Categorieën
Aankondigingsmail

September: ’s Jaars eerste borrel; Boeken ophalen; AmFiVrijewil; Kultuurkamer; KUCH; DRIFT; Openingsfeest!; Eerstejaarsweekend, etc.

Lieve leden, 

In de lachspiegelzaal ontwaart u vele vormen: een heksenmeester, een ontsnappingskunstenaar, een waarheidsonthuller, een veelvraat zonder spijsvertering. U schuifelt verder door het leven, op de tast, u wenst een eigen heelal dat naadloos past. Zo wisselt en twist u, u vouwt uw handen open, legt herinneringen in het zachtfluwelen water, keert nog eenmaal de nacht binnenstebuiten. Wij strekken onze hand en zien hem niet meer, wij wijzen naar de hemel en wij vinden: een bak geraniums. 

Aan het einde van de zomer drijft u op gerijpte leliebladeren de poel weer binnen, u hoort vreemd gekwaak en toch zo bekend… Als een frisgewassen kind bloost u of brult u, roept om een lichaam waar de wijsheid aan blijft plakken als kleefkruid. U valt en tuimelt, maar u gooit het kind met het badwater niet weg, u blijft nog even drijven, en zo verschijnt u langzaam onder de ogen van uw medestudenten. 

Pluk de bloemen, ja, maar laat ze 

los eer je ze hebt bezien. 

Ga zitten in de zon. Doe afstand

En wees koning van jezelf 

De koning heeft macht, macht komt van kennis, en kennis vindt men in een boek. Zoals u inmiddels hopelijk al met elegante kikkerpootjes in uw agenda heeft neergepend, kunt u maandag 6 september of vrijdag 10 september uw bestelde studieboeken ophalen in Athenaeum Boekhandel, op Spui 14-16. U heeft tevens een mail ontvangen met daarin het tijdslot waarop wij u verwachten. 

U heeft draken verslagen en kastelen ontmanteld, de wolken zijn voor uw zwaard geweken en u heeft het mooiste meisje van de bar verleid, maar wat is dit alles het waard, als u het niet aan uw beminde metgezellen kunt vertellen? Als ze niet massaal aan uw lippen hangen, temidden van de negentiende eeuwse huizen op de Rapenburgerstraat, waar u met plastic rieten stoelen schuift, en een u welbekende waardin uw dorst lest? Wij hoeven niet meer te zeggen: u bent allen van harte welkom op dinsdag 7 september in café Waterloopplein 77, waar de eerste borrel van het academische jaar vanaf een uur of negen haar intrede zal doen. Voor de eerstejaars: de borrel vindt iedere dinsdag plaats en is altijd feestelijk.  Daar wij nog steeds in een wereld leven met aerosolen en dergelijke gevaartes, dient u zich van tevoren aan te melden door een mailtje te sturen naar doemijmaareenglaskwaakwater@amfibi.nl 

Wij laten ons met de Kultuurkamer meevoeren naar het Erasmuspark, waar op vrijdag 17 september om 16:30 de voorstelling Third Space te zien is. De derde ruimte, wat vindt men daar? Wel, misschien een nieuw thuis, een stad in de verbeelding, een tussenruimte waarin men kan balanceren zoals er culturele anarchie heerst op stoeptegelranden. Geïnspireerd door ideeën van de filosoof Derrida verbinden de spelers de begrippen ‘thuis’ ‘taal’ en ‘gastvrijheid’ aan elkaar, in een spel van zang, muziek en dromen. Slechts vier schamele duiten zal het u kosten om met het lied van de wind meegenomen te worden. Kortom, thuisblijven is voor saaie mensen, dus laat uw woorden reizen met het papieren vliegtuigje van uw verzonden berichten en mail als de naar  kultuurkamerversushugodejonge@amfibi.nl

Wij raven een kleed dat wij om de hemel spannen en waarmee wij de ochtend ervan weerhouden naar beneden te vallen. De wereld is een dansfeest, onze voeten woelen de aarde omver en strijken niets glad, zij levens kruisgewijs in ideale verwarring en in een ritueel van extase. Coherent lijkende gedachte-systemen lossen op in ijle wind als luchtkastelen, en de rest… dat is vergeten liefde. Op 18 september feesten wij in het holst van de nacht, en u wilt erbij zijn, dat weten wij. En wij zijn u goed gezind. Stuurt u vliegensvlug een berichtje naar deverdoofdegeest@protonmail.com en onze zwarte vleugels zullen uw lippen het zoetste nectar van de wijsheid laten kennen: een locatie, een thema, schoonheid, vergetelheid, etc. 

Wat kwam nou eerst, het eten of de moraal? Wie niet kan kiezen neemt toch beide; het kompas wijst ons naar de barmhartige daad van het koken met AmFiVrijewil op 23 september om 13:30 uur, op de Jan Rebelstraat bij het Stoelenproject, waar wij een maaltijd voor zullen schotelen aan de daklozen. Ook zij die nog geen peper van zout kunnen onderscheiden, zijn welkom; het eten moet immers ook bediend en geproefd. Haalt u uw vingers nog even uit de soep en verleg ze naar het toetsenbord, waarmee u een mailtje kunt sturen om blijk te geven van uw aanwezigheid: liefdegaatdoordemaag@amfibi.nl

Er was licht en er was materie, zij rezen op en waren reuzen, als uit klei gebouwde wezens, er waren duinen, lomp en onbewoond, er was het Pleistoceen, er waren ijstijden, en later, veel later, waren er grote kinderen met tasjes en thermoskannen thee. Op 24 september vertrekt KUCH naar de duinen om met u de zon tegemoet te wandelen (die is er ook als zij niet schijnt). Wij verzamelen om 14:00 op Amsterdam Centraal. Wandelt u mee, meld u dan aan door te mailen naar  struikelenisookwandelen@amfibi.nl 

Ook de dans kan tot plaag verworden. Zoals dat gebeurde in 1518 in de straten van Straatsburg. Wellicht klinkt het u vreemd in de oren dat ritme ook een vorm van voetschimmel is. Maar gelooft u mij, het wordt tijd dat de linkerschoen aan de rechtervoet wordt gepast, dat houdt het fris. Stelt u zich toch voor dat onze voeten scheef groeien en we alleen nog maar recht vooruit kunnen lopen. Om dit te voorkomen danst DRIFT dit jaar op het thema op de maat, uit de pas.

Wijsgerig Festival DRIFT zal op 25 september plaatsvinden van 19:00 tot 02:00. Kaartjes kunnen worden gekocht op www.festivaldrift.nl. Woorden zijn ideeën en het hart klopt als de strekkende spier van het meest eigene wat wij bezitten: als men op drift raakt, raakt men nimmer verloren. DRIFT zoekt ook altijd nog vrijwilligers, dus voelt u zich geroepen, stuur dan een berichtje naar festivaldrift@gmail.com, met naam en telefoonnummer vermeld. Ter compensatie krijgen vrijwilligers een kaartje voor het festival, een t-shirt en duizendmaal dank. 

Chronos zet de tijd stil, daar het leven vloeit waar klokken tikken, en wij bevinden ons in de vacuüm gezogen ruimte van de film, waar de logische wetten heersen van de fictie. Filmtheater de Uitkijk en Wijsgerig Festival DRIFT organiseren tezamen  drie filmavonden op drie achtereenvolgende maandagen, altijd om 21:00 en altijd op het thema ‘Op de maat, uit de pas’. Of dat nou een kantelende BDSM-dynamiek is of een oneindige volksdiaspora: de personages zijn in beweging en ontwikkeling. Op 13 september wordt u The Duke of Burgundy getoond, ingeleid door Jana Cattien. Op 20 september zal Patricia Pisters de film Arrebato inleiden, en 27 september zullen wij Latcho Drom vertonen, inclusief bezielde inleiding door Roel Schuyt. Kaartjes kosten u als student negen euro en kunt u aanschaffen via de website van Filmtheater de Uitkijk

U kijkt en iemand kijkt terug. Scherpe groene ogen of die blauwe waar u in verdrinkt, ook met zwemdiploma, u kent het, of toch de ijzige kijkers van een slangenkoningin? AmVoBe gaat met u portretschilderen, en dat zullen portretten van uw medestudenten zijn. Op 29 september trekken wij de penselen bij Lotus thuis in de Rivierenbuurt, van 19:00 tot 22:00. Het wordt weleens gezegd dat men in kunst niet kan liegen, dat wil zeggen, vindt u uw beste vriendin een werkelijk gedrocht, dan zal u dit op het doek waarschijnlijk niet kunnen verbergen. Echter is er ook een zekere fenomenoloog die schreef dat het schilderij geen imitatie is van de wereld, het is een wereld op zichzelf, en dat doet uw wangen, met uw heimelijke wens het heelal opnieuw te scheppen, alvast glimmen van weemoed. Meld u met zwierige streek aan via linksehobbys@amfibi.nl

Wellicht klinkt het u wat vroeg in de oren, haast als de wekker van kwart voor zeven, maar toch, anders dan een monotoon gepiep is het ditmaal jong gekwaak dat uw oren bereikt: van vrijdag 8 tot zondag 10 oktober reizen de eerstejaars af naar de Texelse duinen om elkaars schubben te leren kennen. Daar zal onze groen glimmende huid zich mengen met warme, witte schapenwol als het kwaken in blaten overgaat, en de eerstejaars over de hekken van de AmFiBische poort heen zullen springen. Vreest u niet voor de werkgroep op vrijdagmiddag, u kunt wisselen naar het college in de ochtend. Als u een eerstejaars bent, ontvangt u later een aparte mail over het weekend. De ouderejaars die mee willen ter begeleiding van de kikkervisjes mogen vanaf nu mailen naar indeduinenpuinruimen@amfibi.nl. Dat kan tot woensdag 25 september om 02:02. Van u lezen wij graag uw warmste herinnering aan het eerstejaarsweekend, een motivatie of een favoriete eigenschap van schapen. 

U bent filosoof en dat betekent dat u wilt denken, en niet zomaar denken, u wilt meebeslissen, u wilt stemmen, u wilt, kortom, democratie! De Eerste Algemene Ledenvergadering van het jaar zal plaatsvinden op vrijdag 15 oktober vanaf 20:00. Bevrijd u van uw onmondigheid en verzilver uw democratische plicht: iedereen is welkom – hoe meer zielen, hoe meer mensen. Noteer het alvast in uw agenda; spoedig ontvangt u meer informatie. 

Welnu, de laatste blik is geworpen, op het rode blik staat een vrouw met in haar handen nog een blik en nog een… zij, vrouwtje Droste, wil u slechts tonen hoe in ieder ding het volgende verstopt zit, dat de nacht de dag in zich draagt en daarmee ook ons afscheid een nieuw wederzien. Maar dat is later, aan een nieuw glas bier, en in een nieuwe nacht. 

Alle goeds, 

Uw Binding