Categorieën
Uncategorized

Rousseau et Foucault dansent sûr un bateau / Theatertroep / Call 911! / HET!

Waarde leden,

Mocht u zich vertwijfeld afvragen of AmFiBi zich nog wel tot feesten durft te verhouden, of dat zij zich hier anderzijds van heeft vervreemd, dan hebt u het wezen van AmFiBi verkeerd ingeschat. Immers, de komende tijd biedt AmFiBi u volop de gelegenheid om een feestende zijnsmodus te omarmen.

Rousseau et Foucault dansent sûr un bateau (zaterdag 16 maart, 22:00, Café Barco)
Zoals onder velen bekend is, bestaat er een leemte in het leven van de AmFiBiën. De feestcommissie leefde een sluimerend bestaan, maar bij dezen willen we u op de hoogte stellen van het heugelijke feit dat hier een eind aan komt. En wel ter zee. Naast AmFiBiën zullen ook de continentale filosofen deze onbekende wateren bevaren; Rousseau et Foucault dansent sûr un bateau! Het continent gaat ondanks zijn superioriteit ook wel eens vervelen, dus Simone de Bootvaar, Slavoj Zeeziek en Martin Heidekker zullen 16 maart van 22:00 tot 03:00 aanwezig zijn in Café Barco, Oosterdokskade 10 (tegenover de OBA). Eindelijk is daar de gelegenheid zijn om met uw zwemvliezen de dansvloer te betreden en los te gaan op goede house-platen. Wat kost dit u? Niets! Er zijn geen entreekosten. Komt allen!

Troupe en Nuite (zaterdag 9 maart, 23:00, Melkweg Theater)
Daarnaast nodigen de Kultuurkamer, KUCH én DRIFT u graag uit om zaterdag 9 maart De Theatertroep te gaan aanschouwen. Deze theatergroep – die volgende maand ook het programma van Festival Drift zal verrijken – zal die dag vanaf 23.00 uur tot in de late uurtjes korte sketches opvoeren tijdens Troupe en Nuite VI! Voor slechts €7,- kunt u genieten van een nacht lang toneel in de Melkweg. Maar uhoeft niet per se de gehele nacht op uw stoel te blijven zitten. Immers, in een andere zal kunt u uzelf heerlijk uitleven op de dansvloer! Deelnemen kan door u op te geven door een mail te sturen naar info@amfibi.nl met als onderwerp “[voornaam] [achternaam] wil mee naar De Theatertroep!” en €7 over te maken naar rekeningnummer 4383858.

Call 911! (donderdag 7 maart, 21:00 (deuren sluiten om 23:30), Pirates Bar)
Alvorens wij afsluiten met een aankondiging van HET!, attenderen we u erop dat Studievereniging Europese Studies (SES) aanstaande donderdag (7 maart) de Pirates Bar (te Leidsedwarsstraat 129) omtovert tot een noodsituatie en alle AmFiBiën uitnodigt om de boel (of Hegel) op z’n kop te zetten. Verkleed uzelf als brandweer, politie, ambulance of slachtoffer, en wees vanaf 21:00 de dingen de baas! Wilt u met ons mee naar dit feest, mail dan naar info@amfibi.nl met als onderwerp “[voornaam] [achternaam] wil mee naar Call 911!”; wij zorgen er dan voor dat u op de gastenlijst komt. Wij hopen op uw komst!

HET! (na en voor alle jaren drinken, in café en kroeg)
Het treft een man in treunisvol café. Een café bevolkt door student, de toekomstige alcoholist, werkloze cententrekker die hij is. Het benadert de man behoedzaam. Over zijn lamme tong rolt af en toe een rake uitspraak, een poëtische bespiegeling. Jaren drinken maakte de neus rood; verdunde alle ambities van zielig schepsel God. Als Het de oren spitst, luisterend naar laveloos brabbel weet Het zeker wat deze man is: door verwilderd gelaat schijnt nog de laatste wens van schrijverschap. Op dit late uur gaat Het als welzijnswerker langs café en kroeg, om de laatste verhalen te verlossen van de dronkenlichamen die haar gevangen houden. Het ontfermt zich om deze thuisloze, hun ouders te beschonken voor hun zorgen. Komt u met uw kinderen, uw verhalen, poëtisch pracht, grafische poespas. Het is de onzijdige vader-moeder, Oergrond van elke kunstenaar. Zij struint van café naar kroeg, voor het welzijn van het verhaal. Stuur uw inzending naarhet.amfibi@gmail.com.

Met feestende, theatrale, nog meer feestende en verhalende groet,

AmFiBi