Mei. Reisborrel; Docentenborrel; AmFiBisch Festival; Night of Protest; Lentegasten

Waarde verworpenen der aarde en andere leden,

Wat is het geluid van een onbeslagen gong? Klinkt het u nieuw in de oren? De klank van de onbeslagen gong luidt de bevrijding van het kapitaal in. Hoort u aan:
Terwijl u vandaag aan de studie was, nog met het glazuur van het monarchische zoethoudertje in de mondhoeken, genoten de lieden aan Beursplein 5 van een dikverdiende vrije dag. De vrije dag van het kapitaal verliep geruisloos. Zou een vrije dag van de arbeid net zo geruisloos verlopen?
Genoeg van dat zo vaak gehoorde geluid. Hoort u aan, dit gefluit.
AmFiBi gaat ervantussen, maar niet met stille trom. Vanavond vindt plaats de Reisborrel Bij Inge daarom. Poolse worden u op een presenteerblaadje aangeboden. Uw voorzitter en uw penningmeester hebben een Reiskwis in elkaar geknutseld. Komt u nu! Dan dingt u nog mee om de prijzen.

Op vrijdag 4 mei vertrekken de reizigers in de avond richting Krakòw. Dat betekent dat zowel reizigers (mits zij een goede inpak-uitstippeling hanteren) als niet-reizigers in de middag de mogelijkheid hebben voor een bezoek aan het volgende. Een lid van de Binding wees ons op een lezing in Café Waterlooplein die daar plaatsvindt om 14:00 ’s middags. De Rapenburgerstraat waarin ons’ vaste prik op de dinsdagavond is gelegen, kent een droevige geschiedenis. Guus Luijters schreef een boek over de geschiedenis van de straat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Vrijwel geen enkele bewoner van de Rapenburgerstraat overleefde die oorlog. In het voormalige weeshuis voor joodse meisjes (dat het café van Inge is) zal Guus vertellen over de geschiedenis van de straat.
Nadat de reizigers op 12 mei zijn teruggekeerd hebben zij nog een aantal dagen om zich gereed te maken voor de docentenborrel.​ Alle medewerkers van Afdeling Wijsbegeerte zijn uitgenodigd om zich op dinsdag 15 mei bij ons te komen voegen aan de toog. De ervaring is dat docenten vaak vroeg komen en vroeg naar huis willen in verband met hun levensverplichtingen. U, het lid, komt meestal pas laat. Om ervoor te zorgen dat de docenten langer blijven kleven, en u eerder komt dan u gewoon is, zijn drankjes tussen 20:00 en 21:00 voor onze rekening. Dat heeft u goed gelezen.

 

​Op donderdag 17 mei, stroomt heel academisch-filosofisch angehaucht Amsterdam naar de Lutherse Kerk. Want, daar zal om 20:15 Susan Wolf haar eerste Spinozalezing uitspreken. Susan Wolf bekleed op dit moment de Spinozaleerstoel en zij zal twee lezingen uitspreken rondom ‘Responsible Humanity’. De titel van de eerste Spinozalezing is ‘Aesthetic Responsibility’.

 

​De grenzen van de mogelijke eindtijd van een feest heeft AmFiBi al meermaals verkend. Er is daar weinig nieuws te ontdekken. AmFiBi is op zoek naar onbekend terrein, zowel in ruimte als in tijd. Op vrijdag 18 mei zullen we in het onbekende treden. Op die dag vindt Enter the Monad. No mad festival plaats van 12:00 uur in de middag tot 03:00 in de nacht. Overdag zullen bandjes, workshops, lezingen, eten en drinken het programma vullen. Het dansen zal al vroeg beginnen.

Geesteswetenschappen-actiegroep Humanities, Rally! heeft een aantal weken terug haar studentenpartij opgeheven en aangekondigd haar aandacht weer te vestigen op de buiteninstitutionele actie. Het eerste wapenfeit zal een zogenaamde Night of Protest op dinsdag 22 mei zijn. Vanaf 19:00 zullen studenten en docenten middels toespraken, lezingen, debatten en workshops hun onvrede over aangekondigde bezuinigingsmaatregelen (waaronder het verdwijnen van 23 voltijdsbanen aan de gehele faculteit) luister bijzetten. Doet u mee, sluit u zich aan, en laat u de studie niet vergaan!
Na een eerdere vergeefse poging is het op donderdag 24 mei dan eindelijk zover. AmFiBi heeft dan Maarten Coo lente gast! Het fenomeen Maarten zal door afgestudeerd filosoof Sophie Verhappen (redacteur bij deFusie en uitgeverij Boom) worden uitgelicht aan de hand van een lange lijst van fragmenten. Lentefragmenten kunt u vanaf 19:00 komen bekijken in lokaal 1.05 van het P.C. Hoofthuis.
Precies een maand voor de boeg komt misschien wel de meest relevante commissie van AmFiBi in haar eenmalige actie. AmFiBicyclette zal op vrijdag 1 juni de pedalen nemen. Er zal doelloos worden rondgefietst, dat wil zeggen: voor de lol.
Is het recreatieve fietsen niet aan u besteedt? Dan kunt u op 1 juni ook creatiefietsen met AmVoBe. Doelmatig zal AmVoBe fietsend op zoek gaan naar een geschikte plek om n’importe quoi vast te leggen op generlei wijze.
Uiteindelijk zullen de nihilisten en de teleologen elkaar ontmoeten voor een gezamenlijk middageten, dat moet u immers altijd.
Wilt u op de hoogte blijven van de plannen, en zorgen dat er ook eten voor u is? Mailt u dan naar: ikhebgeenbordvoormekop@amfibi.nl.
Afsluitend nog enkele mededelingen. In de eerste plaats zoekt HET HET-kopij voor een editie die in ieder geval vòòr de grote vakantie zal worden uitgebracht. Uw poëtische, prozaïsche, polemische of/of problematische geschriften kunt u inzenden naar: hetamfibischtijdschrift@gmail.com.
Tenslotte de vraag wat u van plan bent. U hoeft het niet direct te weten. Maar het volgende is geval. Ergens halverwege juni zoekt een vereniging van Amsterdamse Filosofen binding. Gaat u in de komende tijd eens na of u AmFiBi volgend jaar zou willen besturen. Wij hopen dan van u te horen op het moment dat de sollicitatie is geopend.

Liefs,

Binding

TL∴NG

Nu — Reisborrel met Reiskwis — Bij Inge

Vrijdag 4 mei, 14:00 — Lezing over de Rapenburgerstraat — Bij Inge
Dinsdag 15 mei, 20:00 — Docentenborrel — Bij Inge
Donderdag 17 mei, 20:15 — Spinozalezing van Susan Wolf — Oude Lutherse Kerk
Vrijdag 18 mei, 12:00 — Festival! — Sexyland (Ms. van Riemsdijkweg 39)
Dinsdag 22 mei, 19:00 — Night of Protest — Oudemanhuispoort
Donderdag 24 mei, 19:00 — Lentegasten met Maarten Coolen — P.C. Hoofthuis lokaal 1.05
Vrijdag 1 juni — Fietsen — Her en der

02. mei 2018 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *