Januari: ALV; Familieborrel; AmFiBios; Complottheorieënavond; het Concertgebouw; AmFiBildung; AmFiVrijewil

Waarde leden, 

Voorzichtig en geladen leeft men de laatste uren vlak voor de valreep. Niet alle klokken staan gelijk, mogen we elkaar dan wel kussen? Het is de eerste van de eerste, danig aan het begin dat u eilanden ziet ontstaan. Terloops vallen de volgende nachten, de dagen daartussen hebben niet bestaan. Het maakt allengs geen verschil meer om met de ogen dicht of open door het huis te dwalen. Alleen de schaduwen hebben in het vooruitzicht van de nacht de ledematen uitgestrekt. Hun klauwen grepen verder en ogen werden groter. Voor het raam ziet u pas een opgeblazen maan door de stad fietsen. Zij wenkt met haar lachend gezicht. Dit staat gelijk aan opnieuw beginnen, dus wat gaan we doen?

Wij treffen u weer op de zevende van de eerste, de dinsdagen krijgen wederom betekenis op de borrel. Ditmaal de Nieuwjaarsborrel op dinsdag 7 januari. Hoewel dit spannend klinkt, is het enkel een kans om uw oudejaars-restanten op te maken: hetzij vuurwerk, hetzij oliebollen, hetzij een gemiste zoen. Het gehele bestuur kijkt er verlangend naar uit u weder te zien. 

Een nacht heeft een wereld van verschil gemaakt; een knal een zoen en het is gedaan. Alles verandert en daar schrikt u van, nu, laat ons u sussen. Nog een half jaar voltrekt zich het continuüm van het bestuur dat u kent. U denkt wat wij ook dachten: de tijd is daar om te bemoeien, uren over spelling te struikelen, nieuwe commissies op te werpen, aansluiting te zoeken en te stampvoeten in welke staat u ook verkeert. De Algemene Ledenvergadering; het kanaliseren van emoties. Liefste volk, vrijdag 10 januari om 20:00 uur vindt ALV II plaats in De Sering op de Middenweg 22 bg. Ziet het als een nieuw Gespuis. Komt allen vergaderen, deze is er voor u en voor u is er bier.
Wij vragen u om drie luttele euro’s voor het gebruik van de locatie, vergeet u die niet?

Ingezonden stukken gaarne mailen naar amfibimail@gmail.com

Daarover gesproken, over De Sering: dit is een locatie van en voor goedhartige studenten waar AmFiBi dankbaar gebruik van mag maken. U kunt daar op eigen gelegenheid eten en drinken op dinsdagen en donderdagen voor een appel en een ei. Ook worden hier regelmatig evenementen van Extinction Rebellion georganiseerd, het eten is nochtans altijd apolitiek. Gaat een keer langs, bijvoorbeeld 4 januari – wij gaan met u mee. 

In alle menselijke relaties geldt het principe van wederkerigheid, hoe stellig u ook denkt een vrijgevochten enkeling te zijn: broer is een mooie naam en vol innigheid. De familie gaat uiteen in een veelheid van families, laat ons dit verschot samenbrengen bij de Amfibische familie op de Familieborrel dinsdag 14 januari. Iedere uitbreiding is welkom: ouders/verzorgers, soeur et frère tot kameraden. Let wel, omdat uw volk wellicht hier ver, ver vandaan woont, tevens in een ver verleden jong was, vangt de borrel om 20:00 uur aan.   

Een vrijdenker wordt almaar de mond gesnoerd. Zelfs als uw ouders de borrel hebben verlaten voelt u een dwingende macht – veel groter nog dan zij. Het mythische- en complotdenken kent geen plek in de buitenproportionele rationalisering van huidige, dystopische tendensen. De grens tussen theorie en praktijk is een zwendel: u wilt ontkomen? Gooi uw denken om. Komt esoterisch omdenken op de Amfibische Complottheorieënavond woensdag 15 januari in Filmhuis de Cavia. (Oftewel, ultieme zeggingskracht voor uw theorieën op een bioscoopdoek.) Aanvang is om 20:00 uur, aanmelden is niet nodig, stuur echter wel een mail met uw complot en eventueel ondersteunend beeldmateriaal naar: deaardeisplat@amfibi.nl

Dinsdag 21 januari heeft de laatste thematische borrel plaats, ditmaal van de Opleidingscommissie – zij azen op januari, dan bent u hongerig, koud en gemaand tot overgave. Met een kruimelspoor van koekjes lokken zij u om de perikelen van uw studie bloot te geven. Na de ALV is dit uw kans om gehoord te worden: komt brommen en miepen op de OC-borrel. Bovenal blijft het een reguliere borrel en niet als laatste is het een voorschot op de films die woensdag getoond worden.

De negen-tot-vijf-mentaliteit die ons van jongs af aan wordt ingepeperd, kent zijn grenzen. Zo nu en dan dienen wij te ontsnappen. Ikzelf gooi maar vast een balletje op. Zij valt neer in een mimesis van het dagdagelijks leven van drie secretaresses in de zestiger jaren – zij beginnen een opstand en Dolly Parton is één van hen. De AmFiBios deze maand is er een van rebellie. Na de klassiek Amerikaanse comedy Nine to Five laat zij ons Russische muiterij van Sergei Eisenstein zien in Slagschip Potemkin. De matrozenopstand in 1905 die – a-historisch, maar men mag dromen – leidt tot een kettingreactie van een revolte van het gehele volk. De boodschap is glashelder; uw activistisch hart slaat een extra klopping op woensdag 22 januari om 20:00 uur in De Sering, Middenweg 22 bg.
Wij vragen u om drie luttele euro’s voor het gebruik van de locatie, vergeet u die niet? 

Na een overgave aan het ultieme product van de cultuurindustrie: de film, is het tijd voor echte Kultuur, aldus Teddy. De homerische geest heeft zich meester gemaakt van de mythen. Zingen over de dooltocht van Odysseus is al de nostalgische stilering van wat zich niet meer laat zingen. De naam is onttrokken aan de magie, want het woord weet dat het zwakker is dan de natuur. Wat rest ons, dan naar haar muziek te luisteren? De list benut het offer te meer, maar van het liefdesoffer verliest niemand. Componisten uit de zeventiende en achttiende eeuw waren bezield door Alceste en vlochten haar door hemeltergende opera’s. Denkt u aan Händel, Rameau, Gluck, Lully, Mozart. De Kultuurkamer neemt ons in januari mee naar Het Concertgebouw waar wij zullen luisteren naar Mens en Mythe: Alceste, uitgevoerd door het Concertgebouworkest. Zij heeft plaats op vrijdag 24 januari om 20:15 uur. Aanmelden graag en naar: mythischebezieling@amfibi.nl

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen om goed te doen. Goede voornemens werpen wij elke maand in uw schoot met AmFiVrijewil. Familiair zullen wij de middag van woensdag 29 januari een warme maaltijd bereiden voor de bewoners van de Volksbond op de Jan Rebelstraat. Aanmelden graag en naar: mooivoorgenomen@amfibi.nl.

Als laatste presenteren wij u een primeur dit academisch jaar: AmFiBildung. U hoeft de vloot geenszins te volgen, laat u mede voeren door ieders favoriete boeken, gezegden, poëzie. Kortweg: AmFiBi zet de Bildung op touw en leest op sleeptouw. Donderdag 30 januari bij Iris en Sam thuis.

En daarmee is de laatste van de eerste aangebroken. Geen evenement van ons, wel van Cimedart. Hét filosofisch tijdschrift wordt vijftig jaar en viert dit op vrijdag 31 januari in Perdu, u bent van harte uitgenodigd, ziet het blauwe woord voor specificaties.

Graag attendeer ik u nog op twee evenementen waar u gewis geïnteresseerd in bent. Op vrijdag 7 februari zal het tweede Amfibische feest plaatshebben in Sexyland. De voorbereidingen worden reeds ruimschoots getroffen, houdt maar vast vrij, want alvorens te dansen, moogt u de hersens spannen bij de lancering van Plaf Mag. De tweede editie van het filosofisch tijdschrift is ophanden en zal 7 februari om 20:00 uur in Spui25 aan u gepresenteerd worden door de samenstellers en de schrijvers. Daar kunt u als eerste een vers van de pers gerold tijdschrift ruiken, aanraken en mee naar huis of, en daar gaat onze voorkeur naar uit, naar het feest nemen.

Een nieuw jaar brengt getrouw een nieuw semester, u weet het en het is heugelijk: u mag weer boeken kopen. Vanaf vrijdag 10 januari kunt u deze met korting bestellen bij Athenaeum Boekhandel door op de blauwe naam te klikken, tot en met dinsdag 28 januari. Wederom bieden wij u de mogelijkheid om de boeken op te halen op ‘t Hok. Dat kan op maandag 3 en dinsdag 4 februari tussen 10:00 en 14:00 uur. De korting bedraagt 10% op buitenlandse titels en 5% op Nederlandse titels. Voor hen die aan de toonbank kopen, is er een QR-code toegevoegd die u dezelfde korting gerechtigd. 

Daarmee sluit ik mijn eerste bericht van het nieuwe jaar aan u af. Een groep wolken verzamelt zich rondom de maan. Alsof zij in hun armen haar laatste adem uit zal blazen. Zij sluit het deksel met wolken. Het wolkendek.

Alle liefs, 

Uw Binding

TL∴NG

.    Vrijdag 10 januari, 20:00 – ALV II – De Sering  (Middenweg 22bg)

.    Dinsdag 14 januari, 20:00 – Familieborrel – Café Waterlooplein 77 (Rapenburgerstraat 169)

.    Woensdag 15 januari 20:00 – Complottheorieën avond – De Cavia (Van Hallstraat 52-I)

.    Woensdag 22 januari 20:00 – AmFiBios: Rebellie – De Sering (Middenweg 22bg)

.    Vrijdag 24 januari – 20:15 – Kultuurkamer: Mens en Mythe: Alceste – Het Concertgebouw (Concertgebouwplein 10)

.   Woensdag 29 januari – 15:00 – AmFiVrijewil – Stichting De Volksbond (Jan Rebelstraat 20)

.  Donderdag 30 januari – 20:00 – AmFiBildung – Bij Iris en Sam thuis.

.

.   Aanmelding voor de Kultuurkamer op: 

mythischebezieling@amfibi.nl 

.   Aanmelding voor koken bij Stichting de Volksbond op: 

mooivoorgenomen@amfibi.nl

.   Aanmelding voor de complottheorieën avond op:

deaardeisplat@amfibi.nl 

16. januari 2020 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment