Categorieën
Uncategorized

November: AmVoBe; Docentenborrel; Klauteren; Klotenkladden; Herfstgasten; Feest; Film; AmFiVrijeWil; Andere Zaken

Waarde leden,

November brengt getrouw de eerste vorst, en wanneer u naar buiten stapt en al uw haar – mits aanwezig – berijpt, begrijpt u het meteen; de sneeuw valt en de vorst blijft nog wel even hangen. Voor diegenen, radicalen, onder u die liever zonder soeverein zijn; helaas. Ik raad u enkel aan de kachel op te stoken en heel veel te vliegen, dat schijnt de vorst terug de dringen. Alternatief kunt u natuurlijk zeggen: “O, komt u niet dichterbij! U brengt koude mee!” en kijken hoe ver u daarmee komt.

Goed, weer besproken, dat tenminste gehad, hoeven we het daar ook niet meer over te hebben. Hoogste tijd te kijken wat voor een vermaak komende maand in petto heeft.

 

Laat ons er vroeg induiken, en een duik wagen naar uw natuur. De filosoof is immers immer bouwende. Ludwig timmerde een kot in Noorwegen, men bouwt schepen in gedachtenexperimenten, de grote AdB heeft zich zelfs gewaagd aan de filosofie van de architectuur zelf, een zogeheten metawerk, om maar geen woord te reppen over het AmFiBische timere.

Kortom, het belangrijkste element in de filosofische gereedschapskist is het kunnen bouwen zelf.

U allen staat in de startblokken naar de volgende – langste – fase van uw leven; likkebaardend uitziend naar die zoete vrucht die men ‘het negen-tot-vijf-leven’ placht te noemen; u wilt er alles aan doen uw tanden in deze vrucht te zetten. Ja, gegeven bovenstaande kunt u natuurlijk niet dit hoogstbelangrijk filosofisch practicum – het leren bouwen – missen. Grijp deze Bildung dus met twee handen aan en kom vandaag vanaf 20:00 in Momo’s huis (Van Eeghenlaan 29-II) langs om gezamenlijk te knutselen met Lego of met Kapla, men kan huizen bouwen op het feit dat het een kneiter wordt.

Er zijn twee typen mens die keer op keer bereid zijn om voor u de lans te breken. De één is uw docenten, de ander dat is Inge. Hoe mooi zou het zijn om één met ander te vermengen, om eeninnerlijke oerpap van genegenheid jegens u te creëren? Gaat uw hart al vlugger kloppen? November de 6e, zo rond 19:30 sjokt het docentenvolk mee naar de borrel alwaar u hen in de meest menselijke hoedanigheid kunt spreken.

Docenten echter blijken keer op keer een ongrijpbaar volkje, en wilt u dus dat uw liefste lievelingsdocent ook op de borrel verschijnt, dan kan het nooit kwaad om deze van tevoren even aan een mouw te trekken.

 

Menigmaal en vol van passie bestijgt de filosoof haar pen, hoger, hoger, rijst gemoed. Hoogmoed echter komt voor val; gelukkig maar dus, dat de hoge klimmer laag valt, dan valt het vallen toch wel mee. Voorts een tweede filosofisch practicum, ditmaal met betrekking op de klim: we gaan boulderen, vrijdag de 9e welteverstaan. Kom dus met onze wijzen stenen bestijgen,al in het USC te Science Park, vanaf 19:00. Wat de pecunia betreft is dit een zachtaardige aangelegenheid; AmFiBi verzorgt de kaarten, u hoeft slechts € 2,50 op te hoesten voor gepast schoeisel. Beoogt u nu te klauteren, stuur dan een mail naar goestingnaargustav@amfibi.nl om voor uzelf een plekje te – uiterst gevatte klimgein aanstaande – (ver)zekeren.

 

By the pricking of my thumbs, something wicked this way comes. Ja, er komt iets vets uw kant op, want AmFiTheater heeft schone kunsten voor u in het voorland. November de 12e rond 20:00 zullen wij ons namelijk richting Sternheim begeven om daar een avond lang in informele sfeer toneel te lezen. Nimmer was een hoofdrol bemachtigen zulk klokspijs, deze wordt u praktisch in de schoot geworpen. Waar wacht u nog op?

 

Soms is het tijd om de bok bij de kloten te vatten; soms is het zelfs tijd deze gevatte kloten te bekladden. Dit klotenkladden zal op donderdag 15 november in het Flevoparkplaatshebben. Valt bovenstaand bericht u iets te cryptisch, dan adviseren wij u om naar één der bestuursleden te stappen voor nadere verklaring.

De herfstwind dringt door merg en been, en zo kouten in de koude, kauwend op wat woorden op de borrel is natuurlijk leuk, maar meer substantie kan geen kwaad. Daarom bieden wij u graag op woensdag 21 november een Herfstgast. Aan de hand van filmfragmenten, poëzie, muziek en dat soort zaken zult u meer te weten komen over het enigma Jelle Bruineberg. Wie zit er achter de man van de theoretische filosofie? U komt het te weten in het PC-Hoofthuis 1.05.

Niet alleen heeft u JB om naar uit te kijken, interviewen is immers geen sport voor solipsisten, ergo hij moet ook geïnterviewd worden. Dit zal gebeuren door niemand minder dan levende AmFiBische legende, mister AmFiBi himselfde Twan. Als een ware Twan Huys, maar dan hopelijk op geen enkel mogelijke manier gelijkend aan Twan Huys behalve dan het feit dat hij een interview afneemt, zal Twan zijn kameraad interviewen. Komt dat zien!

Na de herfstgast gassen wij vol door; het is weer tijd voor feest. U bevindt zich in het wild, luistert en hoort door het loof gedreun komen. Is dat Grieg? Neen, DJ Ruffhouse rules da ‘artcore scene! Dan ziet u iets daar in de bosjes deint mee op de muziek, een kaalschedelige inboorling met reflecterend gewaad wijst naar zichzelf en spreekt: “Gabber-Guy” U weet niet wat het betekent, u weet niet wat u moet doen. Dan wijst hij naar u en herhaalt het, “Gabber-Guy”, en reikt u een bomberjack. Begrijpen kunt u niet, maar dat is al lang niet meer aan de orde. De muziek dringt tot uw kern en u verwordt tot slechts uw essentiële eigenschappen; de ballen van uw voeten. Dit is: The Radical Indeterminacy of Gabber-Guy. Technische informatie is in aantocht.

Eenmaal wakker geworden uit de gabberveroorzaakte roes, smerig van het feest, wilt u vast weinig liever dan uzelf onderdompelen in de schone kunsten. Daar is AmFiBios maandag 26 november dan voor u. Er zullen twee films vertoond worden bij Sam en Iris thuis. Die films zullen ook door iemand ingeleid worden en vast en zeker prachtig verbonden worden in een breder filosofisch kader, hierover zullen wij u later alles vertellen. 

 

Erst kommt das Fressen, dann die Moral. Maar wat nu als het haast ondenkbare het geval blijkt te zijn: Bertolt Brecht zat ernaast. Bent u zo’n radicaal die deze mening draagt, dan kanAmFiVrijeWil u verder helpen, te weten door die Moral innig te verweven met das FressenOp 29 november zullen wij in het kader van de moraal koken voor diegenen die het nodig hebben. U vindt uw zielenheil bij de Volksbond Haarlemmerstraat. Lijkt het u wat, mail dan naar gastronormativiteit@amfibi.nl. Laat ons er overigens maar eens te meer op wijzen dat uw aanmelding komen impliceert en dat u zich dus niet moet inschrijven als u niet gaat; u zou toch immers niet zomaar met uw handelen de hele propositielogica op haar kop willen gooien. Hoe het verder in zijn werk gaat daar volgt ras.

Stelt u eens voor. Uzelf op een stoel in ’t café, de buik gebold, vol van menig pepernoot, naast u een oude man die u looft met schone woordkunstenarij. Machtig toch? Dit alles kan de uwe zijn, al wat u gelast te doen is uzelf inkopen in een stuk traditie. Want ja, de bejaarde bisschop is een man van traditie, bijgevolg laat hij voet niet los van stuk en gebiedt u – mits u beloond wil worden – de schoen te zetten op Het Hok. Dit kan in principe tot 30 november.

Voorts nog vier kleine slokken mede om te delen:

Allereerst willen wij u nog attenderen op het feit dat komende vrijdag – de 2e dus –, de

proefcolleges wetenschapsfilosofie plaatsvinden. Dit is in de VOC-kamer in het Bushuis van 9:50 tot 12:50. Ga hier vooral heen want het is leuk om uw potentieel nieuwe docenten te ontmoeten.

Ook wijzen wij u graag op het toneelstuk Het Gesprek  in Perdu op 17 november. Het gaat over de relatie tussen Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre tegen het einde van hun levens en is gebaseerd op Het Afscheid, een boek van De Beauvoir. Voorafgaand aan het toneelstuk is er zelfs een zogeheten deep-dive, alwaar men de thema’s en de inhoud van het boek zal ontleden met o.a. Hannah van Binsbergen. De gehele financiële ontreddering bedraagt ook slechts een tientje, overzicht kunt u dus gemakkelijk behouden. Wij zullen in ieder geval aldaar het gelaat vertonen, en wij hopen u ook.

Ten derde: Tessa Leeuwerik is vanaf heden ook vertrouwenspersoon. Heeft u dus iemand nodig om uw problemen binnen AmFiBi die u moeilijk met andere mensen kunt delen te bespreken, of gewoon een schouder en een hart onder de riem nodig, vindt dit dan bij haar.

Voorts als allerlaatste willen wij nog met de rode letter aantekenen – zinnebeeldend natuurlijk, u ziet dit immers zwart-op-wit – dat de UvA zoekt naar studenten die meelopers willen begeleiden. Lijkt dit u wat? Doet dit u denken aan uw eigen angstige dagen van gesluierdheid; van filosofische onwetendheid; en voelt u niets dan meelij voor de jeugd? Bericht danmeelopen-fgw@uva.nl. Tevens krijgt u ter beloning van de universiteit – en daarmee uw belastingcenten, tel uit die winst – een boekenbon van een… (zelf in te vullen bijvoeglijk naamwoord dat een orde van grote aanduidt) tien euro. Doet u het dus niet voor de bloem der natie, doet het dan voor uzelf.

Goed, nu is het lied uit. Sluit gauw het bericht! U brengt koude mee!

Niets dan voorspoed,

Uw Amarinde

TL∴NG

 • Donderdag 1 november, 20:00 – AmVoBe: Lego x Kapla – Chez Momo (Van Eeghenlaan 29B)
 • Vrijdag 2 november, 09:50-12:50 – Proefcolleges Wetenschapsfilosofie – VOC-kamer, Bushuis
 • Dinsdag 6 november, 19:30 – Docentenborrel – Café Waterlooplein 77 (Rapenburgerstraat 169)
 • Vrijdag 9 november, 19:00 – AmFiBiceps presenteert: AmFiBoulder – USC Science Park
 • Maandag 12 november, 20:00 – AmFiTheater: Informeel Toneel – Sternheim (Nes 71)
 • Donderdag 15 november – Klotenkladden – Het Flevopark
 • Zaterdag 17 november, 17:30 – Het Gesprek – Theater Perdu (Kloveniersburgwal 86)
 • Woensdag 21 november, 18:00 – Herfstgasten: Jelle Bruineberg – PC-Hoofthuis 1.05
 • Datum november, 22:00 – Feest: The Radical Indeterminacy of Gabber-Guy – Locatie
 • Maandag 26 november, 20:00 – AmFiBios: Een Thema – Chez Sam & Iris (De Wittenstraat)
 • Donderdag 29 november – AmFiVrijeWil – Volksbond Haarlemmerstraat (Haarlemmerstraat 146-148)
 • Tot vrijdag 30 november – Schoen Zetten – Het Hok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *