Februari: Canto; AmFiBildung; Complottheorieënavond; Schaakborrel; Klaverjastoernooi; OC-borrel; Feest!; Promovenduslezing; Familieborrel; Kultuurkamer

Waarde leden,

 

Voor de Binding is januari altijd maar een korte maand, grotendeels door een vakantie opgeslokt. Een volwaardige maand is nu eindelijk aanstaande: op de kop af vier weken. We gaan voor ‘het echie’. U kunt dit eveneens beschouwen als een voor te nemen goed. Waar afgelopen maand begon met een arbitraire afbakening in de tijd waardoor men louter kon worden aangezet tot het voornemen van enkele platitudes, kenmerkt het begin van deze maand zich met een daadwerkelijke tweedeling. Of het tweede semester nu een radicale breuk moet zijn met het eerste, of u nu in de komende tijd kennis zult opdoen waar u al lang naar smacht, of u nu voor een tijd de hort op gaat, of u nu gestaag afstevent op uw diploma, alle reden om voor ‘het echie’ te gaan.

 

Wat de AmFiBische realiteit betreft, in den beginne zal AmFiBi zich aansluiten bij een lange traditie. Jaarlijks wordt ‘de Canto’ uitgevoerd in Het Concertgebouw. Als u het mij vraagt misstaat deze traditie niet in de AmFiBische canon. Uw Secretaris gebruikt diens podium om het pleit te bezorgen: een jaarlijks bezoek aan de Canto, als een obstinate passie van de Binding.

In ieder geval, op dinsdag 6 februari vindt het (eerste jaarlijkse) bezoek aan de uitvoering der Canto Ostinato plaats. Meldt u zich aan door te mailen naar: obstinaatgepingel@amfibi.nl. Maakt u vervolgens een tientje over naar NL 59 TRIO 0212 1644 57 ten name van ‘Studievereniging AmFiBi’ onder vermelding van ‘Pastinaak’. Dan wachten wij u om 19:45 op voor de ingang van Het Concertgebouw.

 

Een twee dagen later voorziet AmFiBildung weer in de behoefte aan spiritbuilding. Ditmaal rondom ‘Ont’. Neemt uw zagwekkende literaire dekkingen mee rondom het thema en doe deze van hun sluier in het bijzijn van Binding. Het vuur der Bildung zal op donderdag 8 februari branden in de huiskamer van uw voorzitter. Vanaf 20:00 zal Maria u vangen bij haar thuis.

 

Aldus sprak een lid laatst op de borrel: “De presocraten, dat waren eigenlijk allemaal complotdenkers, wie niet zijn eigen kosmos had, hoorde er gewoon niet bij.” Houdt u deze gedachte vast. Waant u zich op maandag 12 februari een presocratische sofist op de complottheorieënavond in Het Gespuis. Alles is geoorloofd, als het maar steek houdt. U bent een onderwijzer op de school van het leven! Doceer de rest van AmFiBi, geef de leden een breinwasje, geeft u hen een Alsmaar docieler Bewustzijn. Heeft u een samenzwering op het oog? Meldt u dit dan door te berichten naar: watheeftalaindebottonhiermeetemaken@amfibi.nl. AmFiBi zweert samen, vanaf 20:00.

 

We geven u graag de kans alvast een aantal stappen vooruit te denken. Het vooruitdenken is een essentieel onderdeel van het schaakspel. Denkt u vooruit, dan zult u zich bijvoorbeeld bewust zijn van de voorbereidingen die gepleegd dienen te worden om een schaaktoernooi te kunnen winnen. Aan de andere kant, wanneer u vooruit kunt denken, dan is oefenen voor een schaaktoernooi misschien wel niet meer nodig. Maar goed, laten we hier onze hoofden maar niet op stukbreken. Om u te kunnen voorbereiden op een aanstaand schaaktoernooi dat in maart zal plaatsvinden wordt op dinsdag 13 februari geborreld tijdens het schaken op de schaakborrel.

 

Februari heeft nog een eerste keer voor AmFiBi in petto. Te weten, Het Eerste Klaverjastoernooi der Amsterdamse Filosofenbinding. Wint u dit toernooi, dan zult u uw opponenten binnen de Binding een jaar lang de maat kunnen nemen. Immers, als u wint, heeft u vrienden. Om deel te kunnen nemen aan het toernooi dient u zich met een maat aan te melden. Dit doet u door te mailen naar: behaardeboeren@amfibi.nl. Het toernooi zal rond een uur of 20:00 beginnen in Café De Laurierboom. U hoeft uiteraard niet per se mee te doen aan het toernooi om langs te mogen komen, u kunt zich ook altijd, mateloos, komen bezatten.

 

Op 20 februari komt de Opleidingscommissie weer op bezoek bij de borrel. Zij zullen u komen vertellen wat er op het moment zoal speelt in de OC. Daarop kunt u hen vertellen wat er volgens u gebeurt in de opleiding. Wanneer u zoekt naar een luisterend oor op een borrel waar de meeste aanwezigen in het algemeen over een niet-aflatende zendingsdrang beschikken, dan moet u eens naar de OC-borrel komen.

 

Ooit werd de spork geïntroduceerd als vernuftige handigheid voor het overleven in de wildernis. Een onverwoestbaar, onmisbaar onderdeel van iedere uitrusting. Inmiddels heeft een omkering opgetreden. De spork staat voor het hapklare bestaan. De hap-slik-weg-moraal van het kapitalisme heeft een hoop ellende gebracht. Maar wanneer u de boel van de positieve kant bekijkt schittert de spork als de kroon op het kapitalisme. Zij voorziet u van alle gemakken. Als een fopspeen is zij in staat de rede de mond te snoeren, voor even. Op vrijdag 23 februari zal de AmFiBische rede kortstondig verdwijnen in een sabbelen aan een multifunctioneel eetgerei. Reden voor een feest: ‘Sporkheimer: het beste wat het kapitalisme ons gebracht heeft’, van 22:00 (tot 05:00) in VLLA.

 

De dinsdag erop brengt ons een mooie samenkomst van omstandigheden. Een lezing en een themaborrel, let u maar eens op.

 

Nu, AmFiBi nodigt af en toe een promovendus uit om een lezing te geven over diens onderzoek. Wij hebben de beurt gegeven aan Tom Schoonen, een promovendus aan het Institute for Logic, Language and Computation. Tom verdiept zich in de filosofie van modaliteit en de filosofie van de verbeelding, en de raakvlakken van die disciplines. Zijn dissertatie spitst zich toe op de vraag of verbeeldingskracht een gids kan zijn voor modale kennis (meer over Tom en zijn onderzoek op z’n webstek). Zaal 1.05 van het P.C. Hoofthuis gaat op dinsdag 27 februari om 18:00 open, alwaar de lezing rond die tijd ook zal beginnen.

 

Awel, op diezelfde avond zijn al uw geschwistern, cousins, ouders, en eventuele kinderen, kleinkinderen en oom- of tantezeggers welkom op de borrel. Want, op dinsdag 27 februari is er familieborrel! De vermenigvuldiging heeft reeds plaatsgevonden, dus komt en toont u ons de gemene deler!

 

Deze samenkomst stelt u in staat uw familie even wat extra onder te dompelen in de filosofie, om hen vervolgens mee te slepen naar de borrel. Dan hebben ze meteen wat aanspraak.

 

Misschien was het omdat de Canto zich inmiddels had losgezongen van de Kultuurkamer, dat die club het zich kon permitteren een tweede Kulturele uitstap te verzorgen in februari. Gepingel zal plaatsmaken voor getrippel. De Kultuurkamer bezoekt weer eens een dansvoorstelling. Op woensdag 28 februari bezoekt de Kultuurkamer ‘INSIDE OUT’ door Conny Janssen Danst. U kunt zich vast aanmelden door een mail te versturen naar nogeenrondje@amfibi.nl. Dan kunt u vast 10 euro overmaken naar NL 59 TRIO 0212 1644 57 ten name van ‘Studievereniging AmFiBi’ onder vermelding van ‘KK BB’. Wij zullen u dan om 20:00 voor de ingang van de Stadsschouwburg vast staan opwachten.

 

Ten slotte. Zoals u weet proberen wij u vaker dan eenmaal per maand te bereiken. In de vluchtige tijden waarin wij leven zou een maandelijkse kennisgeving immers bij lange na niet genoeg zijn. Willen wij tot u doordringen, dan zullen wij continu in uw dagelijks leven aanwezig moeten zijn. Wij hebben hiertoe een poging gedaan door ook actief te zijn op Facebook. Helaas worden wij door dit medium beperkt in reikwijdte. Om op Facebook tot u te kunnen blijven doordringen, en zo een aanwezige factor in uw dagelijks leven te blijven, treedt vanaf heden ‘Het Kanaal’ in werking. Het Kanaal is een zogenaamde Facebook-groep waarin wij ieder ‘evenement’ van AmFiBi één keer zullen plaatsen. U kunt als het ware een abonnement nemen op ‘Het Kanaal’, door lid te worden van de groep en de meldingen aan te zetten. Wij zullen proberen zoveel mogelijk leden handmatig toe te voegen, maar wij vragen u ook een klikje mee te helpen om blessures aan de kliklidmaten van uw bestuur te voorkomen.

 

Tot gauw,

 

Liefs,

 

Uw AmFiBi

 

TL∴NG

 • 6 februari 19:45 — Canto — Het Concertgebouw

 • 8 februari 20:00 — AmFiBildung: Ont — Bij Maria

 • 12 februari 20:00 — Complottheorieënavond — Het Gespuis (Spuistraat 47A)

 • 13 februari — Schaakborrel — Bij Inge

 • 14 februari 20:00 — Klaverjastoernooi — Café De Laurierboom (Laurierstraat 76)

 • 20 februari — OC-borrel — Bij Inge

 • 23 februari 22:00 — Feest! Sporkheimer: Het beste wat het kapitalisme ons heeft gebracht — VLLA (Willem Roelofsstraat 9)

 • 27 februari 18:00 — Promovenduslezing Tom Schoonen — P.C. Hoofthuis 1.05

 • 27 februari — Familieborrel — Bij Inge

 • 28 februari 20:00 — Kultuurkamer: Conny Janssen Danst ‘INSIDE OUT’ — Stadsschouwburg Amsterdam

 • Overweegt een abonnement op Het Kanaal.

16. februari 2018 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *