Januari DEEL II: Kultuurkamer + Stefan Niklas; Schaatsen; Boekverkoop

Liefste leden, 

Verlichting is belangrijk in donkere tijden, en er is één die dit beter begrijpt dan wij allemaal… De Kultuurkamer neemt u mee naar het Amsterdam Light Festival, alwaar wij langs de verlichte grachten zullen wandelen en allerlei wonderschone lichtkunst ons zal betoveren. Het autonome kunstwerk is machteloos sinds Odysseus aan de mast gebonden de verleiding der sirenen kon weerstaan, toch schuilt in de machteloosheid misschien ook de redding. Laat op vrijdag 21 januari vanaf 19.30 de Verlichting zichzelf verlichten terwijl u de esthetische ervaring van de koptelefoon ondergaat, via welke Stefan Niklas u zal toespreken over de dialectiek van het lichtkunstwerk en u een mythisch-filosofisch verhaal zal voorlezen over de zon en de maan – de maan die, aldus Stefan, “iedere avond een drama presenteert”. Hier wilt u hoe dan ook bij zijn, dus stuur ons mailtje en wel-lichtwordthetdemooisteavondooit@amfibi.nl

Ook plantte de Heere God een hof in Eden, in het oosten, en Hij plaatste daar de mens, die Hij gevormd had (Genesis 2:8). De mens werd verjaagd uit het paradijs en vond als blijk van heimwee de schaatsbaan uit, zie daar de Jaap Eden Baan. AmFiBicyclette neemt u mee naar de de laatste plek op aarde waar de zondeval steeds opnieuw plaatsvindt in het sierlijke dansen van de vallende schaatser. U wilt mij toch niet wijsmaken dat het woord ‘ijs’ in ‘paradijs’ toeval is, of het feit dat zowel slang als schaatsbaan alsmaar in een cirkel draaien? Dat de hemel leeg is en de mens als enige zonder essentie ter wereld werd gebracht, herinnert u zich weer tijdens het schaatsen: degene die op glad ijs gaat staan valt (samen met zichzelf) zoals geen ander. Wij verzamelen op woensdag 26 januari om 16.15 voor de ingang van de baan. In het geval dat wij u mogen verwachten stuurt u een mailtje naar thedevilwearsiceskates@amfibi.nl. Neemt u verder schaatsen mee indien u die heeft, en uiteraard warme handschoenen – dan vallen er op de geplukte appel tenminste geen vingerafdrukken te lezen. 

Tot slot wil ik u er graag op wijzen dat de Boekverkoop eraan komt, en dat u dus deze week nog van ons een mail ontvangt met daarin de link die u de oh zo felbegeerde korting verschaft. 

Niets dan liefs, 

Uw Binding

Kultuurkamer: Amsterdam Light Festival met Stefan Niklas – vrijdag 21 januari, 19.30. Locatie volgt als u zich aanmeldt. 

AmFiBicyclette: Schaatsen – woensdag 26 januari, 16.15 – Jaap Eden Baan, Radioweg 64. 

Voor de Kultuurkamer mailen naar: wel-lichtwordthetdemooisteavondooit@amfibi.nl

Voor AmFiBicyclette mailen naar: thedevilwearsiceskates@amfibi.nl

De vertrouwenspersonen van AmFiBi zijn Belle van Bergeijk (+31647317408) en Jens Rummens (+31621176081). 

31. januari 2022 by AmFiBi_admin
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment