Categorieën
Uncategorized

Existentialistische-western-filmavond / AmFiBeestenkijken / Stokhof-Wittgenstein / HET

Waarde leden,

AmFiBios, de AmFiBische filmcommissie, presenteert met enige trots de existentialistische-western-filmavond. Op donderdag 1 november zal deze plaatsvinden in de werkplaats van Christiaans vader (te Govert Flinckstraat 400). Om 20:00 begint deze avond vol leegte, verantwoordelijkheid, angst, bourbon, pistolen, confrontatie, zware shag en menselijke teloorgang! Twee films zullen worden vertoond en ook zullen er enkele introducerende woorden zijn uit de mond van Tom Kayzel. Steve en Rik zullen daarnaast een cowboypraatje houden.
Om voor genoeg bourbon te kunnen zorgen stellen wij aanmelding en contributie verplicht! Meldt u zich aan door een mail te sturen naar info@amfibi.nl met als onderwerp “[voornaam] [achternaam] wil de zin van zijn leren kennen aan de hand van cowboys, shag en bourbon”. Wij verlangen dan vervolgens van u 4 euro contributie, over te maken naar 4383858 t.n.v. AmFiBi o.v.v. ‘Existentialistische-western-filmavond’. Meer informatie over dit uitje treft u aan op onze website.

De volgende dag, op vrijdag 2 november, wordt het tweede KUCH-uitje van dit jaar georganiseerd. En niet zomaar één: we gaan naar Artis! Aldaar zult u niet alleen kennismaken met vele diersoorten die voor u tot voor kort wellicht nog onbekend waren. Er vindt een wedstrijd plaats, waarin deelnemers de strijd aan zullen gaan om de felbegeerde AmFiBeestenkijken-bokaal. Na de wedstrijd borrelen we ook nog even na in Café Koosje, om de hoek. Komt dus allen!
We verzamelen die vrijdag om 14:00 bij de ingang van Artis. Belangrijk: neem uw studentenpas en uw bewijs van inschrijving mee! Anders profiteert u niet van de entreeprijs van 3 euro.

Zijn de zojuist aangekondigde activiteiten feiten en daarmee ook onderdeel van de logische ruimte? Of u beter kunt zwijgen over het antwoord op een vraag als deze, zal wellicht worden verhelderd wanneer u op 22 november om 20:00 naar de vertoning van de film “Wittgenstein” van regisseur Derek Jarman gaat in de Filmzaal in CREA. Deze film uit 1993 verhaalt op modern-theatrale wijze het leven en denken van de grote Weense filosoof Ludwig Wittgenstein (1889-1951). De aan de UvA verbonden taalfilosoof Martin Stokhof, een expert op het gebied van het werk van Wittgenstein, zal de film inleiden. Aan de hand van de film zal Stokhof onder andere in debat treden over de interpretatie van de Tractatus Logico-Philosophicus – het boek waarmee Wittgenstein in zijn vroege jaren alle filosofische problemen op wilde lossen. Komt allen kijken!

Hoort ons aan, HET is weer nader. Schrijvers, dichters, illustratoren kruip uit uw duistere holen, voor een nieuwe dagenraad wacht op ons. Scheppers deze aarde, neem de vrijheid van HET en speel als een kind, voor enkel het scheppen in HET maakt ons werkelijk vrij. De nacht van de gevestigde bladen is over. Wij die uit de schaduw publiceren, laten in schemer een bloedspoor achter van alle universiteitsblaadjes die wij onthoofd hebben. Maakt plaats voor onze schepselen. Onbeholpen schrijfsels, strijdend voor hun bestaan. Maar hoe strijdend! Vol kracht en met een lach vechten onze schepselen. Hoe wreed en meedogenloos ze zijn voor onze vijanden. En enkel strijdend zullen zij ten ondergaan! Scheppers komt uit uw holen en ween niet voor de zon die in uwen ogen schijnt. Heeft u te lang in de grot verkeerd om de zon nog te verdragen? Bent u moe geworden van de kritieken en het hoongelach van de mensenwereld? Maar ziet u toch hoe HET deze aarde met zonnestralen overspoelt. Dit is onze plek broeders, onze bodem. Hier kunnen wij onze lusten uitleven, hier kunnen wij vrolijk de zwakke publicaties onderwerpen. Geef uw kracht aan HET, Schep in zijn naam. HET doet de zon reizen. HET geeft u de speling voor het leven. Het scheppende leven!
Stuur uw schepselen, welke vorm zij ook hebben, een fictie, een vers, een beeld vóór 5 november op naar het.amfibi@gmail.com, want in december zal HET terugkeren. Kijk uit naar de toekomst.

Ten slotte hebben we nog twee kleine boodschappen voor u. Ten eerste zal eind deze week de jaarlijkse contributie worden afgeschreven. Ten tweede is de agenda op onze website vernieuwd: alle informatie over (ook eerder aangekondigde) activiteiten treft u er in één overzicht aan.

Met strijdende, confronterende, dieren kijkende, logische ruimte opvullende en naar uw meesterwerken uitkijkende groet,