Categorieën
Aankondigingsmail Uncategorized

Januari: Habermaskers, Wintergasten en Bildung

Nu het nieuwe jaar van start is gegaan, zullen wij dit ook weder doen. Nu we allen al lang en breed genoeg hebben van dat formele gedoe rond Kerstmis, doet AmFiBi er nog een schepje bovenop. Zo organiseert zij komende dinsdag 5 januari deHabermasquerade. Dit is een gemaskerd bal ter ere van Jürgen Habermas. Wij vragen u allen dan ook om uw mooiste geïmproviseerde Habermaskers op te zetten en nogmaals die avondkledij uit de kast te trekken, zodat u op uw Habermooist kunt verschijnen in Bar Lunar (Halvemaansteeg 14), vanaf een uurtje of 23:00.
Op vrijdag 8 januari organiseert Cimedart – Tijdschrift voor Filosofie  ‘EYEBALLERS’. Dit is een evenement over beeldvorming met een rijkelijk gevuld programma. Er zal onder meer een praatje worden gehouden door onze eigen Sigmund ‘Ziggy’ Schilpzand (oud-algemeen bestuurslid!). Cimedart nodigt u allen uit om om 20:00 uur naar de Torensluis (Het Spinhuis) te komen om te genieten van allerlei lezingen en gin-tonics. De link naar het Facebook-evenement vindt u hier.
Ook AmFiBios heeft weer iets voor u in petto: op donderdag 14 januari presenteert zij twee films: Daisies en Born in Flames. Beiden zullen worden ingeleid door Levina van der Maas (oud-secreatris!). De filmavond zal in het thema staan van anarchisme en feminisme. U wordt voor het aanschouwen hiervan om 20:00 uur in Het Gespuis verwacht.
Pakweg iedere maand verrast de Kultuurkamer met een verheffende bron van inspiratie. Nu heeft zij in al haar wijsheid besloten de verheffing juist te zoeken in het lager gedachte. Op 18 januari  hebben we de kans om de plaatselijke helden Van Velsen te zien ballen tegen de onverschrokken roofvogels uit Deventer (Telstar vtegen Go Ahead Eagles dus). Voor slechts vijf euro vergezelt AmFiBi u in deze achtbaan van emoties. Voorafgaand gaan wij in op de logische analyse van de voetbalkenner, de esthetiek van zowel uiterlijke uitingen als het uiterlijk van de Hooligan en zullen we zoals het een waar supporter betaamt volstrekt willekeurige uitspraken als waarheid brengen. Ter inspiratie schenken wij u dit. Om u aan te melden voor dit spektakel dient u ons te mailen, met als onderwerp van uw mail: “[naam+achternaam] laat de alleenstaande vandaal niet in zijn aussie staan”. Als u dit heeft gedaan verwachten wij dat u 5 euro overmaakt naar

NL42 INGB 0004 3838 58
​t.a.v. AmFiBi o.v.v. ‘Ballen’ en uw naam. Dan zien wij u om 17:30 uur bij de Oudemanhuispoort.
Nu de winter eindelijk een beetje begint in Nederland, is het tijd voor Wintergasten. Ditmaal zal Thomas Muntz (oud-algemeen bestuurslid!) worden beladen met vragen door Bauke Kok (oud-penningmeester!). Beiden natuurlijk zeer komische figuren, dus dit belooft een komische avond te worden. Bewonder deze mannen op donderdag 21 januari om 18:30 uur in het PC Hoofthuis, zaal 1.04.
In de laatste week van januari, op dinsdag 26 januari, hebben we weer een speciale borrel, namelijk: de broertjes- en zusjesborrel! Zoals de naam al zegt dient u uw broers en/of zussen mee te nemen. Voor de leden die geen broers of zussen hebben: wees niet getreurd! U mag namelijk ook mensen meenemen die toevallig onwijs op u lijken. Zo kunt u toch even doen alsof u een broer of een zus heeft. Let wel: deze borrel begint al om 19:00 uur, zodat u ook uw extreem jonge broertjes en zusjes mee kunt nemen. We zullen ook verse moedermelk in zuigflessen meenemen, dus ook de pasgeboren baby’s hoeven niet achter te blijven.
Maar, dat is nog niet alles voor deze week! Op de woensdag27 januari, organiseert AmFiBi de eerste AmFiBildung van dit jaar. Dit is een voorleesavond, die ditmaal in het thema staat van Gevangenschap. Neemt dus allen een boek mee waaruit u een stukje kunt voorlezen (dat natuurlijk het liefst over gevangenschap gaat). Gevangenschap valt uiteraard in de brede zin te interpreteren, dus laat dit u niet schromen te komen die avond (om 21:30 uur in Theatercafé de Richel).
Om alvast een blik in de toekomst te geven: ook in februari zal er weer van alles gebeuren. Één van deze dingen is een jamsessie! JAmFiBi leeft, maar zij leeft niet alleen, zij organiseert ook. Zij doet dingen waarvan u geen idee had, zoals het contact met de Maloe Melo onderhouden. Wij hopen u allen daar te treffen, op 3 februari, bepakt met allerlei muziekinstrumenten om ons wat te laten horen, of gewoon als toeschouwer.
Ten slotte willen wij u er nog op wijzen dat de gemeenschappelijke ruimte (ook wel: common room) op de Oude Turfmarkt (kamer 0.09) officieel geopend is! Op dinsdag 12 januari organiseert het Departement Wijsbegeerte een nieuwjaarsborrel, om zowel het nieuwe jaar als deze nieuwe ontmoetingsruimte in te wijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *