Maart: HET!; ALV III; AmFiVrijeWil; R. Kelly, dag; AmFiBios, Lezing, Colloquium, Schaaktoernooi, Wintergasten, Liftweekend

Waarde leden,

 

Het Secretariaat was nog even een rondje schaatsen. Winterse kou doet alles versteld staan, behalve hen met de ijzers onder. De kop van maart roerde zich niet. Gelijk die kop liet uw Secretaris de typmachine onaangeroerd. Nu het ijs begint te bekoelen kunnen de schaatsen weer in het vet. IJzige wind en mutsen, beide belemmerden zij het zicht. De afwezigheid van de ene maken de ander overbodig, wij kunnen weer vooruit kijken. De handschoenen kunnen uit, er kan weer getypt worden. Oppervlaktes komen in beweging. Het Secretariaat is niet langer roerloos, laat haar u richting geven. Het open water ligt op ons te wachten.

 

Zowaar. Op dinsdag 6 maart kunt u getuige zijn van de presentatie van Het Boekje van AmFiBi. Komt u naar de borrel en besluit voor uzelf of dat Het u ‘t wachten waard was.

 

Ten derden male krijgt u mandaat. U heeft iets te zeggen, mits u iets te zeggen heeft. Een aantal keren per jaar verheft het AmFiBisch allegaartje zich tot een verregaand vergaartje. Op donderdag 8 maart zullen de leden der AmFiBi zich kunnen verzamelen, generaal, in Het Gespuis voor de Derde Algemene Ledenvergadering der Amsterdamse Filosofenbinding. Wie zich, betreffende acroniemen, puriteins wenst op te stellen, wordt bij binnenkomst begroet met een welgemeend “Alaf!”, op deze donderdagavond. Wie daar niets mee kan is ook welkom op de ALV AmFiBi III. De inloop start om 19:30 met gebak en drank naar keuze, zolang de voorraad toereikend is. Om 20:00 zal de voorzitter de vergadering voor geopend verklaren.

Twee ALVs geleden ontstond op een Algemene Ledenvergadering een roep om handengewapper. Een aanklacht tegen het eindeloze gebakkelei. Bent u het hardop geprakkiseer van de ALV ook een beetje moe? Komt u dan op de dag na de ALV, vrijdag 9 maart, het kokkerellen praktiseren. AmFiVrijeWil bezoekt dan voor de tweede keer de Volksbond, om daar te koken voor haar bewoners. De eerste keer was voor herhaling vatbaar. Het wordt vast veel soeps. Vanaf 16:00 bent u welkom op Jan Rebelstraat 20. Wanneer u zich aanmeldt met een mail naar vrijewil@amfibi.nl wordt er op uw komst gerekend!

 

De Volksbond, het is een eindje fietsen. Maar wanneer u na het koken weer op huis aan gaat, hoogstwaarschijnlijk in oostelijke richting, komt u onderweg, in Nieuw-West-Oost, langs het huis van Twan. Dat huis is dit jaar het decor van de R. Kellydag die AmFiBi nu eenmaal viert. Reacties op het vieren van dit glibberige figuur zijn inmiddels binnengestroomd. Naar een alternatief wordt gezocht. Wat vrijwel zeker is, is dat er vanaf 21:00 een hoop alcohol genuttigd zal worden tijdens een grondige analyse van een of andere vreemde film.

 

AmFiBios is terug. Na een korte retraite van introspectie kan AmFiBios weer al haar projecties kwijt op de muren van Het Gespuis. Als uw honger naar filmische gekkigheid nog niet is gestild na ‘R. Kelly, dag’ zult u vast blij zijn te horen dat het thema van deze editie vreemd is. Op het programma staan de films Impolex en Kin-dza-dza!. Deze zullen worden ingeleid door docent Stefan Niklas. Van gekkigheid weet hij vast wel chocola te maken. Een docent die chocola maakt? Dat wilt u niet missen! Komt u naar Vreemd: AmFiBios op 12 maart in Het Gespuis. Komt u maar om 19:45, want om 20:00 begint het.

 

Vervolgens, op woensdag 14 maart is er een lezing. David Velleman, hoogleraar moraalfilosofie aan de New York Universiteit, zal speciaal voor de Binding wat tijd vrijmaken in zijn drukke dagprogram. Velleman verdiept zich in zijn werk in de filosofie van de handeling en haar fundamenten, het Zelf, en bio-ethiek. Een aantal specifieke onderwerpen van hem zijn levenseinde-ethiek en moreel relativisme. Waar hij het bij ons over zal hebben is nog niet bekend, hij zal hoogstwaarschijnlijk graag een aantal van uw vragen beantwoorden (bijvoorbeeld waar zijn fascinatie voor de Wiener Secession vandaan komt). De locatie voor de lezing zal nog bekendgemaakt worden, het begint in ieder geval om 20:30.

 

De Opleidingscommissie van Wijsbegeerte, misschien kent u hen van de borrels, geeft zich weer te kennen. Nu komen zij echter niet naar u toe, maar wordt u verwacht naar hen toe te komen en mee te denken. Op vrijdag 16 maart organiseert de OC Wijsbegeerte een Colloquium over het dekoloniseren van het Filosofisch curriculum. Van 10:00 tot 13:00 zullen verschillende sprekers (Nikita Dhawan, Grâce Ndjako en Yolande Jansen) hun licht laten schijnen over dit thema. Uiteindelijk zal er ruimte voor discussie zijn. Het colloquium vindt plaats op de Roeterseilandcampus in kamer 1.01 van gebouw C.

 

Tijdens het schaken is het geluk aan geen zijde. Een maand geleden werd om een schaal gespeeld tijdens het leggen van wat kaarten op het AmFiBisch Klaverjastoernooi. Een lachertje, als u het mij vraagt. Neen, eeuwige roem zult u louter verkrijgen als u Fortuna het roer uit handen grist en u zelf, va banque, uw opponent al schakend afmat. Kom uw lot bestempelen in Café De Laurierboom op maandag 19 maart vanaf 20:00 op het Schaaktoernooi der AmFiBi. U meldt zich voor het toernooi aan middels een bericht naar: aanrakeniszetten@amfibi.nl.

 

Awel, stelt u zich de winter voor als een schip dat zich klaarmaakt voor vertrek. Aan de voorsteven bikt men vast wat ijsschotsen weg. Aan de kade wordt de valreep langzaam opgehaald. Maar wat blijkt? Een slordige matroos heeft een touwtje laten hangen aan de valreep! Daar, daar grijpt de lezingencommissie haar kans. Zij neemt een aanloop, springt, en…, weet zich nog net aan het koordje vast te klampen. Vooruit, zoals de Friezen zeggen “‘t kan net!”. Op dinsdag 20 maart organiseert de lezingencommissie de enige editie van Wintergasten. De wintergast is docent Geschiedenis van de filosofie, Philosophical Approaches to the Sciences en mister wetenschapsfilosofie: Boris Demarest. Aan de hand van een aantal door Boris uitgekozen beeldfragmenten zal AmFiBi-lid Sybolt Doorn een gesprek voeren met de Vlaamse Polyglot, en u kunt er bij zijn. Wintergasten vindt plaats vóór de borrel, om 18:00 welteverstaan in kamer 3.01 van het P.C. Hoofthuis.

 

Van 30 maart tot 2 april is de Binding er even van tussen. Op Het Hok kunt u dan zoeken wat u wilt naar het bestuur en paaseieren, maar die zult u alleen aantreffen op voor u nog onbekende plekken. AmFiBi gaat in het paasweekend immers uit liften.

 

Dan resten ons nog twee zaken in april waarvoor u alvast warm kunt lopen. Ten eerste is het op donderdag 5 april weer Soirée Musicale et Poétique bij Kapitein Zeppos. Wij hopen dat u acte de présence kunt komen geven. Nog meer hopen wij dat u het AmFiBisch publiek een act kunt presenteren. Meent u iets te kunnen of te kennen waarvan het publiek opkijkt of opluistert? Meldt u zich dan aan met een bericht naar: ikbeneenavondster@amfibi.nl. Geeft u alstublieft ook een korte beschrijving van uw kunst.

 

Ten tweede is Wijsgerig Festival Drift ophanden. AmFiBi is trotse kraamkamer en trouwe sponsor van dit jaarlijkse door filosofiestudenten vrijwillig georganiseerde festival. Op vrijdag 13 april vindt Drift plaats in LAB111 rondom het thema ‘Buitenstebinnen’. U kunt binnenkort een kaartje kopen op de webstek van Drift (festivaldrift.nl).

Maar u kunt ook gratis komen! Zoals gezegd drijft Drift op vrijwilligers. Zij zoeken lui die tijdens het festival bij de kassa, de garderobe en de deuren van de zalen willen staan. Als dank krijgt u gratis toegang tot het festival en een exclusief vrijwilligersshirt. Naast het vrijwilligen krijgt u uiteraard nog genoeg vrije tijd om op eigen houtje rond te neuzen op het festival. Vrijwilligen? Mailt u naar: festivaldrift@gmail.com.

En dat is nog niet alles dat wij over Drift te melden hebben. In samenwerking met De Uitkijk organiseren ze op vier woensdagen voorafgaand aan het festival ‘Film & Filosofie’. Een film met enige betrekking op het thema wordt dan ingeleid door een deskundige spreker.

 

Tenslotte. Twee mededelingen, algemeen van aard.

Sinds kort is Tessa Leeuwerik (Algemeen Bestuurslid) als vertrouwenspersoon aangewezen door de rest van het bestuur. Dit betekent dat, mocht er iets binnen Binding gebeuren dat u even onder vier ogen met iemand wilt bespreken, u bij Tessa terecht kunt. Zij is altijd aan te spreken in het echt. Maar u kunt haar ook bereiken op: tessa.leeuwerik@student.uva.nl.

De andere Algemene, Wout, krijgt al maandenlang door hordes ongeregeld allerlei verwensingen naar zijn hoofd toegeslingerd. Deze uitroepen zijn simpelweg samen te vatten met: “Foebele! Foebele! Foebele!”. Welja, de mensen willen voetballen. Nu het weer Wout zint zal er gevoetbald worden in maart. AmFiBiceps opereert onafhankelijk van de AmFiBische kanalen als het om voetbalafspraken gaat. Als u ook wilt voetballen, dan kan dat, stuurt u een mailtje naar: foebele@amfibi.nl, en u zult weten wanneer er gefoebeld wordt. De mensen van AmFiBi die willen voetballen hebben een eigen Facebookgroep, als u daar lid van wordt, zult u nooit een pot missen.

 

Liefs,

 

Uw AmFiBi

 

TL∴NG

 • Dinsdag 6 maart — Het Boekje — Bij Inge
 • Donderdag 8 maart, inloop vanaf 19:30 — Derde Algemene Ledenvergadering — Het Gespuis (Spuistraat 47A)
 • Vrijdag 9 maart, 16:00 — AmFiVrijeWil kookt soep bij de Volksbond — Jan Rebelstraat 20 — vrijewil@amfibi.nl
 • Vrijdag 9 maart, 21:00 — R. Kelly, dag — Bij Twan
 • Maandag 12 maart, inloop vanaf 19:30 — Vreemd: AmFiBios — Het Gespuis
 • Woensdag 14 maart, 20:30 — Lezing: David Velleman — Nader te bepalen
 • Vrijdag 16 maart, 10:00 – 13:00 — Colloquium van de OC: Decolonizing the Curriculum — Roeterseilandcampus, gebouw C, kamer 1.01
 • Maandag 19 maart, 20:00 — Schaaktoernooi — Café De Laurierboom — aanrakeniszetten@amfibi.nl
 • Dinsdag 20 maart, 18:00 — Wintergasten: Boris Demarest — P.C. Hoofthuis, kamer 3.01
 • Vrijdag 30 maart tot maandag 2 april — Liftweekend — Zoekt u het lekker uit
 • Donderdag 5 april — Soiréé Musicale et Poétique — Kapitein Zeppos — ikbeneenavondster@amfibi.nl
 • Vrijdag 13 april — Wijsgerig Festival Drift — LAB111 — Vrijwilligen? festivaldrift@gmail.com
 • Vier woensdagen — Film & Filosofie — Filmtheater De Uitkijk (Prinsengracht 452)
 • Tessa is vertrouwenspersoon
 • Foebele? foebele@amfibi.nl

05. maart 2018 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *