Categorieën
Aankondigingsmail

November: FEEST; KUCH; Complottheorieënavond; AmFiBishop; AmFiBiceps; etc.

Waarde leden,

Uw Binding barst welhaast uit haar voegen van trots! Onverschrokken bent u door de toetsenweek heen geglibberd en heeft u ten slotte de heilige grond bereikt. Met vermoeide ogen en een gehavende geest neemt u het decor in zich op. De frisse lucht in uw longen, de eeuwige zon op uw huid, het gekabbel van schoon, helder water – zo verkondigt de wereld uw vrijheid. Terwijl u de berg af wandelt fluit u een monter deuntje. Gaandeweg gebeurt er iets buitengewoons; het hemelrond kleurt donkerrood en lange schaduwen spreiden zich over het pad uit. In de opdoemende donkerte ziet u steeds duidelijker de lumineuze grimas van een knullig uitgekerfde reuzenpompoen. U tracht de verschijning te omzeilen en meent ongezien rechtsomkeert te maken. Nochtans voelt u de ogen van de gemuteerde vrucht in uw achterhoofd priemen. Dan hoort u een daverend gelach dat de aarde doet sidderen. Angstig werpt u een blik achterover. Daar ziet u nog net hoe de gigantische pompoen zichzelf tot ontploffing brengt.

Aldus transformeert het land van melk en honing tot bloed en slijm. De klok is een uur teruggesprongen en toont dat het tijd is om te griezelen, en om een nieuwe maand in te luiden: november!

Wij vangen aan met een bericht dat u allicht reeds bereikt heeft, betreffende het Feest van vrijdag aanstaande, waar uw trouwe Feestcommissie sedert enkele weken hard voor in de weer is.

De stekkers gaan in het stopcontact en de knoppen worden omgezet. De DJ kent het credo: allen zijn we één, en één zijn we allen. Het geluid van synthesizers golft door de ruimte en binnen de statische draaikolk beginnen de grenzen die we aanbrachten te vervagen. Uit de samensmelting van het fysieke en het geestelijke, van mens en dier, van het kunstmatige en de natuur, staat een hoger wezen op: de Cyborg. Neerkijkend aanschouwt de mensmachine de figuren van klei en gruis die dansend de ruimte vullen. De transformatie is begonnen; de klanken van de toekomst doen hun werk en spoedig zal eenieder de metamorfose ondergaan. Al swingende bevrijdt u het onderdrukte lichaam en vindt u ware eenheid door een affiniteit van vlees en staal.

Op vrijdagavond 4 november danst de AmFiBi op het graf van taxonomie en divergentie. Vanaf 20:30 bent u van harte welkom voor haar eerste Feest des jaars: A Cyborg Manifestival: The Privilege of Party Perspective. Weest op tijd, want om 21:00 zal er zowaar een fenomenale live-act ten tonele verschijnen! Flitsende neonletters zoeven door de elektronische ether en vertellen u de locatie van het festijn: SEXYLAND World, Noordwal 1.

Tickets zijn verkrijgbaar via de link https://sexylandworld.stager.nl/web/tickets/111233754 en kosten slechts €3. Dit bedrag zal niet in de AmFiBische beurs verdwijnen maar is een vereist lidmaatschap van SEXYLAND. Hoewel er ook sprake zal zijn van deurverkoop, raden we u aan om alvast uw kaartje aan te schaffen; lieden van buiten onze filosofische poel hebben namelijk ook toegang tot het Feest en de verkoop.

Door met een serieuzere zaak. Tijdens de afgelopen ALV is gebleken dat er behoefte was aan een apart gesprek over de AmFiBurden. Deze maand zal daar tijd voor zijn. Alle leden die in discussie willen gaan over hoe we de AmFiBurden moeten vormgeven, of simpelweg benieuwd zijn naar wat het inhoudt, nodigen wij uit voor een bijeenkomst op woensdagavond 9 november om 20:00, in de Doelenzaal van de UB aan de Singel.

Wij kennen u. Op de vrije dag trekt u graag eropuit. U drentelt door straten en steegjes, over pleinen en boulevards. Bij weer en wind wandelt u. U loopt maar en u loopt maar, tot uw benen zijn verzuurd en uw schoenen versleten. Er is geen tegel of klinker die uw tred niet heeft moeten verdragen. De hele stad is uw domein, en u kent haar als uw handpalm. Hebben wij u daarginds, langs de grachten slenterend, niettemin zachtjes in uzelf horen morren over de eentonigheid van de gehele affaire? Over steeds maar weer datzelfde stenen traject, de brug die openstaat, de haastende fietsers, de toeterende auto’s, het stedelijke gareel? Het is evident: u bent toe aan een ander milieu, waar het woord ‘oto’ in geen eeuwen is gevallen en ware zielsrust uw deel zal zijn.

KUCH bevredigt uw hunkering naar de provincie en de pracht der natuur. Op donderdag 10 november neemt zij u mee naar het landgoed Den Treek, gelegen nabij Amersfoort, voor een fijne wandeling. Om 11:30 zal men voor de ingang van Amsterdam Centraal verzamelen, en tegen het einde van de middag zult u terugkeren. De wandeling zal één à twee uur duren en eventueel afgerond worden met een warm drankje. Wandelt u mee? Stuurt een bericht naar natureishealinginyourpresence@amfibi.nl.

Heeft u het al gehoord? De reptielen hebben het heden ten dage voor het zeggen. Wij AmFiBiën, rustig toekijkend vanuit onze gerieflijke vijver, zagen het allang aankomen. Al dat vernederende gekruip over het land maakt eenieder immers een beetje machtsbelust. Voorts schijnt het ook zo te wezen dat de stad Rotterdam niet bestaat; iedereen die uit zijn schaapachtige sluimering is ontwaakt en er zelf een kijkje is gaan nemen zal kunnen beamen dat hier slechts de door de staat gefinancierde, persoonlijke jachthaven van Mark Rutte te vinden is. Helaas moeten we u mededelen dat de stad Almere wel echt bestaat.  

Op donderdag 17 november verstrekken wij u de mogelijkheid om uw wildste spinsels aan de Binding te presenteren, want dan is het weer tijd voor de jaarlijkse complottheorieënavond! Deze zal aanvangen om 20:00 bij Daphne thuis. Meldt uw aanwezigheid via foucaultwaseigenlijkaldietijdgewooneenstructuralist@amfibi.nl en, indien van toepassing, vermeldt daarbij of u zelf een theorie zal presenteren – brengt in dat geval gerust een beeldige PowerPoint- of Slidespresentatie mee.

He fram’d a tablet of celestial mold,

Inlay’d with squares of silver and of gold;

Then of two metals form’d the warlike band,

That here compact in show of battle stand;

He taught the rules that guide the pensive game,

And call’d it Cassa from the Dryad’s name:

(Whence Albion’s sons, who most its praise confess,

Approv’d the play, and nam’d it thoughtful Chess.)

Zo zou Euphron, Venus’ inventieve broer, het schaken hebben gecreëerd opdat oorlogsgod Mars de schaakgodin Caïssa voor zich kon winnen. We spreken van een bordspel dat op ontelbaar veel manieren kan verlopen en zo onvoorspelbaar is dat het ervaring, inzicht, en veel moed vergt. Bij het ontwikkelen van de beste tactieken graaft men zo grondig in zijn geest dat de kronkelende structuur van de psyche op het speelveld wordt uitgestald. Op het schaakbord flaneert u met uw geestkracht. Wie weet heeft u Caïssa aan uw zijde en zal de overwinning ten slotte de uwe zijn – al dan niet gebruikmakend van een verstopt seksspeeltje.

Op woensdagavond 23 november organiseert AmFiBishop ’s jaars eerste Schaaktoernooi. Om 20:00 zullen de borden en timers gereedstaan bij Café de Laurierboom, Laurierstraat 76. Bent u echter een leek binnen de schaakwereld en vindt u een toernooi iets te hoog gegrepen, dan bent u evenzeer van harte welkom voor een laagdrempelig en leerzaam potje. Wij zouden het waarderen als u zich aanmeldt via ikgeloofnietinenpassant@amfibi.nl en daarbij aangeeft of u deel wenst te nemen aan het toernooi en, ingeval we twee poelen maken, u zich de betere of de mindere acht.

Toen Ferdinand Bruckners meest bekende toneelstuk in 1926 voor het eerst werd opgevoerd, bleef de identiteit van de schrijver nog meerdere jaren achter zijn pseudoniem verborgen. Het had hem behoorlijke roem en een gedistingeerde plek in de culturele kring van de Weimarrepubliek gebracht; Bruckner had met zijn Expressionistische opus de tijdsgeest meesterlijk weergegeven. Krankheit der Jugendis een pessimistische schets van de verloren generatie aan jongeren van na de Eerste Wereldoorlog. Onder meer wijdt het stuk zich aan voor die tijd vooruitstrevende thema’s als prostitutie, zelfmoord, en lesbische liefde. Het naziregime was er dan ook niet over te spreken en verbood al het werk van Bruckner. Na de Tweede Wereldoorlog poogde hij een comeback en publiceerde hij wat klassiek-realistische stukken, maar dit vond weinig aansluiting bij het publiek.

Op donderdag 24 november neemt de Kultuurkamer u mee naar dit schouwspel van de zieke jeugd. Wij theaterliefhebbers verzamelen om 20:00, wederom bij de ingang van Frascati aan de Nes 63. Een kaartje krijgt u met korting van ons, voor niet meer of minder dan 4 duiten. Brengt ons van uw verlangen om erbij te zijn op de hoogte door te mailen naar voorziektesenaandoeningenbijjongvolwassenenraadpleegdehuisarts@amfibi.nl.

Nadien, op maandag 28 november, leveren we u de volgende logicabijles! De tijd en plaats zijn dezelfde als vorige keer: tussen 18:00 en 20:00 in OMHP A0.09.

Dan stevenen we alweer af op het einde van deze gezellige herfstmaand – maar niet voordat AmFiBiceps u de mogelijkheid heeft geboden om een beetje uit het rijk van de geest te komen en aan het wereldse, lijfelijke deel te nemen. Op woensdag 30 november, van 12:00 tot 13:00, bent u van harte welkom bij een yoga-uurtje met Aliek, dat plaats zal hebben in CREA-studio 4.01 aan de Nieuwe Achtergracht 170. Met de ware controle over geest, gevoel, en lichaam die u aldaar zult bereiken, gaat u werkelijk sereen de decembermaand in. Maakt uw aanwezigheid kenbaar en mailt naar zosoepelalseenspinenzokalmalseenkoala@amfibi.nl.  

Over december gesproken, AmFiBi is wederom van plan een kerstdiner te organiseren voor haar leden. De datum is vastgesteld op donderdag 29 december. Geeft ‘m een fijn plaatsje in de planning van uw kerstvakantie!

Zoals velen van u nog wel zullen herinneren van vorig jaar, zullen allen die zich aanmelden in groepen worden onderverdeeld en gevraagd worden iets voor bij het diner te bereiden. Iedere groep dineert bij een ander AmFiBilid thuis, en in de loop der avond kunnen de groepen mekander allicht opzoeken voor een beregezellige after. Wij zijn zoekende naar in Amsterdam wonende leden die het leuk vinden om hun huis een avondje open te stellen voor een kerstdiner met mede-AmFiBileden. Bent u er zo een? Laat het weten via ambachtelijkeveganrollade@amfibi.nl.

Ter afsluiting nog een woordje van onze grote amice Wijsgerig Festival DRIFT, en wel een die ietwat op de feiten vooruitloopt:

Op 9 óf 10 december zal het thema-onthullingsfeest van hét filosofische festival van Amsterdam plaatsvinden, voorzien van muziek, toeters, bellen, en een spreker. Locatie en precieze datum volgen; houd onze Instagram @festivaldrift in de gaten voor verdere informatie.

Nog eentje voor in de agenda van volgende maand!

Aan het relaas komt een einde. Een maand vol leukigheid valt weeral op de mat. Gaarne ontvangen wij uw aanmeldingen of een fraaie brief terug.

Niets dan liefs,

Uw Binding

TL;NG

  • FEEST – vrijdag 4 november – vanaf 20:30 – SEXYLAND World, Noordwal 1
  • Gesprek over de AmFiBurden – woensdag 9 november – 20:00 – Doelenzaal UB
  • Natuurwandeling met KUCH – donderdag 10 november – 11:30 verzamelen op Centraal – Landgoed Den Treek
  • Complottheorieënavond – donderdag 17 november – 20:00 – Daphnes huis
  • AmFiBishop: Schaaktoernooi – woensdag 23 november – 20:00 – Café de Laurierboom, Laurierstraat 76
  • Kultuurkamer: voorstelling Krankheit der Jugend – donderdag 24 november – 20:00 verzamelen – Frascati, Nes 63
  • Logicabijles – maandag 28 november – tussen 18:00 en 20:00 – OMHP A0.09
  • AmFiBiceps: yoga-uurtje met Aliek – woensdag 30 november – tussen 12:00 en 13:00 – CREA-studio 4.01, Nieuwe Achtergracht 170
  • Kerstdiner – donderdag 29 december

AmFiBi heeft twee vertrouwenspersonen aangewezen voor het studiejaar 2022-2023. Dit zijn Daphne Geerdes (+31683703949) en Storm Hartkamp (+31681478257). Mocht er iets vervelends gebeuren wat u onder vier ogen zou willen bespreken, of zijn er persoonlijke situaties waarvan u graag heeft dat er iemand kennis van neemt, dan kunt u altijd een van hen aanschieten.