Categorieën
Aankondigingsmail

Januari DEEL 1: Nieuwjaarsduik; AmVoBe; Glühwein und Zeit; ALV II; etc.

Lieve leden, 

De kerkklok slaat twaalf uur, vuurwerk klettert en u klampt zich aan de toren vast. Klanken rijzen op uit de nacht, de lucht is koud maar u gloeit van extase. U vleit uw lichaam tussen oud en nieuw en slaapt: de maan is nutteloos maar mooi en heeft niets lief behalve de begeerte zelf.  

Dan wekt ons de morgenstond zacht in het donker. Wij vragen: is alles werkelijk nieuw of slechts opnieuw begonnen? Een nieuw jaar maakt nog geen tabula rasa, en wederom bindt een sociaal contract ons aan het leven in lockedown. Echter, ἀμφί-βιος betekent nog altijd ‘dubbel-levend’ en temidden van vier muren hoort u het innig fluisteren der Binding. Hebben wij nog voornemens? Jazeker. Af te schaffen: het woordenlimiet, de wekker en het axioma van de uitgesloten derde. Toe te voegen: bindmiddel, een kamer vol zachte matrassen, een fenomenologie van de eeuwige nacht en boven alles dat u ook in 2022 weet waar ons te vinden – laat mij het u vertellen. 

Amfibieën zijn koudbloedige dieren met een naakte huid. Gekwaak ontstijgt uit de zee en omsluit het hemelgewelf, dat nog siddert van pasgeborenheid. Rennen. Water. Kou. Gegil. De hele wereld is nu waaiend schuim; land en zee spelen een dialectisch spel en het zout brandt op uw tong – en plots is daar de wereld sub specie aeternitatis, want alleen de drijvende begrijpt: zwemmen is een heel klein beetje heilig zijn. Wij hoeven niet meer te zeggen – bevond u zich in een Experience Machine, dan koos u ervoor de AmFiBische nieuwjaarsduik steeds opnieuw weer te beleven, maar nu alles zich slechts eenmaal voltrekt is dinsdag 4 januari uw kans. Om 13.00 verzamelen wij op Amsterdam Centraal, alvorens AmFiBiceps u meeneemt naar Zandvoort. Vergeet u niet een broodnodige uitrusting van warme tot zeer warme kleren, dan zorgen wij voor dekens. 

Wij zien uw aanmeldingen graag tegemoet op amfibikkel@amfibi.nl, daar u in heel uw hart begrijpt: voor een sublieme opheffing der aardse lasten moet men immer uit de kleren gaan. 

De wereld kan niet altijd groots en wreed zijn; zodra u de onstuimige zee verlaten hebt verlangt u alweer naar behaaglijkheid, en zo geschiedt dat u zich plots bevindt in een huiskamer. Een door de wol geverfde groep jongmensen staart u aan, hun handen vol met klei, iemand heeft de vingerverf ter handen genomen en een vrijwillig model kleedde zich uit. Op maandag 10 januari treedt AmVoBe weder in de schöpferische Geist, en het concept behelst ditmaal een Atelier – dat betekent: alles mag, als u maar iets maakt. Voor materialen zorgen wij, maar mocht u specifieke wensen hebben, dan is het altijd raadzaam zelf uw benodigdheden te verzorgen. Aanmelden kunt u doen door een mailtje te sturen naar kreatiefmetkurk@amfibi.nl.  

Het rad draait door op blinde tast en Fortuna kent de weg niet – schenk haar een dimensie, vertel haar van de kleine zeemeermin en zij zal verdwalen op precies de juiste plekken. Als de schemer valt wikkelen blauwe druiven zich gulzig om de klok heen, en ook wij ademen kleine zuchtjes van tijdsvergetelheid. Op donderdag 13 januari neemt uw Binding u mee langs huizen van uw medestudenten, gelegen in Amsterdam West, waar ieder aan u een glaasje glühwein zal schenken. De tocht der Glühwein und Zeit gaat van start om 19.30 – dan kunt u aanbellen, wandelen, opnieuw aanbellen en u laven aan een roes waar zelfs Dionysos een puntje aan kan zuigen. Vergangenheit, Gegenwart en Zukunft zijn plots niet langer gescheiden – schenk ons nog wat bij: deredeofderoes@amfibi.nl 

De filosofen hebben de wereld tot dusver slechts geïnterpreteerd; nu komt het erop aan haar te veranderen. De tijd is wederom gekomen om u te bemoeien met uw Binding, om uren over spelling te struikelen, nieuwe commissies op te werpen, muziek te horen in een hamerslag, een klaagzang af te steken en al wat u nog meer onder ‘beregezellig’ verstaat. En, niet onbelangrijk: de stembanden moeten ten alle tijden gesmeerd blijven, dus bier is er ten overvloede. U begrijpt: ik heb het over de Tweede Algemene Ledenvergadering van het academisch jaar, die plaatsvindt op vrijdag 28 januari. De vergadering wacht u watertandend op in nautische streken, en uw woorden zullen weerklinken op een centraal drijvend schip, waar wij u zullen toelaten op vertoon van een negatieve zelftest. De notulen van jongstleden ALV ontvangt u spoedig. 

Er zijn deuren die sluiten, maar dan toch nooit voor eeuwig. Later deze maand, zodra de nieuwe maatregelen bekend zijn, ontvangt u van ons een mail over het AmFiBisch leven in de laatste twee weken van januari. Dan zullen wij, deo volente, het Amsterdam Light Festival bezoeken met Stefan Niklas, een naaktmodel schilderen, en onze erfzonden afkopen op het gladde ijs der Eden-baan. 

Alle liefs, 

Uw Binding

P.S Er zijn twee aangewezen vertrouwenspersonen binnen AmFiBi, en dit zijn Belle van Bergeijk (+31647317408) en Jens Rummens (+31621176081). Mocht er dus iets naars gebeuren wat u graag onder vier ogen wil bespreken, of zijn er persoonlijke situaties waarvan u graag heeft dat er iemand kennis van neemt, dan kunt u altijd één van hen aanschieten.

Uitschrijven uit de maillijst van AmFiBi

AmFiBiceps: Nieuwjaarsduik – dinsdag 4 januari 13.00 – Amsterdam Centraal. 

AmVoBe: Atelier – maandag 10 januari 19.30 – bij Lotus thuis

Glühwein und Zeit- donderdag 13 januari 19.30 – verschillende huizen in West

ALV II – vrijdag 28 januari 18.00 – op het water

Voor AmFiBiceps mailen naar: amfibikkel@amfibi.nl 

Voor AmVoBe mailen naar: kreatiefmetkurk@amfibi.nl 

Voor Glühwein und Zeit mailen naar: deredeofderoes@amfibi.nl