Categorieën
Kultuurkamer Lezingen Logicabijlessen

Spinozadag / Celloconcert / Logicabijles / Israel vs. Kal

Waarde leden,

Tijdens de Spinozadag (op 25 november) zal in Paradiso een middag in het teken staan van Spinoza en De Revolutie van het Denken. Onder andere de historicus Jonathan Israel zal ingaan op de actualiteit van Spinoza en de grondslagen van zijn ethiek. Hij schuwt daarbij onder druk staande begrippen als democratie, vrijheid van meningsuiting en privacy niet. Schuwt u zowel het werk van Spinoza als de gedachten die Israël daarover heeft niet? Voor het luttele bedrag van €7,50 kunt u met ons mee naar de Spinozadag in Paradiso! Wilt u mee, geef uzelf dan op door te mailen naar info@amfibi.nl met als onderwerp “[voornaam] [achternaam] wil graag mee naar de Spinozadag!” en €7,50 over te maken op rekeningnummer 4383858 t.n.v. AmFiBi o.v.v. ‘Spinozadag’.

Graag willen wij u eraan herinneren dat u nog steeds voor een schandalig laag bedrag van €8 u kunt laten verheffen door de tweede symfonie van Brahms, het Celloconcert van Dvořák en Nacht op de kale berg van Moesorgski. Deze liefdevolle klanken zullen worden gesmeed tijdens ‘Romantiek voor cello‘. Wij zullen dit concert, dat door Cello Biënnale, Truls Mørk, en Het Nederlands Philharmonisch Orkest worden gegeven, op dinsdag 23 oktober om 20:00 in het Concertgebouw bezoeken. Wilt u mee, geef uzelf dan op door te mailen naar info@amfibi.nl met als onderwerp “[voornaam] [achternaam] wil graag mee naar Romantiek voor cello!” en maak het bedrag van €8 over op rekeningnummer 4383858 t.n.v. AmFiBi, o.v.v. ‘Romantiek voor cello’.

Hebt u aanstaande maandag een logicatentamen? Kom dan in elk geval aanstaande donderdagmiddag tussen 15:00-16:00 in de Oudemanhuispoort, lokaal C3.17 naar de door AmFiBi verzorgde logicabijles! Zoals gewoonlijk kunt u binnenkomen en weggaan wanneer u wilt.

Om ten slotte nog even terug in de ban van Jonathan Israel te geraken: wij kunnen u verklappen dat hij, speciaal voor ons, twee dagen vóór de Spinozadag, op 23 november, ook in discussie zal treden met onze eigen Victor Kal, die hele andere ideeën heeft over de status van Spinoza als verlichtingsdenker.Houd deze dag vrij; u hoort hier binnenkort meer over!

Met Spinozistische, celloliefhebbende en radicaal verlichtende groet,

AmFiBi