AmFiBildung;Victor Kal;Barbecueën;Drillen – Amsterdamse Filosofen Binding

AmFiBildung;Victor Kal;Barbecueën;Drillen

Waarde leden,

Zo tegen het einde lijkt alles ineens zo moeilijk vooruit te branden. Ook uw secretaris lijdt aan dit probleem. Edoch, aan brand geen gebrek. De koperen ploert aan het hemelgewelf kan met haar stralen de groenste kikkers nog in kreeften doen veranderen. Maar, de reusachtige sinaasappel van de voorspoed doet ons wankelen. Zij lonkt. Haar schittering verblind ons van de dagelijkse plicht. Vreest u echter niet. Laat u, door uw trouwe secretaris, de oogkleppen opzetten. Bindt vervolgens hem vast aan de stoel bij zijn schrijftafel. En, moge dan deze woorden luidt klinken door de hallen van een voormalige turfbeurs: ‘Sluit de lamellen! Sluit de lamellen!’. Zo zullen wij ongewenkt de laatste anderhalve week van dit jaar door komen. Zo zal het geschieden. En zo zullen wij het ons nog jaren heugen.

“Wie ben jij, en waar kom je vandaan?”. Ik hoor het u denken. Mijn excuus. Bijna dreigde hubris mij parten te gaan spelen. We hebben ons nog niet voorgesteld. U leest op dit moment namelijk de eerste mail van uw nieuwe bestuur. Een jaar lang zullen wij ons zo noemen. En wij hopen dat u dit spel met ons wilt meespelen. Met gepaste trots presenteer ik u: Maria van Dordrecht, onze voorzitter; Nicolien Janssens, onze penningmeester; Tessa Leeuwerik & Wout Nordbeck gezamenlijk ons algemeen bestuur en Sam Simons, Onze secretaris. Een jaar lang zullen wij voor u de AmFiBische fakkel dragen en u een jaar lang voorzien van de groente die u verdient. Wij hopen op een wederzijds genoegen.

Nu uw secretaris hier zo zit, met de lamellen gesloten, bedenkt deze zich. Terugkomend op het voorgaande: wij moeten onze ogen nu en dan de mogelijkheid geven zich tot de zogenaamde buitenwereld te wenden. Daarom het volgende voorstel: een aantal momenten waarop wij de oogkleppen afwerpen om onze blikken te doen versmelten. Op deze momenten kunnen wij ons, aan de wenkingen die de Dagster ons pleegt te bieden, overgeven.

De eerste mogelijkheid dient zich vanavond al aan. Van deze samenkomst bent u al op de hoogte gebracht. In de tuin van Erik, aan de Prinsengracht (434-436) zal de laatste AmFiBildung van het jaar plaatshebben. Het thema is geestig. Dat is grappig, want geestig betekent zowel ‘geinig’ als ‘aan de metafysica verwant’. Draag uw teksten, passend in dit thematisch kader, in uw hoofd of zwart op wit, mee naar de tuin van Erik en draag ze voor, vanavond nog, u bent vanaf 20:00 welkom.

Na het weekend neemt Victor Kal afscheid als universitair hoofddocent aan de UvA. Dat afscheid zal gepaard gaan met een zogenoemd afscheidscollege. Het afscheidscollege, getiteld: Eindeloos of Oneindig? Over het einde van de wraak vindt op 26 juni plaats, vanaf 16:00 in OMHP f0.01. Ervan uitgaande dat de titel geen betrekking heeft op Kals vertrek, kan ik u mededelen dat u van harte uitgenodigd bent. Na het college zal het afscheid zich voortzetten in Kapitein Zeppos, in de ruimte die voorafgaat aan het trappetje. Er vindt dan een borrel plaats in de bovenzaal van Zeppos.

“Barbe!” Wij wenken u. Op 30 juni zullen uw benen u als vanzelf naar het Rembrandtpark leiden. Uw vorselijk instinct zal in werking treden als onze barbewenking heeft geklonken. Het luide “barbe!” is een lokroep, door kikkers gebruikt om aan te geven dat het tijd is voor een hapje en een drankje in de zon in een park. (Frivool feit: De ‘barbewenking’, een in Nederland gemunte, wetenschappelijke term, wordt in de grote wetenschappelijke tijdschriften meestal vertaalt met ‘barbecue’.) Laat u door ons “barbe!” wenken. Op 28 juni zal vanaf 17:00 het wenken beginnen in het Rembrandtpark. Wilt u niet met lege handen naar huis gaan, dan bevelen wij u aan om ook niet met lege handen te arriveren. Wij zullen namelijk een toetjesprijs uitreiken aan de bereider van het meest geslaagde naatje.

Ten slotte, een oproep aan u. Er moeten weer wat kikkers gedrild worden. De aanstormende eerstejaars hebben u nodig. Leidt hen de weg door de eerste weken van het Wijsgerig leven, en vooral, het AmFiBisch bestaan. Op 28 augustus vindt de introductiedag plaats. Wij zijn op zoek naar mentoren die zich willen ontfermen over een vormloos kluitje kikkerdril. Uw taak zal zijn om op de introductiedag aanwezig te zijn en een groepje tabula rasa’s de weg naar Inge te wijzen. In het voorbijgaan geeft u dan ook een rondleiding door de Poort. Daarnaast wordt u geacht een kort introductielesje te geven over de wondere wereld van digitale leeromgevingen. De hierop volgende weken zult u fungeren als aanspreekpunt voor de kikkervisjes die hun staartje nog niet helemaal zijn verloren. Uiteindelijk hopen we nog een etentje te kunnen organiseren met de nieuwe aanwas. De aanmeldingen voor het mentoraat zijn geopend, mailt u naar indoctrinatie@amfibi.nl. U zult nog van ons horen.

TL∴NG

•AmFiBildung – 22 juni 20:00 in de tuin bij Erik: Prinsengracht 434-436 (het oude Paleis van Justitie);

•Afscheidscollege Victor Kal en borrel – 26 juni 16:00 OMHP F0.01 + bovenzaal Kapitein Zeppos;

•Barbecue – 28 juni 17:00 Rembrandtpark;

•Meldt u aan voor het mentoraatschap op indoctrinatie@amfibi.nl.

 

Verder rest ons dan alleen nog maar de zomer. Wij wensen u een beste toe.​ Gaat vrijuit. We spreken elkaar.​

 

Liefs,

​Uw Amarinde​

22. juni 2017 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.