Categorieën
Aankondigingsmail

Ter afsluiting van het jaar: Eindfeest; Barbewenking; nieuw bestuur!

Waarde leden,

Ofschoon de maand juni tot een eind komt, zet de AmFiBische agenda zich nog even onbekommerd voort. Een tweetal afsluitende evenementen behoeven onder uw aandacht gebracht te worden.

Het is het holst van de nacht en bij eenieder daagt plots het besef: lichaam en geest zijn als de zijden van een tollende munt, als twee attributen van de enkele substantie. In een zee van warmte en muziek suist de energie van lichaam naar geest, van geest naar lichaam, en zo voorts tot ver in de oneindigheid. U haalt nog eens goed de neus op en kijkt elkaar perplex aan; in die bloeddoorlopen ogen beantwoordt God uw blik. Men valt elkaar in de armen en na uren dansplezier – de zon is reeds opgekomen – neemt u afscheid met een brede lach, want u zult voor altijd één zijn.

Om welke nacht gaat het eigenlijk? De nacht van 6 op 7 juli! Dan levert AmFiBi u het laatste extatische festijn van het jaar: Speednoza and the Abuse of Substance! Het feestelijk misbruiken van de substantie (geen zorgen, Hij vindt het niet erg) vangt aan om 23:59. Door een berichtje achter te laten via deverdoofdegeest@protonmail.nl en/of ons te volgen via @deverdoofdegeest zal de locatie u op de avond des onheils bekend worden gemaakt.

De zomer heeft inmiddels van zich laten weten en uw afgetrainde brein snakt naar voedingsstoffen. Vluchtige flarden van nostalgische zomeravonden vliegen voor uw geestesoog wanneer u uit de UB stapt en huiswaarts fietst met de ondergaande zon. U slaakt een diepe zucht en trapt vermoeid door. Zodra u het park nadert dringt een lichte geur van smeulende kolen en bradend voedsel plotseling uw neusholte binnen. Als onder een betovering laat u zich meevoeren door een steeds sterker wordend, magisch aroma. Daar ziet u uw vrienden zitten in een kring, kartonnen bordje op schoot en drankje in de hand. Dankbaar strijkt u neer op het kleedje dat reeds voor u klaarligt op het zonovergoten gazon. U bent precies waar u wezen moet: op de Barbewenking van AmFiBi!

Deze gezellige afsluiting van het jaar zal plaatvinden op 8 juli in het Westerpark, waar het nieuwe bestuur u vanaf 18:30 met allerlei lekkerheden verschaft. Kunt u ons van uw presentie verzekeren? Stuurt dan een mail naar het adres vanoostnaarwest@amfibi.nl. Uw aanmelding wordt gewaardeerd maar is niet vereist.

Tijdens een spontane wandeling over de Zeedijk merkte u het al: er waait een frisse wind, bestaande uit vijf vlagen. U aarzelt even maar dan geeft u zich over aan de bries. Uw voeten komen van de grond en u wordt meegevoerd naar een gerieflijk oord tussen de wolken. Ver beneden u strekt Amsterdam zich uit als een podium van pleinen en parken, grachten en gebouwen. Daar speelt zich een nieuw studiejaar af. Het zijn de hoogtijdagen van de filosofiestudent. In een bruine kroeg wordt een jenevertje besteld en een potje geschaakt. Op een verlaten stijger ontdoet men zich van haar kleren om een koele duik te nemen, en in een klein zaaltje dat blauw staat van de rook wordt poëzie voorgedragen. Op een afgelegen plek aan de rand van de stad wordt gedanst tot nadat de zon opkomt, en in een heimelijk hol komt men tezamen om voor complottheorieën te pleiten. Een pinpas wordt een overvolle kamer in geworpen en iedereen duikt er driftig op af. Op een straathoek, nabij een sluitende kroeg, staat een groepje stiekem te snuffelen naar de ongelukkige die de armen om de gestrande meute slaat en hen thuis ontvangt.

Het begint u te duizelen. Een haast ontelbaar aantal avonturen schiet aan u voorbij. Het wordt u te veel. U daalt weer af en belandt veilig op de grond. Als u na een poosje weer tot uzelf komt kunt u slechts lachen en wandelt u vrolijk de zomer, en alles wat daarna komen zal, tegemoet.

Zeer hoogachtend,

Uw Binding

Woensdag 6 juli, 23:59 – Eindfeest: Speednoza and the Abuse of Substance – Locatie volgt

Vrijdag 8 juli, 18:30 – Eindbarbecue: Amfibische Barbewenking – Westerpark