November: Veganistendag; Kultuurkamer; Feest; AmFiBios; Herfstgasten; Klaverjastoernooi; Docentenborrel; Schoenzetten; AmFiVrijewil

Waarde leden, 

De vogels vliegen in V-formatie zuidwaarts de horizon tegemoet. Wij blijven in het oog van de storm waar het verheerlijkte gevaar is. De wind als een zweep en ik zoek geborgenheid. 

Met kleine,  zachtmoedige passen loopt ze naar me toe en iedereen is gemaand tot overgave. Mijn Schutzmadonna. Kinderen frunniken aan haar lichtblauwe jurk. In al haar wijsheid weet alleen zij waarvan ze ons genezen zal. De mantel slaat dicht en de maand begint. 

Zij opent op vrijdag 1 november met vermaak uit allerhande windrichtingen. Te beginnen met de viering van ‘s werelds Veganistendag. ‘Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral’ lijkt niet noodzakelijk waar. Men kan moralistisch eten en dat legt AmFiBi aan de dag. Daarom mag u vanaf twaalf uur ‘s middags langskomen voor een punt veganistische taart op ‘t Hok. Behoud uw zelfbewustzijn en proef niet van de lotus of gebak met rozenwater en gekonfijte viooltjes. Dan kunt u vrij zijn met de vloek van het weten. Of wees wel gelukkig en verlies van de gerechten van de lotofagen. Het vergeten dreigt voor wie van den lotos de zoetdoornhonigde vrucht at. Het is aan u, maar wees erop geattendeerd dat de dag nog moet beginnen in…

3… 2… 1… wie niet weg is, is gezien, ik kom! Wij bezoeken vrijdag met de Kultuurkamer het theaterstuk ‘BuutVrij’. Eenmaal ontsnapt uit het panopticon, blijft er altijd iemand op zoek. De regels zijn veranderd, niemand kent ooit nog zijn plaats. Dit is een beangstigende gedachte, alhoewel u ook de kindheid hierin kan opzoeken. Hoezeer de spelen van de Homo Ludens ook verschillen, in zijn zoektocht naar vrijheid, speelt de mens een universeel spel. Wij bezoeken dit theaterstuk om 16:30 bij ITA op Leidseplein 26. Kaartjes bieden wij aan voor vrijwel niets, namelijk 3,75,-

Aanmelden graag en naar: despelendemens@amfibi.nl

De spelende mens voltrekt continu rituelen. De knikkers die rollen en de vliegensvlugge bewegingen van handen die klappen en vingers die tikken. De liedjes en het ritmisch draaiende touw. De trap op, de glijbaan af. Dobbelen en wat er bij zes gebeurt. Deze rituelen zijn raadselachtig van aard, maar verwarring was nimmer zo begeerlijk als op de nacht van 1 november. Net als de koe verworden wij tot bliksem en drukken de sterveling neer. Het vuur zal zich verspreiden en dooft pas wanneer er een eenheid van werkelijkheid is ontstaan. De regens sporen de aarde aan, echter het zijn de vuren die de hemel aansporen. AmFiBi presenteert het eerste AmFiBische feest: Confucius’ confusion: het niet-westerse verwarringsfeest. Dans deze vurige nacht met ons en bereik een staat van nirvana. De relatie tussen de individuele en kosmische ziel is alom aanwezig in de dans. Voel het in uw tenen en blijf in een staat van eeuwige verwarring – enkel zij kent de scheppende kracht. Zij vindt plaats op een locatie even raadselachtig als het feest: in het Huis Van Iemand Anders op de Van Woustraat 2HS en de deuren openen om 21:00 uur. 

Kom, komt u weer terug naar de wereld? We zetten ons eigen ritueel voort op de dinsdagavond borrel, ditmaal met de Russel voor Wittgenstein, de Socrates voor Plato en Plato voor Aristoteles, de Carnap voor Quine en jazeker, vult u hier uw eigen leermeester en u in? Op dinsdag 5 november zullen onze geliefde docenten aanwezig zijn op de eerste docentenborrel van het jaar. Dit is uw kans ze bij de lurven te grijpen en te vragen over de liefde of ouderwets over filosofie. Gezien onze docenten vele jaren geleden zo jong waren als u nu bent, begint de borrel al om 20:00 uur. Wenst u een docent daar, dan kan het geen kwaad om uw doelwit in de wandelgangen al bij de lurven te grijpen en uit te nodigen. 

De zomer lang is er gedobberd op water en getobd over vragen. Nu de zomer vervlogen is, toveren wij haar praatgrage programma’s om in herfstige versies. Drie uur lang wordt onze gast aan een vragenvuur onderworpen door een student. Jawel, 7 november vindt herfstgasten plaats om 19:00 uur in PCH 1.05. Aangezien een eigennaam nooit voldoende omschrijven kan, wordt deze avond ondersteund met beeldende fragmenten. U las het al, een Kripkiaans begrip, u denkt het al: Arthur Schipper. Deze geliefde docent van TCD Kripke en Metafysica is onze eregast. La nuit sera jolie, én  the night will be entertaining. De kans om de wereld van docent Arthur toegankelijk te zien door de wereld van interviewer en student Thyrsa, wilt u niet missen.

Dan breng ik u een feit dat het geval is in de logische ruimte, dus ook in onze wereld. Er is een connectie tussen Wittgenstein, film, Cavia en 13 november. Heeft u het al geraden? Op woensdag 13 november om 20:00 presenteert AmFiBios u traditiegetrouw de Wittgenstein film in Filmhuis Cavia op de Van Hallstraat 52-1HG. Als het u reeds niet gelukt is de ladder weg te gooien, hoeft u enkel deze film te zien en direct zal de wereld zich goed tonen. Docent en Wittgenstein-bewonderaar Deva Waal zal de film inleiden en vertellen over haar fascinatie voor de Tractatus en Wittgensteins eerlijkheid. Wij rekenen drie kleine euro’s, neemt u die mee? 

Spelen, rituelen en tradities: de rode draad wordt tevens gelegd langs het volgende evenement.  Zij is onderdeel van een tweetal, daar het toernooi later in de maand plaats heeft. Op dinsdag 19 november beginnen we met een klaverjasborrel. Hier vindt u de gelegenheid tot voorbereiding op de ultieme revenge van afgelopen klaverjas-afslachtingen. De kaarten zijn aanwezig, zoek alvast een partner en appeltjes om te schillen. – De borrel is allereerst de borrel, komt ook als u niet speelt! – 

Dan, als de kaarten weer in de vingers zitten mag er voor de winst gespeeld worden. Dit gebeurt op donderdag 28 november om 20:00 uur in Café het Hok (de naam is dichtbij huis, maar niet te verwarren met ‘t Hok van AmFiBi). Hiervoor vragen wij een aanmelding van u en een eventuele speelpartner. Dit is geen kinderspel zoals u ziet. Aanmelden graag en naar klaverjassenweer@amfibi.nl

Op 1 november heeft u het ervaren, Brecht had onrecht. Daarom koken wij op maandag 25 november met AmFiVrijewil getrouw bij de Volksbond op de Jan Rebelstraat.
Treed in de voetsporen van de goedheiligman en kook met ons een warme maaltijd. 

Aanmelden graag en naar goedheiligman@amfibi.nl 

Nu de persoon zelve toch de revue is gepasseerd, hebben wij een mededeling van hem aan u: 

Schoen zetten op ‘t Hok

Als u maar één paar heeft, mag het ook een sok

Zing harmonieus een liefdeslied aan piet

En waren u dit jaar geen deugniet?
Duik dan in uw frisse beddengoed

En ziet op vrijdag een kleinigheidje tegemoet

Moge het niet duidelijk wezen, van maandag 25 tot en met vrijdag 29 november mag u uw schoen zetten op ‘t Hok. De nacht van donderdag op vrijdag zal Sint te paard balanceren over de daken van de Oude Turfmarkt, en uw schoentje vullen. 

Dan wil ik u attenderen op evenementen die in december plaatshebben, maar nu al om uw aandacht en voorbereiding vragen. Te beginnen met de Complottheorieën-avond op 16 januari. De aarde is plat! U bent voorgelogen. Is Lange Frans zelf een complottheorie of is het woord ‘complot’ al een bevestiging van ons gevangenschap? Van Jaggar en Mill leren we dat er ruimte behoort te zijn voor ondervertegenwoordigde meningen. Voor al uw gedachten die door het totalitaire systeem van de wetenschap geliquideerd worden, is een avond en plek. Verzamel ze alvast en bereid u voor op de wereld ondersteboven. Graag ontvangen wij uw theorieen en eventuele ondersteunende beelden op: deaardeisplat@amfibi.nl

Dan wordt op 9 december de AmFiBische pracht getoond op een open podium voor al uw schone kunsten, namelijk de Soirée Musicale et Poétique. Deze donkere dagen stemt menigeen somber, laten we elkaar derhalve verblijden met wat u het beste kan of het liefst doet. Graag uw act en wat u daarvoor nodig heeft, mailen naar desterrenvandehemel@amfibi.nl.  

Zo, nu is alles wat wij u te melden hebben op. Uw Madonna fluistert een laatste maal bemoedigend woorden toe over de wonderen van de wereld en over jou. De mantel wordt opgetild en een waterige herfstzon schijnt u tegemoet. Ziet u wel, ze had gelijk. 

Alle liefs,

Uw Binding

TL∴NG

.  Vrijdag 1 november, 13:00 – Veganistendag – taart eten op ‘t Hok

.  Vrijdag 1 november, 16:30 – Kultuurkamer: BuutVrij – ITA (Leidseplein 26)

.  Vrijdag 1 november, 21:00 – Feest: Confucius’ Confucion: het niet-westerse verwarringsfeest – Huis Van Iemand Anders (Van Woustraat 2HS)

.  Dinsdag 5 november, 20:00 – Docentenborrel – Café Waterlooplein 77 (Rapenburgerstraat 69)

.  Donderdag 7 november, 19:00 – Herfstgasten – PCH 1.05 (Spuistraat 134)

.  Woensdag 13 november, 20:00 – AmFiBios: Wittgenstein film – Filmhuis Cavia (Van Hallstraat 52)

.  Dinsdag 19 november, 21:00 – Klaverjasborrel – Café Waterlooplein 77 (Rapenburgerstraat 69)

.   Maandag 25 november, 15:00 – AmFiVrijewil – Stichting De Volksbond (Jan Rebelstraat 20)

.   Maandag 25 t/m vrijdag 29 november, gehele dag – Schoen zetten – ‘t Hok (Oude Turfmarkt 145-147 kamer 1.12)

.   Donderdag 28 november, 20:00 – Klaverjastoernooi – Café het Hok (Lange Leidsedwarsstraat 134)

.

.   Aanmelden voor Kultuurkamer BuutVrij op:
despelendemens@amfibi.nl

.   Aanmelden voor AmFiVrijewil op:
goedheiligman@amfibi.nl 

.   Aanmelden voor Klaverjastoernooi op:
klaverjassenweer@amfibi.nl 

.   Aanmelden voor Complottheorieën avond op:
deaardeisplat@amfibi.nl 

.   Aanmelden voor de Soirée Musicale et Poétique op:
desterrenvandehemel@amfibi.nl 

19. november 2019 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment