? – ??? – Rave, Homo Sacer: de Soevereine Macht en het Naakte Raven –  ???

Aanmeldingen voor het mentorschap kunt u doen op drilinstructeur@amfibi.nl

04. september 2018 by AmFiBi
Categories: Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *