Februari: Spelletjesavond; Protest; Liftweekend; AmFiTheater; AmVoBe; Het!; etc.

Waarde leden, 

Bent u filosoof of speelt u er een? Wie wenst nu nog zijn tegenstanders de loef af te steken met retorisch vernunft als buiten de hanen kraaien om het einde der wintermaanden (of bent u er één die in het kalen der bomen de naakte waarheid der afgepelde geest weerspiegeld ziet?) terwijl de waarheid verbleekt bij het aanschijn van de nachtelijke wensdroom? Is het Malin génie werkelijk een zinsbegoochelaar of simpelweg een handreiking tot gróótsere werelden? Uw Binding heeft de taken der filosoof anno februari 2022 voor u opgetekend,om uw hersenschimmen omtrent uw dagindeling ietwat te ordenen. 

Taak één: op dinsdagavond bij de Borrel verschijnen ergens tussen 19.00 en 22.00. 

Taak twee: een droom in een droom in een droom – dat wil zeggen, een spel spelen. (Du scheinst an die Brettspiele zu denken; aber das sind nicht alle Spiele.) Recreatie en geestelijke zelfverwezenlijking – vergeef mij de grootspraak – verzoenen zich op de AmFiBische Spelletjesavond van woensdag 2 februari. In miniatuurvorm is een boog geen boog en zijn onderzeeërs immer te vinden in de stralende diepten van de strategische geest. In marmeren gangen hoort u dobbelstenen en een slag zoals bij Waterloo, en temidden van met drank omfloerste echo’s van de willekeur daag ik u uit, als u maar weet: ikgooialtijdzes@amfibi.nl. U bent welkom vanaf 20.00 – de locatie doen wij u nog toekomen. 

Bent u uitgespeeld, uitgezet, liggen alle kaarten op tafel en heeft u zich in gepijnigde psychische bochten gewrongen bij mens-erger-je-niet? Dan is het tijd uzelf eraan te herinneren wat het nut is van u wél weer eens flink ergeren – op zaterdag 5 februari loopt AmFiBi mee met het compensatieprotest op het Museumplein tegen de minuscule begroting die de regering heeft verrekend voor uw studieschuld. Voelt u de activistische geest reeds in u ontwaken, op zoek naar gerechtigheid, dan nodigen wij u uit met ons mee stappen voor een eerlijkere compensatie van de leenstelsgeneratie. We verzamelen om 13.00 onder het Rijksmuseum – als wij u kunnen verwachten, stuurt u dan een mailtje naar dedialectiekvanduo@amfibi.nl

Als personage is de mens lichtvoetig, ongebonden, hemels – als joker zonder voorkennis is de mens figurant in een onbekend, altijd in wording zijnd toneelstuk. Zonder repetitie, zonder schets, verschijnt u iedere ochtend ten tonele, en hoe weet u, zonder tweede kans, of wat u ‘s middags zei het juiste was? Wij helpen u aan het script dat u ontbeert: AmFiTheater wijdt zich wederom aan Theaterlezen op woensdag 9 februari, van 18.00 tot 22.00 in de Nieuwe Anita. Neem uw favoriete stukken mee; hoe meer, hoe beter. Uw aanmelding zien wij graag tegemoet op lifeortheatre@amfibi.nl

Probeert u toch eens onze huidcrème, kom nou, de beste uit de test, ik ben u goed gezind. Een proefabonnement, dat kost u niets, evenmin trouwens als de stinkende adem die mijn mond verlaat, mijn mobiele nummer is zo mooi dat ieder het wil kennen en dat benauwde plekje naast u in de metro, ja, dat is voor mij. U kunt zich een voorstelling maken van de Vormen van Opdringerigheid die er bestaan – AmFiTheater neemt u mee naar toneelspel over de zin en onzin van de kwelling der stedelijke onbescheidenheid, verzorgd door Collectief het Paradijs en gesitueerd in de theaterzaal van het Bijlmer Parktheater. Opdringerigheid achtervolgt de hoofdrolspelers tot in hun slaapkamers, waar het enige toevluchtsoord het eigen hoofd is: maar hoe veilig is het daar? U wilt mee, want u weet: nog nooit stelde een aankoop als deze teleur, die volmaakt geluk en de eeuwige jeugd belooft. (En dat alles voor zes euro! Een koopje.) U knikt lijdzaam – omdatjezoaandringt@amfibi.nl. We zien elkaar dus, op vrijdag 11 februari om 19.30 bij de ingang van het theater. 

Als de kolen zijn opgebrand, dan geeft men de pijp aan Maarten en spreken we van een burn-out. Op woensdag 16 februari geeft Maarten Coolen, geliefd emeritus en fenomenoloog, een lezing getiteld Uitgebrand, opgebrand – een cultuurfilosofische benadering van burn-out. Maarten bespreekt het fenomeen ‘burn-out’ vanuit het idee van narratieve identiteit – dat binnen onze cultuur een reflectief karakter heeft gekregen en zodoende niet alleen blijk moet geven van een samenhangend verhaal, maar tevens van een controleerbaar traject dat men volgt. En lukt het niet langer om een biografie op te stellen, dan is men existentieel opgebrand, zo zal Maarten u vertellen – onderwijl filosofische hulp aanroepend bij o.a Ricoeur, Plessner en Taylor. Zien wij u daar, op Spui25, om 20.00? U kunt zich aanmelden op de site van Spui25.

De blik van een geliefd persoon kan u kluisteren, maar terwijl zij u kluistert, maakt zij u tegelijkertijd vrij. Zij doorhuivert u met een liefdestover, maar blijft schouwend, in de verte. Wie niet wenst de schijnwerpers op zichzelf te richten maar eerder van het beschouwelijke soort is, kan op maandag 21 februari  zijn geluk op, daar AmVoBe met u een naaktmodel zal tekenen. De blik koopt vrij en wil van bezit niets weten, doch wie naar Lotus’ huis vertrekt en daar om 20.00 arriveert, zal weten dat het penseel nog altijd in staat is om dat wat vrij is, voor even te bezitten. Mail naar drawmelikeoneofyourfrenchgirls@amfibi.nl om van een plekje verzekerd te zijn. 

De grenzen van de taal reiken zo ver als de grenzen van haar toepassing, dus laat ons u verblijden met een taalspel dat wij nieuw leven in hebben geblazen: het amfibisch tijdschrift Het! (!) De Het! roept op tot niets anders dan de oneindige verwarring van de ongecensureerde expressie en heeft daarmee nog één verlangen: het fetisjisme der regelloosheid. In de Het! kunt u uw spielerei kwijt, uw gal, uw toorn, uw onvermoeibare extase en al het ondefinieerbare of juist helder afgetekende waarvan u wenst te spreken. Gedicht, zang, klaag, verhaal, meme, etc., schroom niet om het – vóór 1 maart – op te sturen naar hetamfibischtijdschrift@gmail.com. In april wordt dan, ten langen leste, de nieuwe Het! gedrukt. Alle publicaties zijn – tenzij anders gewenst – anoniem. Bent u benieuwd naar de jongstleden Het!, gedateerd 2017 (…!) dan kunt u ons tevens een mail sturen op voornoemd mailadres. 

Our battered suitcases were piled on the sidewalk again; we had longer ways to go. But no matter, the road is life… Wat hoort u nu, wat zijn dat voor vreemde woorden die wij u toefluisteren? Jawel, uw vermoeden is juist: AmFiBi gaat op Liftweekend! Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart zult u on the road zijn, en in tweetallen uw lichaam trachten te verschepen naar een nog nader te onthullen bestemming, gebruikmakend van de diensten van reizende vreemdelingen in tinnen benzine-lichamen. 

Aanmelden mag zowel in paren als individueel en kan (wees er snel bij!) vanaf 4 februari om 15:00 via highwaytohell@amfibi.nl. Het weekend kost u 68 euro – dat is wat duurder dan gewoonlijk, omdat de borg wat hoger uitgevallen is. U krijgt dat deel van het bedrag (een tientje) dus gewoon van ons terug. 

Welnu, met deze woorden verlaat ik mijn post en groet ik u, terwijl u alvast in gedachten de stad verlaat, oneindige oorden tegemoet ziend. I was surprised, as always, by how easy the act of leaving was, and how good it felt. The world was suddenly rich with possibility… 

Alle liefs, 

Uw AmFiBi

Spelletjesavond: Woensdag 2 januari, 20.00. Locatie volgt. 

Compensatieprotest: Zaterdag 5 februari, 13.00. Onder het Rijksmuseum. 

AmFiTheater: Theaterlezen. Woensdag 9 januari, 18.00-22.00. De Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111-115. 

AmFiTheater: Vormen van Opdringerigheid. Vrijdag 11 februari, 19.30. Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240. 

Lezing Maarten Coolen. Woensdag 16 januari, 20.00. Spui25. 

AmVoBe: Naaktmodel schilderen. Maandag 21 januari, 20.00. Bij Lotus thuis. 

Liftweekend: Vrijdag 11 maart t/m zondag 13 maart. Overal en nergens. 

Voor de Spelletjesavond mailen naar: ikgooialtijdzes@amfibi.nl 

Voor het compensatieprotest mailen naar: dedialectiekvanduo@amfibi.nl

Voor AmFiTheater (theaterlezen) mailen naar: lifeortheatre@amfibi.nl

Voor AmFiTheater (voorstelling) mailen naar: omdatjezoaandringt@amfibi.nl

Voor AmVoBe mailen naar: drawmelikeoneofyourfrenchgirls@amfibi.nl 

Voor Het! mailen naar: hetamfibischtijdschrift@gmail.com

Voor het Liftweekend mailen naar: highwaytohell@amfibi.nl 

De vertrouwenspersonen van AmFiBi zijn Belle van Bergeijk (+31647317408) en Jens Rummens (+31621176081). 

22. maart 2022 by AmFiBi_admin
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment