Over ons

Welkom op onze website, en bij AmFiBi, de Amsterdamse Filosofen Binding. AmFiBi is de studievereniging voor studenten wijsbegeerte aan de UvA. Wij – het bestuur van, en actieve leden binnen de vereniging – organiseren gezellige en studiegerelateerde activiteiten. We houden leden op de hoogte van wat er binnen zowel de vereniging als de opleiding speelt, en proberen hen hierbij een actieve rol te laten spelen. Op deze manier proberen we de contacten tussen studenten onderling en de contacten tussen studenten en docenten te bevorderen, en te zorgen voor meer verbreding tijdens de studiejaren.

Alle filosofiestudenten kunnen voor €10 lid worden van AmFiBi. Ben je eenmaal lid, dan betaal je €10 per academisch jaar aan contributie. Voor de duidelijkheid: nieuwe leden betalen het eerste jaar dus €20, en vervolgens €10 per jaar aan lidmaatschap. Voor dit bedrag krijg je veel moois terug.

In de eerste week van elk semester kunnen AmFiBi-leden via de vereniging hun boeken met korting aanschaffen. Daarnaast organiseren we ieder academisch jaar een introductieweekend voor de eerstejaars, een aantal lezingen, wekelijkse borrels,  een avond met poëzie en muziek, Kleine Uitjes, culturele activiteiten met fikse kortingen naar o.a. het Concertgebouw, toneelvoorstellingen, de opera, en ga zo maar door. Voorts steunen we het studenteninitiatief Wijsgerig Festival Drift, organiseren we een studiereis, geven we logicabijlessen en zijn we aanwezig op vergaderingen van het departement om het standpunt van onze leden te verkondigen.

Activiteiten worden onder andere georganiseerd door de Feestcommissie, KUCH (de kleine uitjes commissie), Amfibiceps (de sportcommissie), de Reiscommissie en de Kultuurkamer. Verder vult de redactie van de HET! een niet door pretenties geremd blaadje met literaire gedachtespinsels van iedereen die maar wat instuurt.

Mocht je interesse enigszins gewekt zijn: schroom niet om een keer langs te komen op onze borrel, iedere dinsdag van het academisch jaar vanaf 21:00, in Cafe Waterlooplein  77, Rapenburgerstraat 169.  Sommige avonden zijn we hier in grote getalen diepgaande gesprekken aan het voeren over de zin van het leven e.d., soms zijn we hier in klein gezelschap aan het klagen over slecht nagekeken tentamens, of gewoon slap aan het lullen met een glaasje appelsap, bier of whisky. Iedereen is in ieder geval van harte welkom!

Wil je contact met ons opnemen, ga dan naar onze contactpagina.

Menu Title