April: Schaaktoernooi; Broc ’n Roli; Loesje; Paaseitjes; Soirée; AmFiBios; Democratisering; Oumou Sangare; AmFiBoules – Amsterdamse Filosofen Binding

April: Schaaktoernooi; Broc ’n Roli; Loesje; Paaseitjes; Soirée; AmFiBios; Democratisering; Oumou Sangare; AmFiBoules

Waarde leden,

Aprils ontluiken is ontwaken; AmFiBi heeft doorgehaald – ze kent herfst noch winter. De maand begint aankomende woensdag 5 april met het Schaaktoernooi. Vanaf 20:00 kunt u uw schaakcapaciteiten – uw plezier – botvieren in Café de Laurierboom (Laurierstraat 76).

Verder zal er altijd nog een AmFiBi-feest zijn. Dat blijkt; op vrijdag 7 april zal Broc ’n Roli: Een Knokpartij vanaf 22:00 het geval zijn in de Maloe Melo (Lijnbaansgracht 163). Een klassiek gebeuren: het thema is Rock ’n Roll – schroom niet om met uw kleren vet, uw haren vetter in de Broc ’n Rolltempel te verschijnen. (Het wordt vet.)

Op maandag 10 april gaat AmFiBi Schrijven met Loesje. Dat houdt in dat we onder leiding van hen die vaker voor Loesje plachten te schrijven spitsvondigheden à la Loesje gaan formuleren. Dit gebeuren kent ook een goed doel: de gemeente vindt dat stichting Het Gespuis existentiële problemen heeft. Deze vermeende problemen zouden verholpen kunnen worden door meer samenwerking tussen lidorganisaties die inpandigheid in het Gespuis gemeen hebben – Loesje onder meer. Een stukje zingeving dus. De avond begint om 20:00 en is vanzelfsprekend in Het Gespuis (Spuistraat 47a).

Donderdag 13 april vormt de prelude van het paasweekend in de vorm van het fameuze Paaseitjes Zoeken in de Oude Turfmarkt. De eigenlijke spil van het AmFiBi-Hok is de ranglijst van wie er de afgelopen jaren de meeste eitjes gevonden heeft. Anders gezegd is het zoeken naar – of het vinden van – paaseieren een roemrijk gebeuren en daarmee een hete strijd. Als u er koel genoeg voor bent dient u om 12:00 aan de start te staan in het AmFiBi-Hok (Oude Turfmarkt 141, Kamer 1.12). 

Donderdagavond 20 april, vervolgens, is een avond van dien aard dat hij de benaming soirée verdient. De Soirée Musicale et Poétique is de halfjaarlijkse open bak van AmFiBi. Deze bak verzuimt door toedoen van de creatieve potentaten in ons midden nimmer vermakelijk te zijn. Indien uzelf in het bezit bent van een zeker creatief vermogen moedigen we u hartstochtelijk aan om tot aanmelding over te gaan. Dat aanmelden kan middels een mail naar schijnwerper@amfibi.nl (o.v.v. de lengte en de benodigdheden van uw stuk). De Soirée begint om 20:00 in Kapitein Zeppos (Gebed zonder End 5).

Op maandag 24 april organiseert AmFiBios een filmavond waarvoor de coherentie ontleend wordt aan Griekse Weird Wavefilms. Dat heet een coherentie van absurdistische aard. De spreker die ons over deze films zal informeren bestaat vast en zeker, maar we weten nog niet wie diegene is. Wel weten we dat deze spreker – gelijk de avond – om 20:00 begint in Het Gespuis.

Woensdag 26 april kent een tweeledig programma. Het eerste deel van dit programma is de Vervolgbijeenkomst Democratisering. Dat is het vervolg op de bijeenkomst van 21 maart waarbij alle geledingen van het departement filosofie van gedachten hebben gewisseld over de toekomst van de opleiding. Dit geheel in het kader van de uitslag van het referendum die blijk gaf van onze wil tot democratisering. De vraag hoe we deze democratisering op de baan kunnen krijgen wordt verder besproken, en twee werkgroepen die op de vorige bespreking ontstaan zijn zullen hun ontwikkelingen te berde brengen. Kom vooral langs in de Belle van Zuylenzaal (UB) van 12:00-14:00.

Het tweede deel van woensdag 26 april wordt geleverd door Oumou Sangare. Deze gerenommeerde Malinese zangeres, van wie u zoal hier een impressie kunt krijgen, treedt ’s avonds op in het Muziekgebouw aan het IJ. Over de precieze prijs is de Kultuurkamer nog in onderhandeling; de verzameltijd is 20:00 voor het muziekgebouw. Aanmelden kan middels een mail naar sangare@amfibi.nl. 

Dan komt met vrijdag 28 april het langverwachte AmFiBoules: Jeu de Boulestoernooi. Dit begint om 16:00 op het Amstelveld. Het pétanqueren met docenten blijkt voor velen een danig genot dat men er delirisch van wordt. Enfin: de pastis staat al klaar.

Tot slot de mededeling dat er deze lente weer een HET! uitgegeven zal worden. Begin vooral met schrijven of beter: eindig voortijdig door uw schrijfsels alvast in te sturen naar hetamfibischtijdschrift@gmail.com. 

Liefs,

AmFiBi

Kortom:

5/4: 20:00 uur: Schaaktoernooi in Café de Laurierboom;
7/4: 22:00 uur: Broc ’n Roli in de Maloe Melo;
10/4: 20:00 uur: Schrijven met Loesje in Het Gespuis;
13/4: 12:00 uur: paaseitjes zoeken in de Oude Turfmarkt. Verzamelen op het Hok; 
20/4: 20:00 uur: Soirée Musicale et Poétique in Kapitein Zeppos;
24/4: 20:00 uur: AmFiBios: Griekse Weird Wave in Het Gespuis;
26/4: 12:00 uur: Vervolgbijeenkomst Democratisering in de Belle van Zuylenzaal;
26/4: 20:00 uur: Kultuurkamer: Oumou Sangare in het Muziekgebouw aan het IJ;
28/4: 16:00 uur: AmFiBoules: Jeu de Boulestoernooi op het Amstelveld. 

11. april 2017 by AmFiBi
Categories: Aankondigingsmail, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.