December: Feest;Spelletjesavond;Sinterklaasborrel;ALV;HET!;AmFiBios;Kultuurkamer;Kerst-diner/borrel;AmFiTheater – Amsterdamse Filosofen Binding

December: Feest;Spelletjesavond;Sinterklaasborrel;ALV;HET!;AmFiBios;Kultuurkamer;Kerst-diner/borrel;AmFiTheater

Waarde leden,

Het is donker en december. Waarom toch worden de maanden der duisternis continu miskent? Wie is er op de proppen gekomen met het vereren van het licht? In donkere tijden is het licht een banaliteit. Maar toch, tijdens donkere maanden zoeken de mensen hun toevlucht in lichtzinnigheden. Zouden de maanden van het donker niet vrij moeten blijven van vreemde smetten op haar duister blazoen? In een continue staat van verlichting zien wij alleen wat het daglicht verdragen kan. Houdt u toch de duisternis in ere, geve u de moed niet op. Wie zichzelf in de duisternis stort, wetende dat deze eindig is, behoudt hoop. Wie zich vastklampt aan een zoekend licht lijkt daarmee louter een niet aflatende de angst in stand te houden.

Maar vergist u zich toch niet. Tastend in het duister ontmoeten uw handen elkaar. U AmFiBie, staat er niet alleen voor. Van je hela, hola, houdt u de moed er maar in!

Tastend in het duister valt de schroom van ons af. Het licht dat alles tot banaliteiten verschraald, moet uit. Alleen in het diepste donker zijn wij in staat elkaar daadwerkelijk aan de tand te voelen. Met een goed gevoel aan de tand bijt AmFiBi in december het spits af. December begint met een trance-en-dentale versmelting der zielen in de duisternis. Op vrijdag 1 december vindt Trance and Dental Idealism plaats in de Oude ACTA (Louwesweg 3B2). Het zal beginnen rond een uur of 22:00, het einde van het kauwvermogen bepaalt het einde van het goede tandgevoel.

In de dagen dat velen van u de diep uitgesleten paden van en naar uw verwanten zullen bewandelen, trekt AmFiBi de banden nog eens strak aan. AmFiBi richt zich tot de kern en sleept haar leden erin mee. In de kern gevat komt de Binding neer op het spel. Met het lezen van deze regels bent u al in het AmFiBisch spel verwikkeld. Met het komen naar de spelletjesavond op maandag 4 december komt u tot de kern van de zaak. Dit alles zal plaatsvinden bij Noor en Marijn, wonende op Jekerstraat 38 II, thuis.

Sinterklaas komt borrelen. Op dinsdag 5 december zal de borrel gecentreerd zijn rondom een stereotiepe figuur van een oude witte man. Wij hopen dat u berusting kunt vinden in het feit dat hij en wij het goed menen. Wanneer u uw schoen heeft gezet (dat kon tot 21 november, maar de Sint is de moeilijkste niet, het is vast nog te proberen), zal de goedheiligman voor deze daad een tegenprestatie in pectore hebben.

Op 7 december vergadert AmFiBi de leden weer. Het is dan tijd voor de Tweede Algemene Ledenvergadering der AmFiBi van dit seizoen. Wat betreft de tijd nog een extra kennisgeving. De vergadering zal starten om 20:00, vanaf 19:30 kunt u inlopen.

De beschikbare stukken heeft u al eerder mogen ontvangen. Bij dezen verklaren wij AmFiBestuur onszelf ontvankelijk voor al uw stukken, ingezonden naar de afzender van dit bericht, of gedeponeerd in het voor ons bestemde vakje op de Oude Turfmarkt.

Bovendien; alle middelen die u voorhanden heeft om tot een oplossing van de Eed-vraag te komen, stellen wij graag ter onzer beschikking. Mailt u deze dus naar DeEed@amfibi.nl. Laten we zeggen dat u tot aanstaande zondagnacht (3 december) de tijd heeft om een inzending te plegen.

Mocht u de verbiddelijke tijdschreef van 3 december hebben gemist dan hoeft van uw noeste arbeid, in principe, niets verloren te gaan. U kunt met een paar handige ingrepen het geheel vast omvormen tot een inzending voor Het Boekje van AmFiBi. Op dinsdag 12 december verschijnt namelijk HET! nieuwste Boekje op de borrel. U heeft tot en met zaterdag 9 december om uw kopij aan te leveren middels een bericht aan hetamfibischtijdschrift@gmail.com. HET! Boekje biedt aan diens auteurs geen podium, louter aan hun geschriften. Mocht het podium-aspect van de Soirée Musicale et Poétique u niet bevallen, dan kunt u middels dit Boekje uw pennenvruchten zorgeloos voor het AmFiBisch publiek ter wereld brengen.

Wanneer AmFiBios anime vertoont, kan zij altijd rekenen op vele tekens van leven uit de AmFiBische achterban. De levenstekeningen die deze keer voorbij zullen razen zijn die van de serie Psycho-Pass. Op woensdag 13 december leidt Melle Voncken een aantal afleveringen van de serie in. Om u voor deze vertoning warm te maken zou uw secretaris de serie op basis van wat oppervlakkige internetkennis kunnen vergelijken met een aantal Westerse filmhits, maar dat zou het geheel geen recht doen. En dat zou misschien ook wat voorspelbaar zijn. En dat is dan weer precies waarvoor wij ons moeten hoeden.

Voor de introductie van de volgende passant van onzer revue AmFiBie roepen wij dit keer wel de hulp in van de internetkennis. Een vermaarde gemeenwetenschappelijke publicatie heeft het volgende over haar te melden. De artiest die door de Kultuurkamer bezocht zal worden “maakt intensief gebruik van YouTube [sic] voor de verspreiding van filmopnamen van haar optredens. In de reacties zijn haar minijurkjes [sic] een prominent gespreksonderwerp, maar de meeste critici zijn het erover eens dat het vooral haar pianospel is waarmee ze indruk maakt.” De Kultuurkamer vaart graag op de koers van kenners. De meeste critici weten als het goed is waar zij het over hebben. Daarom gaat de Kultuurkamer op donderdag 14 december naar een concert van Yuya Wang (onder begeleiding van Leonidas Kavakos) in Het Amsterdamse Concertgebouw. Op het programma staan stukken van Janáček, Schubert, Debussy en Bartok. Wij kunnen u voor 10 euro een podiumplaats aanbieden. Wanneer u er een wilt innemen, dan kunt u zich aanmelden met een mail naar debusgemist@amfibi.nl en een overmaking naar NL 59 TRIO 0212 1644 57 ten name van ‘Studievereniging AmFiBi’, onder vermelding van ‘[Uw naam] + heeft tók de bar gehaald!’. Om 19:45 wachten wij u op voor Het Gebouw.

Het feit dat Maarten Coolen, een geliefd docent, inmiddels een halve eeuw aan de Universiteit van Amsterdam doceert en onderzoekt, is de aanleiding voor een symposium. Op 15 december organiseert het Filosofisch Departement het symposium Phenomenology of Love in het Universiteitstheater. Het symposium zal een dag in beslag nemen. Maarten Coolen is, onder anderen, een van de sprekers. U kunt zich voor het symposium aanmelden met een mail naar secr.wijs-fgw@uva.nl met ‘PhenoLove’ in de onderwerpregel. Kennis en liefde zullen kosteloos worden verstrekt.

Toch-toch. Wanneer zowel een week van tentamens als de donkerste der dagen voorbij is kan langzaamaan weer begonnen worden met een zich-op-het-licht-richten. Op het juiste moment brengen wij daarom de piek. Vrijdagavond 22 december staat in het teken van in de eerste plaats het kerstdiner, en in de tweede plaats de kerstborrel in Het Gespuis. Het kerstdiner begint om 18:30, op het menu staat wat udan meebrengt. Het kerstdiner zal voortvloeien in een borrel waar u vanaf een uur of 22:00 welkom bent. Uw deelname aan de eerste verzekert u door zich tijdig aan te melden middels een mail naar kerstverlichting@amfibi.nl. Uw deelname aan de tweede verzekert u door tijdig te komen.

Tenslotte zal uw secreet, bij hoge uitzondering, zijn bestaansrecht uit handen geven. U bent uitgenodigd voor een deelname aan een nieuwe poging tot in-leven-blazing van AmFiTheater. Er is een stuk, er is een regisseur. Nu is het aan u om gezamenlijk het stuk en-scène te mieteren.

AmFiTheater zoekt spelers, want AmFiTheater gaat spelen! En wel ‘De kale zangeres’ van Eugène Ionesco.

Over ‘De kale zangeres’:

Het stuk is een droogkomische opeenstapeling van extreem uitvergrote alledaagse miscommunicaties en andere absurditeiten. Elementaire vragen als ‘Is er altijd iemand aan de deur als er aangebeld wordt?’ dienen zich aan. Sterke parabels zoals die van de slang die de vos met een welgemikte vuistslag op zijn kop slaat komen voorbij. Een brandweercommandant gaat langs bij zijn vrienden om te vragen of er bij hen thuis nog wat te blussen valt. Aldaar heeft een getrouwd stel net ontdekt dat ze elkaar al jaren kennen.

Het zal de eerste keer in bijna veertig jaar tijd zijn dat het stuk op Nederlandse bodem wordt uitgevoerd. Een potentieel historisch belangwekkende gebeurtenis kortom! Wilt u hier deel van uitmaken als zijnde actrice of acteur? Laat door een bericht aan AmFiBi van u horen!

We zullen repeteren op dinsdagen van 20.h tot 22.h, te beginnen in januari. De uitvoering zal vermoedelijk in de tweede helft van april vallen. Kikvors Siard Nicolaï zal de regie op zich nemen.

Tot weerziens,

Liefs,

Uw AmFiBi

TL∴NG

1 december 22:00 — Feest! Trance and Dental Idealism — Oude ACTA, gang 3.2 (Louwesweg 3B2)

tot 3 december 23:59 — Insturen voorstellen voor DeEed@amfibi.nl

4 december 20:00 — Spelletjesavond — Bij Noor en Marijn (Jekerstraat 38 II)

5 december — Sinterklaasborrel — Bij Inge

7 december 19:30 (inloop, 20:00 aanvang) — ALV II — Het Gespuis (Spuistraat 47A)

tot 9 december — Insturen geschriften voor hetamfibischtijdschrift@gmail.com

12 december — HET! borrel — Bij Inge

13 december 20:00 — AmFiBios: Psycho-Pass — Het Gespuis

14 december 19:45 — Kultuurkamer: Yuya Wang & Leonidas Kavakos — Concertgebouw

15 december 09:45-18:00 — Symposium: Phenomenology of Love — Universiteitstheater (Nieuwe Doelenstraat 16-18)

22 december 18:30 — Kerstdiner — Het Gespuis

22 december 22:00 — Kerstborrel — Het Gespuis

AmFiTheater speelt ‘De Kale Zangeres’, u ook?

18. januari 2018 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.