Categorieën
Aankondigingsmail Uncategorized

December: Sinterklaasborrel; ALV II; Debat Foucault; Pianola; Kerstdiner; De HET!

Waarde leden,

Het gebrek aan licht is inzicht; er is niets nieuws zonder de zon. Het jaar van een student, filosoof te meer, is academisch van aard, en dat type jaar eindigt niet in december maar op een nogal willekeurige dag in een zomermaand. December is een farce en veroorzaakt een hang naar transcendentie, daar het immanente versierd is met wanstaltige kerst-tierelantijnen en kapitalistisch neonlicht.

Immanente Inge is oké. In haar café Waterlooplein 77 zal de Sinterklaasborrel plaatsvinden. Deze begint, aankomende dinsdag 6 december om 21:00, en kenmerkt zich door het gegeven dat er iemand rondloopt tegen wie u terecht zou kunnen zeggen: ‘ben je nou helemaal bemijterd?’, mocht u dat graag willen.

Ja, AmFiBi walst door, en u mag op 8 december aangeven wat u van de cadans vindt. Dan vindt de tweede algemene ledenvergadering vanaf 20:00 plaats in het Gespuis (Spuistraat 77). De notulen van de vorige ALV zijn u reeds toebedeeld, de agenda van de aankomende ALV is bijgevoegd aan deze mail.

Dan iets groots. AmFiBi heeft voor een debat twee Foucault-experts laten invliegen. Daniel Zamora en Mitchell Dean reizen vanuit respectievelijk Cambridge en Kopenhagen naar de Oudemanhuispoort. Hier zullen ze eerst een korte lezing geven over hun positie ten opzichte van Foucault om daar vervolgens met elkaar over in debat te gaan. Ze verschillen nogal van mening. Zamora zet in zijn werk ‘Foucault and neoliberalism’ uiteen dat de duiding van het neoliberalisme door Foucault kortzichtig is. Cru gesteld is zijn pleit om Foucault achter ons te laten. Mitchell Dean, echter, stelt in zijn boek ‘State phobia and civil society’ dat Foucaults werk radicaal van aard en van groot belang is. Het Debat: Thinking (with Foucault) beyond Foucault? vindt donderdag 15 december van 16:00-19:00 plaats in OMHP D0.09, en is ongetwijfeld het bezoeken waard.

De dag hierna, op vrijdag 16 december, gaan we met KUCH luisteren naar onspeelbare muziek. Dat zijn pianoconcerten die elke pianist te machtig zijn. Bij een concert in het Pianolamuseum (Westerstraat 106) staan stukken centraal die speciaal gecomponeerd zijn voor de pianola, onder meer door Strawinsky. Mail voor negen december naar nodeloosingewikkeld@amfibi.nl indien u mee wilt. Maak daarnaast vijf euro over naar NL59TRIO0212164457 o.v.v. uw naam. We verzamelen om 20:00 voor het museum. Klik hier voor meer informatie over het concert.

Dan volgen de tentamenperikelen, gretig afgesloten in het Gespuis op donderdag 23 december met enerzijds het kerstdiner en anderzijds de kerstborrel. Het diner begint om 18:30 en wordt geconstitueerd door het klassiek zelf meebrengen van eet-spul. Als u wilt mee-eten dient u te mailen naar zuurvlees@amfibi.nl. Wees snel daar de plek beperkt is. De borrel begint om 22:00 en hier bent u ook zonder aanmelding zeer welkom.

Daar de lange arm van AmFiBi zich tot in 2017 uitstrekt, reikt hij ook naar uw aandacht voor de HET! publicatie en het eerste AmFiBi-feest van dat jaar. De HET! wordt op de borrel gepubliceerd op dinsdag 17 januari, opdat u het aan uw moeder kunt geven. U schrijft vast wel eens wat. Stuur het in, dat is leuk. Insturen kan, geheel anoniem, door te mailen naar hetamfibischtijdschrift@gmail.com. Het eerste AmFiBi-Feest van het jaar zal geschieden in VLLA op donderdag 19 januari, dan weet u dat alvast.

Dan nog het volgende. Het referendum dat nu gehouden wordt is een unicum in de academische gemeenschap. Het is een unieke kans voor de student, en dat bent u, om zich uit te spreken over hoe de universiteit er uit zou moeten zien. Laat deze kans niet onbenut en stem. Dit kan tot 11 december. In uw mailbox staat een mail van de commissie D&D met een link via welke u stemmen kunt. Bij het stemmen wordt er meer informatie gegeven over waar u precies voor stemt. Verder biedt dit filmpje meer uitleg.

Liefs, houdt u goed,

Uw studievereniging AmFiBi

Kortom:

6/12 21:00: Sinterklaasborrel bij Inge.
8/12 20:00: ALV II in het Gespuis.
15/12 16:00: Debat: Thinking (with Foucault) beyond Foucault? Te OMHP D0.09.
16/12 20:00: KUCH: Pianola in het Pianolamuseum.
23/12 18:30: Kerstdiner in het Gespuis.
23/12 22:00: Kerstborrel in het Gespuis.
17/1 21:00: HET!/Boekenborrel bij Inge.
19/1 22:00: AmFiBi-feest in VLLA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *