Categorieën
Aankondigingsmail

Laatste mail des jaars: Barbewenking, Eindejaarsfeest

Lieve leden, 

U heeft uw geheimen. U ligt in een boomgaard tussen twee ligstoelen. U probeert lief te hebben- u heeft bloedsinaasappel aan uw vingers. Ach, door de wolkjes verwaaide lesstof heen, stort u zich verwoed in zwemsessies en schiet alsmaar in de lach- u weet zelf niet eens waarom. U sluit uw ogen, midzomer broedt tintelingen op uw rozige huid, och, u bent nu haast vergeten dat er nog iets was, dat u zocht. U hoort een zacht gefluister, spitst uw oren maar kan het niet verstaan. Als jullie toch eens wisten, hoezeer onze AmFiBische oorschelpen alles horen, hoe gretig wij onze lippen likken en de geheimen die ons toegezongen worden uit de gesmolten wereld voor u opschrijven. De sirene leek zo onbereikbaar, nu schudt zij haar mand en laat de vruchten rollen. Eerst hartig, dan pas zoet…

Een appel kruipt uw schoot in en uw nagels drukken zich in de schil. Zodra het vocht de aarde raakt, verschijnt een visioen. 

Groene bladeren kietelen uw tenen en u giechelt. Deze verandering in uw adempatroon zorgt ervoor dat plotseling de geur van gekruide lekkernijen in uw longen schiet. Om de plantaardigheid van het gegrilde voedsel dat u ruikt te compenseren, trekt u wat grassprietjes uit Moeder Aarde en steekt ze tussen uw lippen. Zo, frisgewassen, blozend, kwiek en oh zo charmant, u vangt lonkende blikken en u weet het. 

U kijkt om zich heen: wie omringen u? Het is een massa, maar schrik toch niet, het zijn uw medestudenten maar, hun mond vol tanden en tongen- u kunt daar wel wat mee. U praat en praat en lacht en kucht en schept toch nog wat bij: het is de AmFiBische Barbewenking, die op 30 juni vanaf 17:00 plaats zal vinden in het Oosterpark. Dus: onttrek u aan de spiegeling van het water, waarin u alsmaar uw eigen ogen ziet en niets anders, ruk de ketenen los van het grauwe grind dat uw voeten aan de aarde kluistert en weldra zult u door trillende dampen heen lichamen horen bibberen en glazen zien klateren. Het vuur wordt opgestookt, de kolen dampen. Zien wij u daar? Men draagt niets onder de kleren. 

Graag zien wij uw mail tegemoet op luchtspiegelei@amfibi.nl in het geval dat wij u mogen verwachten.

Uw buik is rond, het eelt staat u beter dan de meesten en toch… waar komt dat gebonk vandaan? Het is te hard om het geluid van uw overkookte hersenpan te zijn, te zacht voor De Bom die toch nog viel. Wederom bevrijdt onze pen u met het antwoord: het zijn de klanken van het Eindfeest ‘AstraSeneca’ op 6 juli vanaf 23:59, dat u hoort! De vloeistof verspreidt zich rijkelijk in ledematen en een raket suist rakelings langs constellaties van bacteriële planeten. 

Valt het lot u zwaar, denk dan aan Seneca. Gestoken in een wit gewaad verborg de ziekte zich onder zijn leden en vierden de astma-bacteriën feest in zijn longen. Ach, hoe het hijgen, puffen en snakken naar adem hem vertrouwd was. U piept: maar wij dan, wij zijn toch kerngezond, wij springen op en neer… Ja, met uw longen is niets mis, maar ook u zal spoedig buiten adem raken. Als de hemel op de reeds aangekondigde dag openbreekt baant u zich een weg langs de Hollandse melk en wegen, terwijl uw vingers zich vlechten in de ravenzwarte haren van de nacht, nu zij met een pleister op haar bovenarm steeds het inktpotje laat vallen. Venus trekt aan de haren van Hades, de bomen beven en uw knieën knarsen, maar u bent immers Stoïcijn of altijd dronken dus trekt u zich daar niks van aan. Uw benen geven ondergronds aan blinde medereizigers een oorverdovend concert en bedwelmen de dubbelspeler, uw geschater bekeert de rede tot de roes, tot de morgen uitgeput en welvoldaan de hemelklokken luidt. 

Of wij ziek worden ligt niet binnen onze invloedssfeer- hoe wij ermee omgaan des te meer en het is Life On Sars (CoV-2) dus neem een Prikky Stardust en beweeg, want het zwarte paard zal uit de grot vertrekken en zijn gouden vleugels hebben warme veren. 

Als u mee wilt vliegen, laat het papieren vliegtuigje uw inbox dan verlaten en mail naar deverdoofdegeest@amfibi.nl. Voor de te bereiken bestemming houdt u uw sociale media in de gaten. 

De vruchten zijn gerold, u bent voldaan. De laatste mail van het schooljaar en tevens de eerste van de hand van het nieuwe bestuur is bij deze ten einde en de wind waait nog zachtjes, fluistert u een welverdiend dutje toe in de schaduw van de felle verplichtingenzon- het is oranjerood en komt ons tegemoet… en alles is nu goed. 

Alle goeds, 

Uw Binding

Woensdag 30 juni, 17:00 – AmFiBische Barbewenking- Oosterpark 

Dinsdag 6 juli, 23:59 – Eindejaarsfeest – vooralsnog onbekend