Categorieën
Aankondigingsmail

Oktober: AmFiVrijewil; AmFiBildungxAmFiTheater; Kultuurkamer; AmFiBios; FEEST

Waarde leden,

De donder schelt door de straten en de regen klettert tegen de ruiten. Uw kamer baadt in het gele licht van een oud peertje dat aan het plafond bungelt. Liggend op bed neemt u vreemde figuren waar in het behang. Mager en mensachtig, ze bewegen zich houterig langs de posters en fotolijstjes, langs de spiegel, de deurpost, langs de tweedimensionale bomen en vogels. Bij iedere donderslag en windvlaag krioelen ze even geschokt in de rondte, maar aldra herpakken ze het onbeholpen geklauter. Dan sluit u de ogen en ziet u de figuren afgetekend tegen het diepe zwart, geschetst in felle kleuren. Dansend trachten ze te ontkomen aan de alomvattende donkerte. Enkelen geven zich over en tuimelen eindeloos de diepte in. Als een sluipmoordenaar kruipt de slaap onderwijl op u af, en ten slotte nestelt de dolk zich ferm in uw rug. De volgende morgen ontwaakt u met het gevoel vele avonturen te hebben meegemaakt in de wereld achter uw oogleden. De storm is bedaard. U trekt uw winterjas aan en stapt naar buiten. Dankbaar voelt u de ochtendzon op uw gezicht. Uw oog valt op een brief die uit de brievenbus steekt, het gifgroene zegel komt u maar al te bekend voor. Haastig scheurt u hem open. Daar is uw Binding dan toch eindelijk weer; zij bezorgt u de activiteiten van de maand oktober!

Waar te beginnen? Er is haast te veel om op te noemen. Bij het begin dan maar; woensdag 5 oktober is het weer tijd voor de maandelijkse AmFiVrijewil! Ditmaal draagt AmFiBi een steentje bij tijdens de week tegen de eenzaamheid door mee te doen aan Project Postmaatje. Op woensdagavond, 20:00, komt men bijeen in de UB (Project Room B2.06) om brieven te schrijven aan wat lui die gebukt gaan onder het verstikkende juk van de eenzaamheid. Zo laten wij weten dat we aan hen denken. Wilt u hier graag bij zijn? Stuurt dan bericht naar uzijmetons@amfibi.nl en neem vooral wat leuke versiersels en schrijfgerei mee!

Het kan u niet ontgaan zijn, het gekerm dat door de wandelgangen resoneert over een of ander introductieweekend. Aanstaand weekend, van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober, zal zij plaatsvinden. Uw Binding staat werkelijk te trappelen om u mee te nemen naar het beeldige Friesland. Tot ons grote genoegen kunnen we u trouwens mededelen dat de aanmeldingsperiode wegens groot succes is verlengd: u kunt nog altijd mee! Wilt u zich nog aansluiten? Stuurt dan een mailtje naar eenfrissekikvorsmeldtzich@amfibi.nl (voor eerstejaars) of eenwijzepadtotuwdienst@amfibi.nl (voor de verouderde maar lang nog niet roestige lieden).

Voor u het weet is het dan alweer woensdagavond 12 oktober en zal men elkaar om 20:00 treffen bij Lotus thuis voor AmFiBildungxAmFiTheater – ja een heuse collab. Uw geliefde Algemeen Bestuurslid Verantwoordelijk Voor Theaterzaken (te weten A.B.V.V.T. Jeanne) heeft daar het volgende over te melden:

Is het mogelijk? Zal er dit jaar dan eindelijk een echte AmFiVoorstelling plaatsvinden? Ik nodig u uit om met ons een vooronderzoek te beginnen naar IDENTITEIT EN METAMORFOSE. Welke schaduwen spiegelen zich af in een grot? Is een schip waarvan de delen duizend maal vervangen zijn nog steeds hetzelfde schip? Wilde Daphne eigenlijk wel een boom worden? Wij schenken aandacht aan vragen zoals: wie ben ik? Wat doe ik? Wat word ik? En onderzoeken hoe een acteur een identiteit aanneemt en weer afschudt. En als zij deze aannemen, waren ze dan ooit zichzelf?  Wat zijn uw favoriete filosofische, theater- of literaire teksten over identiteit en metamorfose? Zelf geschreven, lang gekoesterd of manisch gevonden. We zullen lezen, bespreken, opvoeren en nog meer bespreken. Deze avond moet de vraag beantwoorden of dit onderwerp een vruchtbare grond voor een prachtige voorstelling is.

Ingeval uw interesse uit zijn sluimering gewekt is, maak uw aanwezigheid dan kenbaar via tosleepperchancetodream@amfibi.nl.

Uit de kolkende diepten van uw primordiale geest komen bij tijd en wijle lang verloren gewaande indrukken naar boven. De geur van het gras in de achtertuin van uw ouderlijk huis die ene snikhete zomer twaalf jaar geleden; de manier waarop het visgraatlaminaat het gele licht van de lamp boven de kamertafel reflecteerde tijdens herfstavonden waarop u Harry Potterboeken verslond; het geluid van de kille wind die door hoge bomen blies wanneer u met een vergeten vriend over bevroren sloten liep. Zulke indrukken schieten als een schok door uw lijf en doen u plots stilstaan, bewust van de vergankelijkheid van goede en slechte tijden en de eeuwige natuurlijke orde in mens en wereld.

Ver daarbeneden staat alles nog vastgelegd. Hoe bewaart men eigenlijk herinneringen? Die vraag is het thema van Fiona Tans tentoonstelling Mountains and Molehills. Op 13 oktober neemt de Kultuurkamer u mee naar het EYE Filmmuseum om deze exploratie van de herinnering te bezichtigen. Uw Binding zal u aldaar aantreffen om 16:30. Later aansluiten is zonder meer mogelijk, maar let wel: de tentoonstelling sluit die dag om 19:00. Wilt u met ons mee? Laat het weten via eyethinkthereforeeyeam@amfibi.nl. Meldt hierbij ook of u over een museumjaarkaart beschikt; in dat geval zal de tentoonstelling u uiteraard niets kosten – anders krijgt u voor 3 piek (daar ruikt u AmFiBische korting!) een kaartje van ons.

De daaropvolgende dag, op vrijdagavond 14 oktober, vindt ’s jaars eerste Algemene Ledenvergadering plaats! Dit is, als het goed is, geen nieuws voor u. Wij kijken er erg naar uit om voor de eerste keer tegenover u plaats te nemen. Een dezer dagen zult u nader bericht ontvangen waarin de notulen van jongstleden, de agenda, en de locatie waar dit alles zal plaatsvinden zullen worden gedeeld. 

Vervolgens zal op maandagavond 17 oktober de tweede logicabijles geschieden. Allen die momenteel logica volgen hebben hier, wederom als het goed is, bericht over gekregen via het door ieder zo geliefde medium Canvas. Voor de zekerheid: tussen 18:00 en 20:00 in OMHP A0.09.

We zijn inmiddels al aardig gevorderd in onze language game, maar er zijn nog enkele resterende zaken die onder uw aandacht dienen te komen. Zo naderhand is iedereen wel bekend met ons Weense genie Ludwig Wittgenstein. Wist u dat AmFiBios jaarlijks een filmavond organiseert waarop wij de experimentele komedie-dramafilm Wittgenstein vertonen? De vertoning zal plaatshebben op donderdagavond 20 oktober, om 20:00 bij Sander thuis. Om erbij te zijn, stuurt een bericht naar vandatwaarovermennietsprekenkanmoetmeneenfilmmaken@gmail.com.

Akelig: dan zijn we in de tentamenweek beland. Uw Binding begrijpt als geen ander hoezeer de drukte kan oplopen gedurende deze hectische week. Daarom organiseert AmFiBistro op woensdagavond 26 oktober een gezellig en ontspannend etentje in de commonroom van de Oude Turfmarkt, waar u welkom bent vanaf 19:00.

Zoals ons gewoon is, bieden we u tot slot nog een tipje van de sluier betreffende de volgende maand. Op vrijdagavond 4 november is het tijd voor ’s jaars eerste feest. Haar thema luidt: The Cyborg Manifestival: The Privilege of Party Perspective! In een tussentijds bericht volgt nadere info over dit extatische festijn.

Als u op een druilerige middag bij de zelfscankasssa van de Dirk staat af te rekenen stapt er een man met een intense blik in de ogen op u af. ‘Zorg dat je na zonsondergang niet op straat bent,’ zegt hij zacht maar indringend, en hij grijpt u bij de schouder. ‘Reusachtige kikkers, padden, en salamanders zwerven door de straten. Bij nacht en ontij stampen ze in de plassen en bonken ze op de deuren. Als je goed luistert hoor je het gekwaak en gesis door de straten schallen. Met hun slijmerige kop staan ze tegen mijn woonkamerraam aan gedrukt, en bij het inslapen schrik ik alsmaar wakker van de pafferige, misvormde gezichten die op mijn netvlies staan gebrand.’ Een medewerker kijkt de man boos aan en beveelt hem te vertrekken, dit is nu al de zoveelste keer dat hij klanten lastigvalt. Ontsteld loopt u naar huis en doet u de deur achter zich dicht. U heeft het ook gezien; het slijm dat iedere ochtend van de ruiten druipt.

Onlangs beweerde iemand dat padden ‘ook gewoon kikkers’ zijn. Dat is natuurlijk zeer juist, we zijn allen één – maar laten we onszelf niet verzuipen in de broeierige poel van categorisatie.

Hier eindigt de monoloog weer. Wij schreeuwen in schijnbare leegte. Aarzel niet en schrijft eens een brief terug.

Alle liefs,

Uw Binding

TL;NG

·         5 oktober – AmFiVrijewil – UB (Project Room B2.06) – 20:00

·         7, 8, en 9 oktober – Introductieweekend – Friesland, Idskenhuizen

·         12 oktober – AmFiBildungxAmFiTheater – Bij Lotus thuis – 20:00

·         14 oktober – ALVI – komt nog gewoon zo’n mailtje over

·         17 oktober – logicabijles II – OMHP A0.09 – 18:00-20:00

·         20 oktober – Wittgensteinfilm – Bij Sander thuis – 20:00

·         26 oktober – etentje tijdens toetsenweek – commonroom – 19:00

·         4 november – FEEST – geen zorgen, komt nog ’n mailtje over hoor