December: Sinterklaasborrel; Soirée; AmFiVrijewil; De Langste Nacht; AmFiBuig; Kerstdiner; Kerstfeest

Waarde leden, 

Wie houdt dezer dagen de herinnering aan eeuwig licht in ere? 

Vroeg nog in de avond wachtte ik in een leeg café. Met gedempte stem hoorde ik het nog altijd glashelder van achter de bar: ze wacht op hem, ze wacht op hem. Maar Christus is opgestaan en Zijn plaatsje is vergaan. U doet sindsdien alsof u bidt, niet dat ik dat zie. Ik heb mijn ogen dicht zoals het hoort. Gods zegening wordt enkel nog in flessen rode wijn geperst en tijd is allang niet meer onder ons, alleen nog duur resteert. De maand van lichtjes duurt reeds, maar begint nu.

Hoe goed kent u hen die schenken? Op de Sinterklaasborrel van 3 december scheppen wij de kans beiden te ontmoeten: hij die schenkt in slechts één koud jaargetijde en de vrouw die wellicht meer schenkt dan de meest goedgezinde Goedheiligman ooit bestaan. Beiden delen zij de tragiek van werkzaam zijn in de avondploeg, allengs voorbij het moment dat de mens zich naar de normen van de dag gedroeg. Een geschenk uit de tap, een geschenk uit de zak – te genieten op de oorsprong van de allerrijkste geschenken: de schoot. 

Na deze aardse wellust zullen we de hemel raadplegen. Zij communiceert via uw hand of klinkt door in uw stem. Klein in uw gedachtekronkels heeft enigerlei heilige een zaadje voor de schoonste bloemen geplant, waarna ze woekert als bamboe in de tuin. Het oerwoud is onhoudbaar en u bent de uitverkorene. Als een lachbui op een begrafenis, als uit een helikopter bent u zonder parachute bruut uit onze tijdsbeleving weggeduwd en daalt u loodrecht op de vlakte af van het noodlottig heden. Nog even en een peloton vragende ogen en voelbare spanning staat tegenover u. Maar het is aan u de bloemen uit te delen en de kunsten te bevrijden. De ommuurde tuin ís het paradijs. Op maandag 9 december om 20:00 uur presenteert AmFiBi de Soirée Musicale et Poétique in Kapitein Zeppos. Meldt u vlug aan naar desterrenvandehemel@amfibi.nl als u zich geroepen voelt een kunst te etaleren – zij mag alle vormen aannemen. Graag ontvangen wij een kleine omschrijving alsook de attributen die u hiertoe behoeft. Tevens, kunst wordt pas kunst bij gratie van een toeschouwer, kom dus ook consumeren! 

Deze maand heeft AmFiVrijewil een andere winterjas aangetrokken, een gele om wel te spreken. Op dinsdag 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Daarom zullen wij om 17:00 uur meedoen aan Write for Rights van Amnesty International: ‘s werelds grootste schrijfactie om jongeren vrij te pleiten en te ondersteunen die onrechtmatig behandeld worden. Het collectief schrijven zal plaatshebben op de Kribbestraat, waar de genade ooit begonnen is. Wie goed doet, goed ontmoet, dus komen wij u tegemoet met een warme maaltijd. Uiteraard zullen wij op tijd vertrekken naar de borrel: oh, het remedie, het remedie. Aanmelden graag en naar: dewiltotschrijven@amfibi.nl

Gevallen engelen dienen opgevangen te worden. Zoals Marion ze in Berlijn onthaalt, vervult AmFiBi deze rol in Amsterdam. Het betaamt een filosoof immers zich mee te laten voeren door hoogdravende aforismen op de ruggen van gevleugelde paarden. In de hogere sferen van engelen schijnt het wel eens eenzaam en koud te zijn. U spreekt de taal niet en bent niet mobiel, zo zonder een vleugelpaar van uzelf. Kom dus maar weer terug in aardse sferen. Wij garanderen een zachte landing op een matje in CREA. Daar zullen Sophie en Saar hun zeven meditaties presenteren: minder lang van stof, maar des te zekerder bent u na afloop van uw bestaan. Op donderdag 12 december om 19:00 uur presenteert AmFiBiceps u AmFiBuig: een yogales voor eenieder. Aanmelden graag en naar: amfibikrammaghetniethetenwantbikramiseenfouteman@amfibi.nl

Nu staat u weer midden in het leven, nu kunt u weer omhoog kijken en u ziet: het is de langste nacht. Daarboven is niets te onderscheiden: de hemel is verdwenen en uit de leegte valt duister en regen. Het eeuwige licht, daar zoekt u toch naar? Kom dan mee naar Gods huis, achter de koele muren waar de muziek huist. In De Waalse Kerk bezoeken wij met de Kultuurkamer op vrijdag 13 december om 20:00 uur het muziektheater De Langste Nacht. Cappella Amsterdam en Project Wildeman verdrijven het duister middels een nieuw ritueel van middeleeuwse zang, dans en absurdistische elektronica klanken. Een ontregeling van klassieke muziek omtrent de winterwende. Licht zal het zijn, knipperen zal het licht voor slechts 4,50,-.   Aanmelden graag en naar: ligtdemuziekusomsniet@amfibi.nl

Jheronimus Bosch heeft het vagevuur al klaargestoomd en de tuin der lusten paradijselijk gesnoeid. Nu is er ruimte voor een groot feest en gebraden spijzen – ook van de bomen mag straffeloos gegeten worden. De nacht van de winterwende dineren wij samen en vieren aansluitend feest. Het kerstdiner wacht op uw komst op vrijdag 20 december om 19:00 uur bij Momo thuis. Het is eilaas te vroeg in de winter om iedereen te voeden, want u weet:  beau jour aux Rois, blé jusqu’au toit. Daarom vragen wij u een geschenk mee te nemen uit eigen keuken of buurtsuper. Ook is er een beperkt aantal plaatsen, maar aangezien kleine ruimtes heiligheid scheppen, zullen wij u toelaten zoveel als de vloer toelaat. Meldt u daarom vliegensvlug aan naar: hetdinerderlusten@amfibi.nl. De drank is voor eenieder, zo is het altijd geweest. Daarom kunt u na het diner aansluiten voor de kerstborrel om 22:00 uur, ook bij Momo thuis. 

Dan wil ik u tijdig attenderen op twee evenementen in januari; het nieuwe jaar.
Te beginnen met ALV II die plaats heeft op vrijdag 10 januari en de Complottheorieën-avond  die verplaatst is van 6 december naar woensdag 15 januari. Daarvoor kunt u zich reeds aanmelden naar: deaardeisplat@amfibi.nl.

Daarmee sluiten wij niet alleen de maand, maar ook het jaar af. Na de lijdensweg die de winter heet, treffen wij u weer als de dagen langer worden. Want onthoud: als Christus is opgestaan, kunt u dat ook. Geniet er nu nog even van, draai de kraan open, laat het water stromen, trek uw kleren uit, stap in het bad en ga eens lekker over het water lopen.

Alle liefs, 

Uw Binding

TL∴NG

.  Dinsdag 3 december, 21:00 – Sinterklaasborrel – Café Waterlooplein 77 (Rapenburgerstraat 69)

.  Maandag 9 december, 20:00 – Soirée Musicale et Poétique – Kapitein Zeppos (Gebed Zonder End 5)

.  Dinsdag 10 december, 17:00 – AmFiVrijewil: Write for Rights – Thuis bij Emerence, Amy en Hannah (Kribbestraat)

.  Donderdag 12 december, 19:00 – AmFiBiceps: yogales – CREA (Nieuwe Achtergracht 170)

.  Vrijdag 13 december, 20:00 – Kultuurkamer: De Langste Nacht – De Waalse Kerk (Walenpleintje 159) 

.  Vrijdag 20 december, 19:00 – Kerstdiner aansluitend kerstborrel – Bij Momo thuis

.

.  Aanmelden voor de Soirée Musicale et Poétique op:
desterrenvandehemel@amfibi.nl 

.  Aanmelden voor AmFiBuig: yoga op:
amfibikrammaghetniethetenwantbikramiseenfouteman@amfibi.nl.

.   Aanmelden voor Kultuurkamer De Langste Nacht op:
ligtdemuziekusomsniet@amfibi.nl 

.   Aanmelden voor AmFiVrijewil op:
dewiltotschrijven@amfibi.nl 

.   Aanmelden voor het kerstdiner op:
dinerderlusten@amfibi.nl 

.   Aanmelden voor Complottheorieën avond op:
deaardeisplat@amfibi.nl 

.   Aanmelden voor de Soirée Musicale et Poétique op:
desterrenvandehemel@amfibi.nl 

08. december 2019 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment