Februari: Feest; Schaatsen; AmFiVrijewil; Spelletjesavond; Februarirevolutieborrel; Klezmerband; Pokertoernooi

Waarde leden, 

De bruid van de wind sliep vannacht zo woest als de verlichte zee om haar heen. Haar bewegingsruimte is gevangen in gespannen linnen gelijk aan de grootte van het bed. Uit een danige verbintenis komen onvermijdelijk aarstluie zoons ter wereld die bij het krieken van de dag nog diep in de kussens slapen. Zeker nu, wanneer er over de aarde een zachtgrijs, bijna melkwit laagje ligt dat het geluid van de hak dof terugkaatst. Al het geluid van inspanning wordt opgenomen. Wat zei hij nu toch over terugkaatsen? Het had iets met bestaansrecht te maken, dat verklaart een heleboel.  

De nacht van vrijdag op zaterdag is er een waar u verrast wordt door de morgenstond. AmFiBi begeleidt u vrijdag 7 februari door de nacht van het duistere feest waartegen Karl Popper zich devotioneel verzet. Zijn angsten sijpelen reeds uit de rioolbuizen en zijn aan de oppervlakte gekomen. Alles ontpopt zich als dat waar hij zo beducht voor is: niets is falsifieerbaar. De psyche als een verdeeld huis van Escher heeft haar deuren wijd open geslagen en heet ons allen welkom. De kamers die eerst in het donker van de wetenschappelijkheid gehuld waren, zijn nu ook zichtbaar waar oog en geest heulen. Zij zijn gevuld met zwanen in kleuren die men zich niet voor kan stellen. Hoe dieper u de gang in loopt, hoe vreemder de vertrekken en haar bewoners. De ezel met de vergulden uitwerpselen, de kip met de gouden eieren en het zomerfruit met pit – alles lijkt een iconografie van de spijsvertering. De gang mondt uit in het essentiële midden waar de figuren zich hebben verzameld in een cirkel. Als ware het Triadisch Ballet; alles draait om een eigen as en in het grotere geheel. U wordt opgepikt en draait nu mee in de open kring en haar vrienden – alles is hier bezoedeld en nooit stoppen ze met draaien. AmFiBi presenteert u een groot, vulgair, wetenschapsfilosofisch feest: K. Popper en de Weense kringspier. We zien u, uw kring en vriendenkring in Sexyland op vrijdag 7 februari vanaf 21:00 uur. De entree betaalt u aan Sexyland en bedraagt twee euro vijftig.

Alvorens te dansen, moogt u de hersens spannen bij de lancering van Plaf Mag. De tweede editie van het filosofisch tijdschrift is ophanden en zal 7 februari om 20:00 in Spui25 aan u gepresenteerd worden door de samenstellers en de schrijvers. Daar kunt u als eerste een vers van de pers gerold tijdschrift ruiken, aanraken en mee naar huis of, en daar gaat onze voorkeur naar uit, naar het feest nemen. De deadline voor het inzenden van uw papers staat voor de tweede editie op 21 februari.

De ijzige maand februari ervaart u niet zonder reden als de eindeloze nasleep van alles wat u ooit halt toe heeft geroepen. Daarom begeven wij ons deze maand met u op de geslepen huid van Februus. Het pure oppervlak schreeuwt om uw gekras opdat de onderwereld weer vertroebeld en onzichtbaar is. Op woensdag 12 februari van 16:00 uur tot 18:00 uur schaats AmFiBiceps op de Jaap Edenbaan, de reinste fusie van haar twee huizen: water en land. U hoeft slechts vier euro dertig te betalen en uw eigen schaatsen mee te nemen of een paar hic et nunc op de baan te huren. Aanmelden graag en naar: gladijs@amfibi.nl. 

‘s Nachts zal het dooien en daar verschijnt een een weelderig groen dat al de hele winter toekijkt van onder. Mensen grijpen mis als jazz bij het spel dat hoofd en hart der knapen vult, dagelijks ‘t gedaas van de kranten verslindt. Ziet hoe de pees zich opbolt en het lichaam zich in de schoonste lijn kronkelt. Voorleden voetbalstrijden heeft AmFiBi haar onoverwonnenheid getoond, dit zullen we 13 februari verkwikken met een voetbaltraining gegeven door uw Benjamin en Bloem. AmFiBiceps verzamelt om 19:00 uur op het grote voetbalveld bij de Westergasfabriek. Aanmelden graag en naar hardgras@amfibi.nl.

Waar u de 25ste op zal drinken, zult u vooraf waar moeten maken. Het zingen van strijd- en arbeidsliederen kan onverstoord geoefend worden in de keuken van de Volksbond. Op maandag 17 februari steekt AmFiBi getrouw haar handen uit de handschoenen en warmt op in de altijd gemoedelijke keuken. Zo rond 15:00 uur kunt u weer koken en goed doen op de Jan Rebelstraat met AmFiVrijewil. Aanmelden graag en naar: heierslied@amfibi.nl. 

Op vrijdag 21 februari om 20:00 uur wordt uw ouderwetse spelletjesavond in een nieuw jasje gestoken van knipperlichten en knoppen om te kietelen. Uw bestuur geeft u een paar tokens waarna u als infantielen uitvliegt in de TonTon Club. Speel met de regels van het spel en ontdek haar pointe. 

Hoewel honderdendrie jaar na dato, zullen wij haar nooit vergeten. Tezamen met AmFiArbeidsliederen herdenken wij de Februarirevolutie op de dinsdagborrel van 25 februari. Zing uw glas leeg en proost op het proletariaat. 

Donderdag 27 februari om 20:00 uur bestiert jong talent het podium van Mezrab tezamen met de Amsterdam Klezmerband. Eet tevorens uw balkan bieten en dans zolang Matroesjka eindeloos is op de bal van uw voeten. De Kultuurkamer bezoekt de Amsterdamse Klezmerband: The Next Generation. Wij vragen u om maar drie euro vijftig en een aanmelding. Aanmelden dus graag en naar: balkanbieten@amfibi.nl. Voor deze Kultuurkamer geldt een afmeldtermijn voor donderdag 20 februari. (Leest u verder tot het einde voor de introductie van de afmeldtermijn.)

In de wereld van het pokeren bevinden we ons allemaal in een gelijk speelveld. Talig kapitaal schiet u niet te hulp, sterker nog, de mythe van de welbespraaktheid heerst. Vreest niet Niemand te worden en wees Niemand in andermans spel. Zoals u uit de ervaring leert, komt de letterlijke opvolging van het contract tot de ontbinding ervan. Op vrijdag 28 februari om 20:00 uur in De Sering vindt een bloedig pokertoernooi plaats, geeft u op met een partner en bedenk voorshands welke vruchten u gaat schillen. Aanmelden graag en naar: abattoir@amfibi.nl. 

Dan meld ik u graag het een en ander over een tweetal grensverleggende tochten, waarvan de één een nog grotere kikkersprong waagt dan de ander. Om te beginnen organiseert KUCH het liftweekend, en wel van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart. Zoals het de strijd ten goede komt, is de eindbestemming clandestien. Laat u desalniettemin niet ontmoedigen om u aan te melden, dat kan al vanaf zondag 9 februari om 18:00 uur. U mag zich reeds met een partner aanmelden, of ons koppelprogramma het werk voor u laten doen. Zoals een weekend maar een beperkt aantal dagen kent, en de lift evenzo krap is, heeft het liftweekend ook maar een gering aantal plaatsen; wees dus vliegensvlug! Het weekend kost u vijfenvijftig pegulanten. Aanmelden graag en naar én vanaf 5 februari 18:00 uur: liftlovelaugh@amfibi.nl. Voor het liftweekend geldt een afmeldtermijn voor maandag 24 februari. (Leest u verder tot het einde voor de introductie van de afmeldtermijn.)

Nog geheimzinniger is het volgende bericht, maar ik moet het u simpelweg melden! AmFiBi gaat op Grote Reis rondom de eerste week en iets langer van mei. Het bericht met alle informatie, waaronder wanneer u zich aan kunt melden, komt in de jonge februari nog uw kant op. Eigenlijk ben ik hier enkel om u erop te attenderen uw inbox te vernieuwen. En om een hint te verstoppen. Als u ‘m niet vinden kunt, zullen ik en jij dat eens herzien.  

De vossen hebben holen, en de vogelen des hemels hebben nesten, maar de Mensenzoon heeft niet een steen om zijn hoofd op te rusten. Nu, de AmFiBie heeft eindelijk rust en geborgenheid gevonden. Het verwarde kikkerkopje rust voortaan op het huishoudelijk reglement. Jongstleden ALV is er een tweetal documenten opgesteld en ingestemd waarin reeds besloten besluiten zijn opgenomen. Als u dus afwezig was of als u ook levenslustig wordt van het lezen van AmFiBische geschriften, is dit uw kans. Het huishoudelijk reglement zal op de website van AmFiBi verschijnen en is meegezonden met de jongstleden ALV aankondiging.

Hierin staat tevens het besluit om een afmeldtermijn te hanteren, mits laatstgenoemde vermeld staat bij het evenement in de mail. Als men zich afmeldt na het verstrijken van de termijn, blijft de betreffende persoon betalingsplichtig zolang er geen ander is gevonden om de plek in te nemen. Iets waarvoor beide partijen zich in zullen zetten. Voor de Kultuurkamers zal een week voor aanvang gelden, voor kleine en grote reizen een evenementgebonden termijn die duidelijk zal worden vermeld. Wellicht de belangrijkste toevoeging: het bestuur houdt zich het recht voor coulant te zijn. 

Ook heeft uw bestuur besloten de aanmelding voor evenementen wat te vereenvoudigen, niet omdat wij uw intellect danig laag inschatten dat u geen mail kunt versturen, wel omdat wij graag formuliertjes maken. Voortaan kunt u zich dus via onderstaand formulier aanmelden: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdt9kP5yOucxMCJvjr1uch2uPd7jRvU8Zgy0Y_PDYHKIcfSOg/viewform?usp=sf_link

Aangezien het een transitiefase is, staat bij elk evenement nog altijd een adres waarnaar u kunt mailen voor aanmeldingen. 

Dan is de maand uit, hoewel de nachten nog even eindeloos zijn, leiden ze tot ongehoorde schilderijen van geluk en onberekenbare verlorenheid. Slaap uw dromen uit in de grote cirkel van de zee. 

Alle liefs, 

Uw Binding

TL∴NG

·       Vrijdag 7 februari, 21:00 – Feest: K. Popper en de Weense kringspier – Sexyland ( Ms. van Riemsdijkweg 39)

·       Woensdag 12 februari, 16:00 – AmFiBiceps: Schaatsen – Jaap Edenbaan ( Jaap Eden IJsbaan Radioweg 64)

.       Donderdag 13 februari, 19:00 – AmFiBiceps: Voetballen – Westergasfabriek (Pazzanistraat 33). 

·      Maandag 17 februari, 15:00 – AmFiVrijewil – Volksbond (Jan Rebelstraat 20)

.      Vrijdag 21 februari, 20:00 – Spelletjesavond – TonTonClub (Sint Annendwarsstraat 6)

·      Dinsdag 25 februari, 21:00 – Februarirevolutieborrel – Chez Inge (Rapenburgerstraat 169)

.      Donderdag 27 februari, 20:00 – Kultuurkamer: Amsterdam Klezmerband – Mezrab ( Veemkade 576)

.     Vrijdag 28 februari, 20:00 – Pokertoernooi – De Sering (Middenweg 22bg) 

.     Vrijdag 6 t/m zondag 8 maart – Liftweekend – Geheim

.

.    Aanmelding voor het schaatsen op: gladijs@amfibi.nl. 

.    Aanmelding voor de voetbaltraining op: hardgras@amfibi.nl. 

.    Aanmelding voor AmFiVrijewil op: heierslied@amfibi.nl. 

.    Aanmelding voor de Kultuurkamer op: balkanbieten@amfibi.nl. 

.    Aanmelding voor het pokertoernooi op: abattoir@amfibi.nl. 

.    Aanmelding voor het liftweekend op: liftlovelaugh@amfibi.nl.

10. februari 2020 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail | Leave a comment