Categorieën
Aankondigingsmail

Maart: Kultuurkamer; AmFiBiceps; Klimaatalarm; AmFiBicyclette; AmFiVrijewil; Lezing; KUCH; Axolotl.

Lieve leden,

De winterlier hangt aan de wilgen, alwaar de lente haar gezicht in alle schuchterheid toont. Maar wat nu? Vanwaar die bedeesdheid? Pour exister, l’homme doit se rebeller! Maart zal de maand zijn van de lente, de rebellie, kortweg van de Lenterebellie! Ik zeg het u, o opstand, er bestaat geen grotere vervoering; er bestaat geen grotere liefde! Je me révolte, donc nous sommes! 

De gelijkheid, zij lonkt naar u! Laat haar zijn, laat haar zijn en verfoei de bekrompenheid van geest! Op maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en neemt de Kultuurkamer u om 20:00 uur mee naar de numerieke zaal van SPUI25, alwaar de lezing Wijsvrouwen: de zijkant van de filosofie plaats zal vinden. Uw oude witte mannen mag u bij de rest van het antiek achterlaten, alvorens u plaatsneemt om de dagster achter uw verbrede horizon onder te zien gaan. Bent u erbij? Schrijf u in middels deze link. Vanaf 19:30 uur bent u reeds van harte welkom in de Zoom-foyer! 

Een AmFiBisch voetbaltoernooi kan niet langer op zich laten wachten… en zal geschieden! Op vrijdag 12 maart brengt AmFiBiceps vanaf 16:00 uur de bal aan het rollen. Een groot wijsgeer sprak ooit de woorden ‘In zekere zin ben ik waarschijnlijk onsterfelijk’, alvorens hij het hoekje om ging. Welnu, voor de teleologen onder u ligt de onsterfelijkheid voor het oprapen; vergeet echter niet uw medemens te allen tijde als doel te beschouwen. U kunt zich per equipe van vijf aanmelden, dan wel als individu, door een mailtje te sturen naar hetdoelheiligtdemiddelen@amfibi.nl.

Van sport en spel tot naderend onheil: op zondag 14 maart wordt vanaf 14:00 uur tijdens het Klimaatalarm in het hele land de noodklok geluid voor het klimaat! Wees erbij en meld u aan via deze link. Wilt u op de bewuste dag met uw mede-AmFiBie (figuurlijk) schouder aan schouder staan? Stuur dan een mailtje naar ietsmetkikkersdiezichnietlatenkoken@amfibi.nl

Wij vertoeven nog een wijl in beweeglijke staat. Een lichte zweem van déja vu, edoch zo gezellig: AmFiBicyclette gaat schaatsen op de Jaap Edenbaan, op dinsdag 16 maart vanaf 21:30 uur. Schuifelt, roetsjt en zwiert u mee? Uw schaatsen hebt u wellicht reeds in de hoek gesmeten toen u de balkondeuren open smeet en u de prille lentezon liet welgevallen, maar steek ze nog niet in het vet, neen, bind ze onder! Het aantal kaartjes is beperkt, dus stuur snel een mailtje naar faculteitderijsbegeerte@amfibi.nl

De zielen onder u die graag noeste arbeid verrichten voor de goede zaak kunnen op donderdag 25 maart om 13:30 uur bij het Stoelenproject op zoek gaan naar hun catharsis in de pollepel en de pan. Met AmFiVrijewil schotelen wij een maaltijd voor aan de arme zielen voor wie zelfs noodgedwongen thuisblijven een schrijnende onmogelijkheid is. Kookt u mee? De kiem van uw menslievendheid vindt u in een mailtje aan vandekokendennietsdangoeds@amfibi.nl

Ach, het brein… ook dat dient gevoederd te worden! De Lezingencommissie presenteert u een lezing op woensdag 31 maart om 20:00 uur, gegeven door PhD-kandidaat en AmFiBi-grombaard Tivadar Vervoort! Des avonds thematiek – hoe kan het ook anders – zal de opstand betreffen en wel in het bijzonder hoe zij geschiedt in ons neoliberale tijdsbestek. Laat u heen en weer slingeren tussen Foucault en de Frankfurter Schule en wees erbij! Een Zoom-link treft u onderaan dit schrijven. 

Het ‘zelf’ te vinden is des levens queeste, sprak eens een oude verderver van de jeugd. Anders gezegd, wie gaat er mee op een Speurtocht? KUCH nodigt u uit om op donderdag 1 april vanaf 14:00 uur te komen dwalen, dan wel speuren door straten en stegen, over grachten en wegen. Snuffelt u mee? De eerste opdracht vindt u zodra u een mailtje stuurt naar magikeenhintalsjeblieft@amfibi.nl.

Gedurende de maand vliegen op dinsdagavond 9, 16 en 23 maart vanaf 19:00 uur de zoete klanken van Radio Axolotl uw huiskamer binnen, uitgezonden door Frans & Thijs. Bent u van goede muziek, filosofische vraagstukken en keuzevrije ezels niet bevreesd? Laat u dan iedere dinsdagavond via deze link door AmFiBische radiogolven meevoeren. 

Voor de een loopt de opstand op zijn eind, voor de ander komt de revolutie tot bedaren, maar ach, laat in u het vuur van het muitende ‘ik’ ontvlamd zijn! Een nieuwe maand, een nieuwe tijd, een nieuwe wereld te veroveren… De rebellie is voor dag en dauw ontwaakt en opgestaan. Aan u is nu de vraag: sommeiller ou se réveiller, suivre ou se révolter?  

Niets dan goeds,

Uw Binding

  • Kultuurkamer: Wijsvrouwen – maandag 8 maart, 19:30 uur – De numerieke zaal van SPUI25: (de Zoom-link staat in de maandmail).
  • AmFiBiceps: voetballen – vrijdag 12 maart, 16:00 uur – tussen twee doelen; houd het Facebook-evenement in de gaten!
  • Klimaatalarm – zondag 14 maart, vanaf 14:00 uur – Museumplein. 
  • AmFiBicyclette: schaatsen – dinsdag 16 maart, 21:30 uur – Jaap Edenbaan. 
  • AmFiVrijewil – donderdag 25 maart, 13:30 uur – Het Stoelenproject, Marnixstraat 248. 
  • Lezing – woensdag 31 maart, 20:00 uur – Theater Achter de Schermen (de Zoom-link staat in de maandmail).
  • KUCH: speurtocht – donderdag 1 april, vanaf 14:00 uur – Ja, waar u moet zijn gaan we natuurlijk niet nu al verklappen, hè. Koekoek! Dat hoort u wel wanneer u zich aanmeldt. 
  • Radio Axolotl – dinsdag 9, 16 & 23 maart, 19:00 – Radio Axolotl