Links – Amsterdamse Filosofen Binding

Links

Een aantal links waar u wellicht wat aan heeft, of waar u simpelweg eens rond kunt neuzen:

Athenaeum Boekhandel: Op het levendige Spui biedt Athenaeum Boekhandel, een geprefereerde boekenpartner van veel Amsterdamse culturele en academische instituties, zowel literaire als academische werken aan. In samenwerking met Athenaeum verzorgen wij in het begin van ieder semester de verkoop van studieboeken.

Cimedart: Cimedart is een tweemaandelijks uitgegeven blad van de Afdeling Wijsbegeerte van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

CREA: CREA is het cultureel studentencentrum van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Je kunt er terecht voor bijvoorbeeld danslessen, een filmcursus of een muziekworkshop, voor het gebruik van studio’s voor je eigen project, voor een avond studententoneel, voor lezingen over uiteenlopende onderwerpen en zomercursussen.

Krisis: Krisis is een open-access en peer-reviewed online tijdschrift voor sociale, culturele en politieke filosofie. Het is voornamelijk een platform voor in Nederland werkzame filosofen en theoretici. Krisis is daarnaast een forum voor een hedendaags, kritisch geluid in publieke kwesties. 

Nexus Instituut: Het Nexus Instituut bestudeert het Europese cultuurgoed in zijn kunstzinnige, levensbeschouwelijke en filosofische samenhang, om zo inzicht te bieden in eigentijdse vragen en uitdagend vorm te geven aan het cultuurfilosofisch debat.

Stanford Encyclopedia of Philosophy: Deze encyclopedie is een goed onderhouden online naslagwerk op het gebied van wijsbegeerte.

Wijsgerig Festival DRIFT: Een festival ter ere van de wijsbegeerte, dat dit jaar haar elfde editie houdt. Oorspronkelijk opgericht door leden van AmFiBi en nog steeds innig bondgenoot. Meer informatie vindt u links in ons menu.