Januari: Schaatsen!; AmVoBios; Kultuurkamer; AmFiBios; Klaverjasborrel; AmFiVrijeWil; KUCH; Klaverjastoernooi – Amsterdamse Filosofen Binding

Januari: Schaatsen!; AmVoBios; Kultuurkamer; AmFiBios; Klaverjasborrel; AmFiVrijeWil; KUCH; Klaverjastoernooi

Waarde leden,

Verscheidene hemelse gerechten zijn inmiddels via uw ondoorgrondelijke innerlijke wegen ter aarde besteld. Ons erbarmen over uw welzijn zou, op zijn minst, rijkelijk laat zijn. Het enige waarover wij ons wellicht zorgen zouden kunnen maken is dat uw vesten wat benauwd zitten na al uw geschrans. Wij menen dan ook de vrijheid te kunnen nemen u het beste te gebieden voor de komende tijd.

De winter lijkt haar hoogtepunt al te hebben gehad in de afgelopen tijd. Maar niets is minder waar. De winter is, zeker, nog maar net begonnen. Voor ons ligt nog het maagdelijk wit van de wintermaanden. Om vaste voet te krijgen op dit glad ijs binden wij de ijzers onder. Om kort te gaan: AmFiBi gaat schaatsen. Aankomende vrijdag 12 januari staat de Binding te verkneukelen op de Jaap Edenbaan. Vanaf 13:30 kunnen wij u met korting naar binnen laten, u betaalt dan 4 euro voor een toegangskaartje. Neemt u wel uw studentenkaart mee! Wanneer u daadwerkelijk wilt gaan schaatsen bent u verplicht handschoenen te dragen. Bezit u geen eigen schaatsen dan kunt u deze voor 6 euro (in contanten) op de baan huren, uw identiteitsbewijs is uw borg. Aanmelden hoeft niet per se, maar als u dit wel doet blijft het niet onopgemerkt: snijdendvlak@amfibi.nl.

Niet alleen is de blauwe maandag het thema van een AmFiBische kneiter die vrijwel ieder feest op de agenda ener AmFiBisch plaatjesdraaier staat, ook in de echte wereld staat de blauwe maandag jaarlijks op de agenda. Om dit agendapunt zo soepel mogelijk af te werken biedt AmFiBi u wat omhanden. Wij geloven in de heilzame werking van het meditatief schilderen. Schildert u samen met uw kameraadjes een rozevingerige dageraad, en wij beloven dat het de blauwe maandag opfleurt. Het liefdeskind van AmVoBe en AmFiBios komt op maandag 15 januari naar de aarde in de vorm van een Bob Ross schildersessie in Het Gespuis van 19:30 tot 22:30.
​​
​De daaropvolgende vrijdag 19 januari is het tijd voor wat ouderwetse gekkigheid. De Kultuurkamer zal naar het Broadway van Amsterdam, de Nes, trekken. Aldaar brengt zij een bezoek aan ‘Vaudeville II’ van de Theatertroep​. Meld u zich aan middels een mail naar: proletentheater@amfibi.nl. 5 euro kunt u vervolgens overmaken naar NL 59 TRIO 0212 1644 57 ten name van ‘Studievereniging AmFiBi’ onder vermelding van ‘KK II’. Op genoemde datum wachten wij u vanaf 20:30 op voor de ingang van het Frascati Theater.

Ook AmFiBios zal weer van zich te kennen geven deze maand. Op maandag 22 januari zal Nicolien het woord nemen over een aantal documentaires die u, de toeschouwer, met de neus op de feiten drukken. In de wandelgangen werden de films Volando Voy en Our Daily Bread genoemd als mogelijk te vertonen films. Voelt u zich welkom vanaf 20:00 in Het Gespuis.

Dinsdagavond 23 januari, op de borrel bij Inge, zal het brede AmFiBische publiek de kans krijgen om de regels van het klaverjassen in de vingers te krijgen. Dit enigmatische spel dat op z’n best in een volkomen zwijgen wordt afgewerkt wekt soms de frustratie op van de niet-ingewijden. Diegenen die dit wel zijn, die nachtmerries hebben over de Kale Nel en een ingetroefde maatslag, worden verzocht met alle geduld de onwetenden te verlichten tijdens deze klaverjasborrel.
Deze borrel is enkel nog de opmaat voor wat aanstaande is. Op vrijdag 2 februari zal Het Eerste Klaverjastoernooi der Amsterdamse Filosofenbinding plaatsvinden op een nog nader te bepalen locatie.

AmFiVrijeWil, AmFiBi’s jongste commissie, gaat diens constituerende daad stellen. Op vrijdagavond 26 januari duikt AmFiVrijeWil een gaarkeuken in. U kunt zich aanmelden door een mail te versturen naar vrijewil@amfibi.nl. U kunt ook contact opnemen met dit adres wanneer u enkel belangstelling hebt naar de preciezere details van AmFiVrijeWils eerste hand-en-ontspandienst. Let wel: uw werk is vrijwillig maar een aanmelding is niet geheel vrijblijvend. Wanneer u zich aanmeldt rekent AmFiVrijeWil op uw komst!

Ten slotte zal op 31 januari KUCH naar het Greenbox Museum of Contemporary Art from Saudi Arabia gaan. Speciaal voor ons zal het museum geopend zijn, wij zullen een rondleiding krijgen en er zal thee voor ons worden gezet. En dit alles kost u niets! Meldt u zich alstublieft wel even aan door te mailen naar: kleingroendoosje@amfibi.nl.

Liefs,
Uw Binding

​P.S Excuses, welgemeend van uw Secretaris. U had dit lange wachten niet verdiend. Dit is wat een van de zeer gewaardeerde Alge​menen, met gevoel voor onderdrijving, zou noemen, een ‘bloepertje’.

P.P.S Graag brengen wij bij u ook nog even het volgende onder de aandacht. Aankomende dag, 10 januari dus, organiseert Vox Pop (dat zijn die mensen die in dat aquarium bij de Oudemanhuispoort zitten) een lezing over ‘De Maakbare Generatie’, over geluk dat overal voor het oprapen ligt, maar dat toch niet tevreden stemt. Onder meer is een van de sprekers Victor Kal. De lezing zal beginnen met de woorden van Kal die om 19:00 zullen klinken.

P.P.P.S In februari zal er een complottheorieënavond plaatsvinden. Wanneer u iets op het spoor bent, dan is het zaak dit tijdig uit te zoeken!

​TL∴NG

10 januari — VOX-POP: De Maakbare generatie

12 januari 13:30 — Schaatsen op de Edenbaan — R​​adioweg 64

15 januari 19:30 — Heilzaam schilderen met Bob Ross — Het Gespuis

19 januari 20:30 — Kultuurkamer: Vaudeville II — Frascati Theater

22 januari 20:00 — AmFiBios: Documentaires — Het Gespuis

23 januari — Klaverjasborrel — Bij Inge

26 januari — AmFiVrijeWil — vrijewil@amfibi.nl

31 januari 20:00 — KUCH: Greenbox Museum — Korte Leidsedwarsstraat 12

2 februari — Het Eerste Klaverjastoernooi der Amsterdamse Filosofen Binding

18. januari 2018 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.